Martin Helleruds spesialer

Muligheten til å endre førsteinntrykket

Coronaviruset har gitt Eden Hazard muligheten til å endre førsteinntrykket etter en skadeplaget første sesong i den spanske hovedstaden.

Onsdag 10. juni skal fotballen endelig rulle igjen i Spania etter utbruddet av Coronaviruset, når andreomgangen av den avbrutte Segunda División-kampen mellom Rayo Vallecano og Albacete skal spilles på Vallecas. Søndag 14. juni spiller Real Madrid sin første kamp på over tre måneder når Eibar, som skulle gjestet Santiago Bernabéu 13. mars, ankommer Madrid for å møte Real Madrid på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Når Real Madrid får besøk av det baskiske mannskapet så blir dette etter all sannsynlighet med Eden Hazard i startelleveren. Belgieren, som kom til klubben for rundt en milliard norske kroner i fjor sommer, har slitt stort med skader i sin første sesong i Real Madrid. Etter å ha mistet seriestarten med en muskelskade så presterte 29-åringen under forventningene i fjor høst og han høstet mye kritikk grunnet kroppsvekten hans.

I 2-2-kampen mot Paris Saint-Germain på Santiago Bernabéu 26. november pådro Hazard seg en bruddskade i ankelen, en skade som holdt den belgiske landslagskapteinen ute av spill i nesten tre måneder, før han returnerte mot Celta Vigo 16. februar. I den påfølgende seriekampen mot Levante, en kamp som Real Madrid tapte 1-0, pådro imidlertid Hazard seg nok en ankelskade, og han måtte under kniven. Formålet med dette var at belgieren skulle rekke sommerens EM, men isteden har scenarioet blitt slik at den tidligere Chelsea-stjernen nå er skadefri når LaLiga gjenopptas etter tre måneders pause som følge av Coronaviruset.

Real Madrid-fansen kommer til å rette blikket mot belgieren når Eibar gjester den spanske hovedstaden 14. juni, når venstrevingen etter all sannsynlighet starter sin første kamp for Los Blancos siden oppgjøret mot Levante 22. februar. Mange har kritisert overgangen ettersom skadene har satt en stopper for Hazards suksess i Madrid, og 29-åringens prestasjoner vil bli fulgt med argusøyne når han får mye av ansvaret for å lede Real Madrid til sitt 34. LaLiga-trofé.

Tallenes tale er brutal etter Eden Hazards første sesong som Real Madrid-spiller. Belgieren står bokført med 15 opptredener for Los Blancos, hvorav 14 av disse har kommet fra start. På disse 1154 minuttene står vingen bokført med kun én scoring og to assist, i tillegg til å ha fremprovosert tre dødballer som har resultert i scoring. Allikevel så er dette langt unna hva man forventet av milliardsigneringen, men om han presterer i den utsatte sesonginnspurten så vil alt dette være glemt.

Utbruddet av Coronaviruset og den påfølgende pausen i den internasjonale fotballen kan være et hell i uhell for nettopp Eden Hazard. Det er liten tvil om at presset er enormt på at belgieren skal prestere mot Eibar på søndag. De siste ukene har det dukket opp flere rapporter fra Valdebebas der det meldes om at spesielt en spiller har imponert på trening, nemlig Eden Hazard. Hans gode venn Thibaut Courtois bekreftet nylig dette i et intervju: «Hazard ser veldig bra ut, formen hans overrasker meg litt. Men vi må gå litt etter litt, man kan ikke forvente at han er på sitt beste når han ikke har spilt kamp på så lenge. Det ser ut som han er i form, og vi trenger han for å kjempe om tittelen«.

Real Madrid-supporterne rundt omkring må bare håpe at dryppene som har kommet fra Real Madrid i videoform av en Hazard som briljerer på trening. Istedenfor å rekke EM med et nødskrik så rekker Eden Hazard LaLiga-innspurten til Real Madrid, og hvis han bidrar sterkt i en eventuell LaLiga-tittel for Los Blancos så vil han ha endret førsteinntrykket etter meget skuffende førstesesong i Real Madrid. Med all sannsynlighet så er belgieren på plass i startelleveren mot Eibar på søndag, og forhåpentligvis skal han endelig vise hvorfor Real Madrid betalte rundt en milliard norske kroner for han i fjor sommer.

Legg inn en kommentar