Harald Natviks spesialer

Kunsten å score på straffespark

Både Cristiano Ronaldo og Messi tar straffespark for sine respektive klubber, men bare én av dem er en sikker straffeskytter.

Etter at Messi nok en gang bommet på straffespark denne sesongen, har media i Spania – ikke overraskende – begynt å diskutere verdens to beste offensive spillere og sette dem opp mot hverandre. Cristiano Ronaldo har paradoksalt nok blitt «kritisert» for at mange av målene hans kommer på straffespark. Disse to profilene blir hele tiden satt opp mot hverandre i media, ikke overraskende da de begge hvert år kjemper mot hverandre i pichichi-konkurransen i Spania og i diverse kåringer av årets spiller.

Cristiano Ronaldo har til nå i sin Madrid-karriere scoret på 23 av 24 straffespark. Den eneste han har bommet på kom i hans første sesong i Madrid. Cristiano Ronaldo har altså bare bommet på 4.2% av sine straffespark i Madrid. Gjennomsnittet i Spania ligger på 24.14% og der finner vi også Lionel Messi, Barcelona-stjernen som har blitt kåret til verdens beste spiller de tre siste årene.

Messi har tatt 27 straffespark for Barcelona og bommet på syv av dem. Messi sin feilprosent er 25.92% og derfor høyere enn snittet i ligaen. Selv verdens beste offensive spiller har områder hvor han kan forbedre seg og for Messi sin del er det lite tvil om at han må bli bedre når Barcelona får straffespark. Denne høsten kastet Messi bort to poeng hjemme mot Sevilla ved å bomme mot Javi Varas på overtid og i midtuken kunne Messi ha avgjort Copa del Rey semifinalen på Mestalla, men bommet nok en gang på straffe.

Cristiano Ronaldo har derimot vært sikker denne sesongen og scoret på ti av ti forsøk. De fleste vil nok likevel for «alltid» huske hans bom mot nettopp Barcelona i Champions League semifinalen for Man Utd og i straffespark-konkurransen mot Chelsea.

Cristiano Ronaldo virker likevel å ha mestret kunsten å score på straffespark i Madrid. Straffesparkene er velplasserte, knallharde og de går inn gang etter gang. Det er selvsagt enklere å score på straffespark enn frispark, et område hvor Cristiano Ronaldo virkelig har mye å jobbe med i år. Kanskje portugiseren burde studere sin egen straffesparkteknikk og overføre noe av den til hvordan han skyter sine frispark. Det kan virke som han per dags dato har kjørt seg fast ved å nekte å forandre på sin teknikk utenfor feltet, til tross for at hans teknikk innenfor feltet fra elleve-meteren er mer enn god nok.

Legg inn en kommentar