Shayan Jalilians spesialer

Muligheten Hazard må gripe

Eden Hazard har hatt en skuffende debutsesong i den spanske hovedstaden, men alt kan bli glemt dersom han viser seg frem mot Manchester City og sender Los Blancos videre til kvartfinalen i Champions League.

Forventningene var enorme når Eden Hazard ble presentert som Real Madrid-spiller foran drøye 50 000 tilskuere på Santiago Bernabeu for litt over et år siden. Frelseren var på plass, og han hadde vært Premier Leagues beste spiller i en årrekke. Nå hadde han fått drømmeovergangen sin, og skulle være mannen som ville sette fyr på den spanske hovedstaden.

Slik har det ikke gått.

29-åringen har ikke levert varene, i en sesong som har vært preget av ujevne prestasjoner og uheldige skader. I løpet av sesongen har han hatt to langtidsskader, og et par småskader som har gjort at han ikke har fått den stabiliteten som kreves for å prestere slik det forventes i Madrid. Dette, i tillegg til at han møtte opp syv kilo overvektig til pre-season har gjort at han allerede har fått en del av supporternes vrede slengt mot seg.

Nå har han imidlertid trent for fullt med resten av laget i et par uker, og på fredag venter det som er sesongens viktigste oppgjør hittil; nemlig returoppgjøret i Champions League mot Manchester City. Guardiolas disipler leder 2-1 fra første oppgjør, og i tillegg må Real Madrid klare seg uten Sergio Ramos.

Aldri før har man trengt Eden Hazard mer enn man gjør nå.

Det er ingen som kan betvile Hazards ferdigheter. Han kan slå de avgjørende pasningene, han kan finne rom der andre ikke ser løsninger og i tillegg kan han være den som avgjør kamper på egenhånd. Det har vi til gode å se av han i Madrid, men det ligger i registeret hans, og det er kun et spørsmål om tid før han får det ut.

Kampen mot Manchester City er en mulighet Hazard må gripe. Han har erfaringen og kjenner til Guardiolas måte å spille fotball på fra oppgjørene han spilte mot City i Chelsea-tiden. Det er disse kampene Hazard ble signert for, og nå har han en gyllen mulighet til å vise seg frem.

Hele verden kommer til å se på. Kan Hazard endelig bli den som utgjør den store forskjellen?

Legg inn en kommentar