Kamprapporter

Girona 0-3 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid vant toppkampen mot Girona og sikret derfor tabelltopp. Her kommer våre spillervurderinger!

Girona 0-3 Real Madrid
Estadi Montilivi, Girona
LaLiga EA Sports, runde 8
Lørdag 30. september, 18:30

01 (17′) Joselu – Assist: Jude Bellingham
0-2 (21′) Aurelién Tchouaméni – Assist: Toni Kroos
0-3 (71′) Jude Bellingham – Assist: Joselu

Lørdag kveld var det duket for toppkamp i LaLiga da førsteplass møtte andreplass på tabellen. Girona hadde fått en drømmestart på sesongen med hele 19 poeng på de første syv kampene og, de var dermed ligaledere. Real Madrid har ofte slitt på Montilivi, så det var mye spenning før dette oppgjøret.

Og det var nettopp Girona som startet kampen best. Etter noen minutter hadde hjemmelaget kommet til flere farlige muligheter etter innlegg inn i boks. Men etter å ha overlevd dette umiddelbare trykket spilte Real Madrids seg inn kampen, og etter kvarteret spilt tok de også ledelsen. En utenomjordisk utsidepasning fra Bellingham, som selv Modric hadde vært stolt over, gjorde jobben enkel for Joselu, som satte inn 0-1. Og bare noen minutter etter doblet Real Madrid ledelsen, denne gangen etter hjørnespark. Innlegget fra Kroos var godt, og Tchouaméni leverte en presis heading i lengste kryss. Dermed gikk Real Madrid opp i 0-1, som også var stillingen til pause.

I andre omgang kom til Girona til noen svært gode sjanser, men Kepa reddet Real Madrid med imponerende redninger. Etter drøye 70 minutter fikk Real Madrid en god kontringsmuligheten anført av Tchouaméni. Ballen endte til slutt opp hos Bellingham i boksen, som banket ballen i mål på volley. Nok en strålende scoring av engelskmannen, som nå troner alene på toppen av toppscorerlisten i LaLiga med seks mål. I sluttminuttene la Nacho inn en håpløs takling på Girona-vingen Portu, som førte til et soleklart rødt kort til Real Madrid-kapteinen. Kampen endte 0-3, og dermed er Real Madrid serieledere!

Spillervurderinger:

Kepa Arrizabalaga (7): Vi har ikke fått noe særlig stort inntrykk av Kepa så langt denne sesongen, men i går ble han satt på noen skikkelige prøver. Særlig i andre omgang gjorde den spanske keeperen noen fantastiske redninger. Flott kamp av Kepa, som nok en gang holder nullen!

Dani Carvajal (6): Carvajal var tilbake i kveld etter et lite skadeavbrekk, og heldigvis virket han fortsatt å være i god form. Sávio har vært en av LaLigas beste vinger denne sesongen, men Carvajal hadde full kontroll på ham. Får håpe han fortsetter den gode formen!

Nacho Fernández (4): Nacho fikk muligheten fra start i Alaba sitt skadefravær og leverte en solid kamp. Dessverre ødelegges hele prestasjonen av at han pådro seg et fullstendig unødvendig rødt kort i sluttminuttene etter en helt forferdelig takling på Portu. Ukarakteristisk fra Nacho, og vi håper at det kommer til å gå bra med Gironas lynving.

Antonio Rüdiger (6): Rüdiger har levert en strålende start på sesongen, og i går var han nok en gang solid. Han hadde fem klareringer, mer enn noen annen på banen og vant det som kom av luftdueller. God kamp!

Eduardo Camavinga (8): Selv om Real Madrid hadde både Fran García og Mendy tilgjengelige i går ble Camavinga foretrukket på venstreback. Det sier vel alt om Real Madrids backsituasjon. Samtidig er det ikke så rart når Camavinga er så vanvittig god i den posisjonen. Han hadde over dobbelt så mange taklinger som noen andre, bommet kun på én pasning og hadde flest ballberøringer av samtlige Real Madrid-spillere. Han liker det kanskje ikke, men det blir vanskelig for Ancelotti å ikke bruke ham på backen fremover.

Aurelién Tchouaméni (8): Nok en gang viste Tchouaméni at han må spille alle kamper denne sesongen. Han hadde flest gjenvinninger, nest flest taklinger og godt over 90% pasningstreffsikkerhet. Og så fikk han endelig sin første scoring i Real Madrid-drakta. Nok en strålende kamp av Tchouaméni!

Fede Valverde (6): En litt anonym kamp fra Valverde i går, som stort sett spilte høyre midtbane. Spillet gikk ofte gjennom venstresiden, så da ble Valverde mindre viktig. Fortsatt en solid kamp med høy pasningspresisjon et par gode skudd.

Toni Kroos (7): Kroos fungerer så godt i den midtbanen som startet i går. Han bidro med kontroll og ro på midten, noe som ble særlig viktig etter Gironas sjokkstart. Strålende assist også på scoringen til Tchouaméni.

Jude Bellingham (9BB): Nok en gang ble Jude Bellingham helt avgjørende for Real Madrid. Assisten til Joselu på 0-1 var en pasning i ypperste verdensklasse, og scoringen kom også etter en flott avslutning. I tillegg bommet han kun på én pasning i kveld. Nok en gang Real Madrids beste, og nå er han også toppscorer i LaLiga!

Vinícius Jr. (5): Vini Jr. er endelig tilbake fra skade, og i kveld fikk han sin første kamp fra start. Det er tydelig at han trenger litt tid til å komme seg i kampform, men man så likevel gode tegn fra han allerede i går. Forventer å se 90 minutter fra ham på tirsdag!

Joselu (7): I går gjorde Joselu akkurat det han skulle – score mål. Mye av Real Madrids spill gikk langs venstresiden, så han var ikke så mye involvert. Likevel fikk han med seg både scoring og assist. Fire LaLiga-scoringer denne sesongen nå. Nok en god kamp av Real Madrids spydpiss!

Innbyttere:

Rodrygo (5): Rodrygo har spilt mye i det siste og fikk en velfortjent pause fra start i kveld. I tillegg har Joselu rett og slett prestert såpass bra at han er vanskelig å benke. Rodrygo fikk drøye 20 minutter i går, uten å sette veldig preg på kampen.

Dani Ceballos (5): Ceballos fikk et kvarter i kveld, og det virker som at han nå er foran Modric i køen om spilletid. Trygg og god med ball, og viktig for å få seieren i land.

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort for vurdering

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort for vurdering

Legg inn en kommentar