Kamprapporter

Napoli 2-3 Real Madrid: Spillervurdering

Napoli 2-3 Real Madrid
Stadio Diego Armandao Maradona, Napoli
Champions League, gruppe C
Tirsdag 3. oktober, 21:00

1-0 (20′) Leo Østigård
1-1 (27′) Vinícius Júnior – Assist: Jude Bellingham
1-2 (71′) Jude Bellingham – Assist: Eduardo Camavinga

2-2 (54′) Piotr Zielinzki – Straffespark
2-3 (78′) Alex Meret – Selvmål

Etter den overbevisende 0-3-seieren over formlaget Girona i helgen sto Real Madrid ovenfor nok en tøff test i kveld. Sesongens tøffeste og viktigste kamp så langt sto for tur da de regjerende italienske seriemesterne Napoli var motstander på Stadio Diego Armando Maradona. Real Madrid og Napoli er de to store favorittene til å vinne gruppe C, og vinneren av oppgjøret i Italia ville få et overtak allerede etter den andre runden.

Kampen startet akkurat slik man kunne forvente på forhånd – med høyt tempo, raske overganger og to lag som åpenbart ville vinne. Rodrygo, Tchouaméni og Bellingham kom alle til gode muligheter før det var spilt ti minutter, men uten å ende på målprotokollen. Napoli var derimot langt mer effektive foran mål. Midstopper Natan headet et hjørnespark i tverrliggeren før Leo Østigård stanget returen i et åpent bur. Men bare minutter senere kom utligningen. Bellingham vant ballen høyt i banen og spilte til Vinícus, som enkelt satte ballen i mål fra skrå vinkel. Like etter halvtimen leverte Bellingham nok et magisk øyeblikk, da han driblet hele Napoli-forsvaret, sendte Østigård i pølsebua med en skuddfinte og enkelt satte inn 1-2. Dermed hadde Real Madrid snudd kampen til pause!

Like etter pause fikk Napoli muligheten fra straffemerket etter en helt uforståelig dommeravgjørelse, selv etter VAR-sjekk. Piotr Zielinski var iskald fra straffemerket og lagene var igjen like langt. Men Valverde var ikke fornøyd med 2-2 som sluttresultatet, så han banket til fra 25 meter på halvvolley slik vi har sett han gjøre så mange ganger. Skuddet gikk i tverrliggeren, via bakhodet til Meret og i mål. Det blir regnet som selvmål i målprotokollen, men Fede skal få all æren for denne! 2-3 ble også sluttresultatet, og dermed topper Real Madrid gruppe C med to seire på de to første.

Spillervurderinger:

Kepa Arrizabalaga (5): Kepa hadde en god kamp mot Girona på lørdag, men i kveld huskes han nok dessverre best for sin tabbe på 1-0-scoringen til Napoli. Han var langt ute av målet og bommet på klarering, som til slutt førte til at Østigård kunne sette ballen i et tomt bur. Han vartet riktignok opp en flott redning etter en heading fra Osimhen like før pause, og vartet opp med noen viktige redninger også i andre omgang.

Dani Carvajal (6): Dani Carvajal fikk en tøff oppgave med å stoppe Kvaratskhelia i kveld, men han klarte seg brukbart i duellene med den georgiske stjernen. Han ble passert noen ganger, men det er å forvente. Han ble derimot fullstendig knust av Østigård i hodeduellen på 1-0-scoringen til Napoli.

Nacho Fernández (5): Nacho fikk nok en kamp fra start i kveld på grunn av de store skadeprobleme på stopperplass. Han slet enormt i duellene med Osimhen og klarte nesten aldri å komme på riktig side. Real Madrids kaptein ble rett og slett overlistet av en god spiss i kveld. Han kan selvsagt ikke klandres for straffesparket.

Antonio Rüdiger (7): Rüdiger klarte seg bedre mot Napolis stjernespiss i kveld, men også han måtte gi tapt ved et par anledninger. Det virket også som at Osimhen bevisst unngikk Rüdiger så langt det var mulig. Tyskeren kriget til siste slutt og leverte virkelig en stor kamp!

Eduardo Camavinga (5): Camavinga var tilbake på vensteback i kveld, og nok en gang leverte han en solid kamp. Han var litt upresis ved noen anledninger i første omgang. Ellers hadde franskmannen god kontroll på Politano og fikk til og med seg en litt billig målgivende pasning på scoringen til Bellingham.

Aurelién Tchouaméni (6): Tchouaméni leverte nok en stor kamp i Real Madrid-drakta i kveld. Han vant flest hodedueller, hadde flest touch av alle Real Madrid-spillere og kom i tillegg til et par gode muligheter med hodet.

Fede Valverde (7): Fede Valverde har hatt en strålende start på sesongen, og også i kveld spilte han en god match. Han jobbet utrettelig som høyremidtbane/høyrekant, og han ble også avgjørende med det vanvittige langskuddet som førte til 2-3-scoringen.

Toni Kroos (6): Dette var ikke Toni Kroos sin mest toneangivende match, men han var som alltid trygg med ball og svært viktig offensivt. Han traff på 96% av pasningene og leverte tre nøkkelpasninger, som var nest flest av alle spillerne på banen.

Jude Bellingham (8BB): Hva kan man si om Bellingham? Han er rett og slett verdens beste fotballspiller om dagen, og uten ham på banen er det vanskelig å se for seg at Real Madrid hadde maktet ni seire av ti mulige i alle turneringer denne sesongen. Assisten til Vinícius er magisk, men scoringen er rett og slett utenomjordisk. En Maradona-scoring på Stadio Diego Armando Maradona. For en spiller!

Vinícius Jr. (7): Vini Jr. er tilbake der vi husker han fra forrige sesong. Tilbake til å score avgjørende mål i Champions League. Han fikk en tøff avslutningsmulighet til å se enkel ut på 1-0-scoringen, og skapte store problemer for Napolis høyreside. Han virker piggere og piggere for hver kamp nå!

Rodrygo Goes (5): Rodrygo fikk en god sjanse tidlig i kampen hvor han nok burde gjort bedre, men etter det forsvant han nærmest helt fra kampen. De fleste av Real Madrids angrep gikk gjennom Bellingham og Vinícius, og dermed slet Rodrygo med å markere seg i kveld.

Innbyttere:

Luka Modric (6): Det har ikke blitt så mye spilletid for Modric denne sesongen, men i kveld viste 38-åringen at han fortsatt har en del fotball å by på. Han bidro med kreativitet og uforutsigbarhet, i tillegg til at han la inn en solid defensiv innsats. Godt innhopp!

Ferland Mendy (6): Ferland Mendy har fått mye kritikk i det siste, men i kveld gjorde han et godt innhopp. Han hadde god kontroll defensivt og bidro til og med med noen avgjørende defensive involveringer. Solid med ball!

Joselu (N/A): Spiller for kort for vurdering

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering

2 comments

  1. Takk for flotte vurderinger og entusiastiske podcaster!! Jeg har vel noen nyanser til karaktervurderingene. Nacho mener jeg spilte godt, og han og Rudiger kjempet som løver i midtforsvaret når Napoli trykket på i 2. omgang, og bortsett fra den feilaktige straffen så forsvarte de seg meget godt slik at Nacho bør vel ha karakteren 6. Camavinga var i 2. omgang for ofte ute av sin posisjon slik at det kom 3-4 innlegg fra hans backside som han burde ha stoppet med bedre posisjonering. Jeg observerte at venstrebacken Camavinga var til og med over på høyre midtbaneposisjon ved en anledning. Og det er ikke godt nok. Når Mendy kom inn, så ble det defensive backspillet vesentlig tryggere. Også Thouameni mangler litt «killer instinct» i den defensive posisjonen sin slik at han blir ikke vesentlige i det defensive spillet når motstanderen trykker på slik som Casemiro var i sine beste stunder. Men både Camavinga, Thouameni og Valverde bidrar godt til playmaker Toni Kross, og til å holde ballen i laget. Når RM klarer det, så er de fryktelig gode, og Napoli hang i perioder ikke med. Men i første del av annen omgang så var den elegante ballspillingen fraværende, og da hang det på løvene i midtforsvaret. Bellingham hadde to magiske øyeblikk, og Valverde hadde sitt utrolige langsskudd, men bortsett fra det så synes jeg Toni Kross var banens beste, selv om han spilte på sitt normal nivå, fordi han får flyt i spillet som gjør at RM får sjanser. Et RM som ikke holder i ballen blir heseblesende. Vinicius synes jeg var fremdeles rusten til tross for et flott mål. Men angrepsspillere skal score mål noe da Rodrygo ikke får til, og da er det noe underlig at han får så mye spilletid.

Legg inn en kommentar