Mats Hermansens spesialer

Hvordan vil det gå uten Ramos?

Madrid skal møte Manchester City på fredag uten kapteinen sin. Serigo Ramos pådro seg et rødt kort sist kamp og må derfor sitte i karantene. Ekspertene mener Madrid er sjanseløse uten Ramos, men må det egentlig være slik?

Dette er nok en av de mest upopulære meningene du kan komme med som Madrid fan, men det fortjener en tanke. Ramos har denne sesongen vært en av Madrids aller beste spillere, kanskje best blant alle midtstoppere. Hvem skal Ramos sammenlignes med? Han scorer mål på frispark og er sikker på straffemerket. Han er viktig for det oppbyggende spillet til Madrid og slår som regel lange fine crossere som alltid treffer blink. Han er solid i hodedueller og er trygg i sin sjefsrolle i midtforsvaret. Kanskje det viktigste av alt er at han brenner for Madrid. Du finner ikke en spiller i klubben som er mere «Real Madrid» enn Sergio Ramos. Dagen han legger opp bør han bli ansatt som en slags motivator som står i garderoben, og på sidelinjen, og hauser opp spillerne. Han tillater ikke at noen slakker og han blir hørt. Ramos vil gå ned i historien som en av de beste og mest suksessfulle spillerne noensinne.

Men hvordan blir det egentlig på fredag uten Ramos? En ting man har lagt merke til over årene, også i år, er ofte at Ramos er langt ute av posisjon. Igjen, så er dette en del av spillet hans. Og mot City, der Madrid trenger to scoringer, hadde det vært fint med en ekstra «spiss». Men kan man ta den risken mot City? Ramos blir mere annerkjent for sine offensive bidrag enn sine defensive. Han mangler mye fart, men gjør opp for dette med spillerforståelse og teknikk. Snakker man om Madrid denne sesongen, så er det ikke Ramos som står for de defensive prestasjonene. Madrid har blitt mye flinkere til å holde på ballen, samt at både Casemiro og Varane rydder opp når det trengs. Courtois har også vært god. Madrid har blitt svakere offensivt, men gjør opp for gapet defensivt. Kanskje man skal stole mere på de offensive spillerne til Madrid mot City, enn at Ramos må varte opp med en scoring eller to?

Poenget er enkelt. På fredag vil Madrid stille opp med Militao og Varane i midtforsvaret. Ingen av de to midtstopperne er komfortable med å være høyt oppe på banen. Samtidig er de på mange måter bedre defensive spillere enn Ramos. Begge har enorm fart og er gode til å dekke rom. Minuset er at Madrid mangler ett ekstra offensivt element. Med Ramos på banen er det alltid en ekstra trussel som venter motstanderen. De er alltid klar over dette og frigjør rom til andre. Uten den ekstra trusselen på fredag må de offensive spillerne levere. Med Ramos på banen vil Madrid være mere eksponert for kontringer i mot. Uten Ramos vil Madrid spille mere «trygt». Kan de offensive spillerne levere minst to scoringer på fredag, mot et ikke altfor godt City forsvar, kan Madrid altså klare seg helt fint uten Ramos. Men savnet vil han være, uansett.

 

Legg inn en kommentar