Retroartikler

Mourinho’s valg

Med nesten alle spillerne skadefrie, Sahin på god vei og to spisser i kanonform, har Mourinho mange harde valg foran seg. 

Før sesongen, da alle de nyinnkjøpte spillerne var ankommet laget, uttalte José Mourinho at han var fornøyd med troppen. Det eneste han kanskje kunne tenkt seg var i følge ham selv «en ny spiss – for da ville han få troppen han alltid har drømt om». Med nesten alle spillerne skadefrie, Sahin på god vei og to spisser i kanonform, ser det ut til at «The Special One» virkelig har skutt gullfuglen, og må må belage seg på å velge og vrake mellom skinnende gull og skinnende gull de kommende ukene.

Det var dette han ønsket, var det ikke? Det må da være enhver fotballtreners store drøm å kunne erstatte en småskadet eller sliten stjernespiller med en like stor stjerne full av energi, klar til å løpe nye 10km? Når jeg tenker over hele situasjonen minner den faktisk litt som kommunisme; Rent ideologisk er planen genial. Om det i virkeligheten lar seg gjøre er derimot en annen sak.

De siste dagene har det pågått en stor debatt i Spania om hvem som bør spille av Higuaín og Benzema. Mourinho selv svarer avvergende på de fleste spørsmål relaterte til saken, både for å skjerme spillerne for mediepresset og for å skjerme seg selv. For det har aldri vært en enkel jobb å være Real Madrid-trener. Spør bare Pellegrini eller Vicente del Bosque, som begge mistet jobben til tross for gode resultater – enten i hjemlig eller europeisk liga.

Real Madrid har alltid hatt stjernespekkede lag, noe som igjen legger et enormt stort press på treneren. Det å bevare moralen og gleden i garderoben blir straks mye vanskeligere når enhver som sitter på benken er like god, eller svært nær å være på samme nivå som spilleren man skal erstatte. Det sier seg selv at ingen liker å bli benket – alle ønsker å spille. Men hvordan skal man blidgjøre alle når kun elleve kan være på banen om gangen?

Xabi Alonso og Khedira ser ut til å være førstevalgene. Lass og Coentrao har begge fått sine innhopp, og startet en kamp i ny og ne, men hva med når Sahin blir klar? Di María spilte fast i hele fjor, men nå ser Kaká ut til å være tilbake og Özil blir flyttet ut på kanten, og igjen, som før, så forblir Callejón «waterboy».

Jose Mourinhos eneste dilemma er ikke «Higuaín eller Benzema». Hele jobben med å være trener for verdens mest suksessrike klubb er et stort dilemma i og for seg alene. Jeg har likevel full tiltro til vår kjære portugiser. For, en klubb full av stjerner trenger en enda større stjerne som sjef.

Skrevet av Emil Bremnes. 

Legg inn en kommentar