Mats Hermansens spesialer

22/23 mot 16/17: Hvem er den beste utgaven?

Real Madrid har foreløpig flyvd greit gjennom sesongen og ingenting ser ut til å stanse de hvitkledde mesterne. Kan det til og med være at årets utgave er den beste utgaven noensinne? La oss sammenligne med 16/17-troppen.

Real Madrid vant Champions League og ligaen i 16/17-sesongen, med ganske god margin i begge konkurranser, og mange argumenterte for at den daværende troppen var den beste utgaven av Real Madrid noensinne. Selvom det er fristende å påstå dette, ligger årets utgave ikke langt unna og  kanskje litt foran. Kan det være at 22/23-versjonen er den beste av de to?

Keeper: 

16/17: Navas

22/23: Courtois

Her er det lite å diskutere. Selvom Navas fortsatt har en stor plass i Madrid-hjertet mitt, er Courtois bedre på mange punkter. Både med ballen mellom bena, opprydding i felt og redninger av skudd, overgår Courtois Navas på alle punktene. Courtois er uten tvil den beste keeperen på planeten akkurat nå og det samme ble aldri sagt om Navas.

Forsvarsrekke:

16/17: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrao, Danilo, Marcelo

22/23: Carvajal, Alaba, Rudiger, Militao, Vazquez, Nacho, Odriozola, Mendy

Selvom bredden var noe bedre i 16/17-sesongen, vil jeg fortsatt argumentere for at årets utgave er bedre. Ramos er nok den beste midstopperen i begge troppene, men omgjør man «ferdighetene» i tall, snitter 22/23-sesongen høyere. Coentrao og Danilo var aldri avgjørende spillere for Madrid og spilte relativt lite, spesielt i 16/17- sesongen, så disse er ute av kabalen umiddelbart. Jeg vil også argumentere for at Alaba, Rudiger og Militao alle overgår Varane på flere punkter. Årets midtstoppere er både gode med ballen i bena, agressive i press og samtidig fysisk sterke. Marcelo overgår Mendy noe, spesielt på det offensive, men Mendy er nok hakke bedre defensivt. Vazquez har også noen glimrende innhopp når det trengs, samtidig som at Alaba kan trekke ut til kantene. Ramos er det ingen som rører, men generelt sett er årets utgave noe bedre.

Midtbane:

16/17: Kroos, Modric, Casemiro, Rodriguez, Isco, Kovavic

22/23: Kroos, Modric, Tchouaméni, Camavinga, Ceballos, Valverde

Her er det vel ikke mye å diskutere? Kroos og Modric holder fortsatt samme stil, om ikke bedre. Tchouaméni er på mange måter en oppgradering fra Casemiro, selvom han mangler noe av rutinen. Camavinga er en vanvittig oppgradering fra Kovacic. Han er bedre til å bryte opp, gjenvinne baller og føre ballen fremover. Ceballos gjør mye av det samme. Valverde kan i tillegg trekke ned mot midten og bidra både offensivt og defensivt. Er vel ikke mange som savner Isco heller? Den eneste svakheten med årets utgave er mangelen på en arvtager etter Modric, men der kan nok Camavinga fylle på etterhvert. Årets utgave er langt mer balansert og nivået er noe høyere.

Angrepsrekke:

16/17: Morata, Asensio, Mariano, Vazquez, Ronaldo, Benzema, Bale

22/23: Benzema, Vinicius, Rodrygo, Valverde, Hazard, Asensio, Mariano

Denne er verre. Lite å si på Ronaldo her, men uten portugiseren glir alt litt bedre. Flere spillere er involvert i scoringer og Benzema har slått ut i full blomst. Bidragsmessig overgår Vinicius og Rodrygo Bale. Eneste plusset med 16/17-troppen var et godt spissalternativ til Benzema, med Morata, men Rodrygo kan fylle denne rollen i dag, med Valverde på høyresiden. Selvom Ronaldo bidro med 40-50 scoringer på sitt beste, er disse målene nå fordelt på flere spillere. Hazard kan også steppe inn når han trengs, selvom han mest sannsynlig ikke når sin gamle form. Selvom Ronaldo, Bale og Benzema var en legendarisk trio, er Benzema, Valverde og Vinicius noe mer spennende. I tillegg er Rodrygo, Asensio og Hazard tilgjengelig på benken. Årets utgave vinner her også.

Hva tenker dere?

1 comment

  1. Veldig uenig i at Camavinga er en oppgradering til Kovacic. Etter min mening så er Kovacic spilleren som glapp. Han er og har vært enorm i Chelsea, og hadde egentlig vært en perfekt erstatter for Modric med mye av de samme kvalitetene som Modric. Kovacic er en bedre spiller enn Camavinga og Kovacic 16/17 var bedre enn Camavinga 22/23. Når det er sagt, så kan det godt hende at Camavinga blir en bedre spiller, det får tiden vise

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.