Retroartikler

Den perfekte timingen?

Hvordan ser egentlig fremtiden ut til 18 år gamle Varane i en klubb som Real Madrid? Bendik kommenterer.

18 år gamle Varane ble stemplet som «El Nuevo Hierro» i spanske sportsaviser da han ankom Madrid i sommer. De fleste av oss (som kjente til Hierro) syntes dette var kanskje litt for sterke ord å bruke på en unggutt som bare hadde hatt litt over et halvt år i den franske ligaen på CVen. Og Real Madrid hadde allerede Pepe, Carvalho, Albiol, Ramos og Arbeloa som kunne dekke samme possisjon, samtidig har man Castillas kapiten, Nacho Fernandez, som er veldig sugen på førstelagsspill og leverte utmerket for A-laget de gangene man fikk sjansen i fjor.

Men har han egentlig mulighet til å etablere seg i Madrid? Mitt svar på dette er ja, og det er her jeg trekker inn min overskrift, «den perfekte timingen». Men først og fremst,i mine øyne per dags dato, klarer ikke en 18 år gammel gutt (spesielt ikke en midtstopper) å levere over en hel sesong på et lag som ønsker å være verdens beste.

Derfor kunne det ikke passet bedre (for Varanes vedkommende) at Carvalho, som per dags dato er foretrukket sammen med Pepe på stopperplass, synger på sitt siste vers. I disse dager overveier også Florentino Perez om man i det hele tatt skal forlenge kontrakten med den rutinerte portugiseren, grunnet hans alder. Han er 33 år og kontrakten går ut neste sesong.

Varane lærer enormt mye hver dag, og er absolutt moden for mer førstelagsspill, men de fleste ville nok vært litt ekstra skjelvene i buksene hvis han hadde startet f. eks et El Clasico. Men neste sesong, da unggutten har et års erfaring i verdens største klubb, ville vi fryktet det like mye da?

Varane har absolutt potensiale for å bli en av verdens beste midtstoppere, og har kommet på et perfekt tidspunkt. Hvis vi ser på Garay, hadde han også et enormt potensiale, han var ung og hadde et enormt potensiale, men fikk ikke nok sjanser fordi man allerede hadde en så sammensatt bakre firer.

Varane har kommet på et perfekt tidspunkt hvor han kan suge ut erfaringen til en av de beste stopperne det siste tiåret, samtidig som han på kort sikt kan snappe hans plass på laget.

Skrevet av Bendik Eftang. 

Legg inn en kommentar