Nyheter

Møter Liverpool i åttendelsfinalen

Real Madrids åttendelsfinalemotstander i Champions League er klar. Det blir en reprise fra fjorårets finale mellom Real Madrid og Liverpool.

Klokken 12 i formiddag ble trekningen av åttendelsfinalene i Champions League gjennomført i Nyon i Sveits. Real Madrid kom inn i trekningen som gruppevinnere og var derfor førsteseedet. Det betydde at det kun var gruppetoere som var mulige motstandere for Ancelotti og hans mannskap. Det var en rekke sterke lag også blant gruppetoerne, og både Liverpool, PSG, Inter og Milan var potensielle motstandere. Real Madrid trakk til slutt Liverpool, og vi blir derfor vitne til en reprise av fjorårets Champions League-finale.

Liverpool havnet altså på andreplass i sin gruppe bak et av de store formlagene i Europa denne sesongen, Napoli. Klopps mannskap tapte kun én kamp i gruppespillet, men det ydmykende 4-1-tapet i Napoli var nok til at det italienske laget sikret seg gruppeseier på innbyrdes oppgjør. Liverpool har også slitt stort i hjemlig liga denne sesongen. De ligger for øyeblikket på åttendeplass i Premier League etter å ha tatt kun fem seire på de første 13 kampene av årets sesong. Det gjør at Merseyside-laget ligger hele 15 poeng bak ligaleder Arsenal, og tilsynelatende er fullstendig hektet av i kampen om ligatittelen.

Liverpool har slitt med å erstatte Sadio Mané i angrep så langt denne sesongen, men storsigneringen Darwin Nuñez har glimtvis vis gode ting fra spissplass. I tillegg har Klopp måtte slite med enorme skadeproblemer i laget sitt, noe som absolutt kan være en årsak til den dårlige sesongstarten så langt.

Saken fortsetter under bildet

GODE MINNER: Real Madrid-fansen har gode minner fra sist gang Vinícius Jr. og co. møtte Liverpool i Champions League.

Real Madrid og Liverpool har møtt hverandre en rekke ganger de siste årene, og det er ingen tvil om at Real Madrid-supporterne har gode minner fra oppgjørene mellom lagene. I 2018 møttes lagene til Champions League-finale i Kiev, og da var det Real Madrid som tok sin 13. tittel etter et Bale-show. Lagene møttes på nytt til kvartfinale våren 2021, og også da gikk Real Madrid videre etter en 3-1-seier sammenlagt. Og det er nok neppe noen som har klart å glemme Champions League-finalen i mai, hvor Ancelotti og hans mannskap nok en gang slo Liverpool. Da var det Vinícius Jr. som avgjorde med kampens eneste scoring, men det var Thibaut Courtois som stjal overskriftene etter det som trolig er den beste keeperprestasjonen i en Champions League-finale noen gang.

Selv om Real Madrid nok på papiret er favoritt til å gå videre akkurat nå er det ingen selvfølge at situasjonen er lik når kampene skal spilles. Det er nemlig over tre måneder til de første åttendelsfinalene skal spilles, og deretter tre uker til returoppgjørene finner sted. I mellomtiden skal det spilles fotball-VM og Real Madrid skal delta i den spanske supercupen. Det er altså mye som kan skje mellom nå og det første oppgjøret mellom lagene.

Vi gleder oss til et spennende oppgjør mellom to gode lag!

1 comment

  1. Det blir spennende. Spiller Real Madrid som i El Classico, med et kompakt og tett forsvar, en glitrende midtbane, og med sterke individuelle prestasjoner på topp, så vinner de greit.

Legg inn en kommentar