Intervjuer

Modric: – Bale snakket spansk

Luka Modric har blitt 35 år, men spiller fremdeles som om han var en purung midtbanespiller. Kroaten slutter aldri å imponere, og i en alder der mange andre spillere velger å trappe ned, jobber Modric med å få seg en kontraktsforlengelse i verdens største fotballklubb. 35-åringen snakket i går kveld med El Partidazo de Cope, og der hadde han mye interessant på hjerte.

– Jeg hadde ikke en bra barndom. Det var vanskelig. Jeg bodde sammen med mine foreldre i dårlige kår. Mens jeg spilte fotball hørte jeg sirener og bomber som ble sluppet. Jeg har alltid hatt et ønske om å skrive bok, og i den skal jeg skrive om dagen da min bestefar ble drept. Vi hadde et veldig godt forhold, og det var tungt for meg.

Kroaten snakker videre om Gareth Bale, en spiller han har vært lagkamerat med i syv sesonger i Real Madrid. De kjenner hverandre også godt fra tiden de delte sammen i Tottenham.

– Jeg har vært med han i lang tid. Han er en spektakulær, men sjenert type. Pressen dømmer han på bakgrunn av de siste sesongene, men man må huske han for alt han har gitt klubben. Han hadde ingen problemer i garderoben, og snakket spansk med oss. Gareth var ikke den mest sosiale typen, men han hadde ingen problemer.

Nesten alle trenere i verden drømmer om  ha en spiller som Modric i laget. Kroaten har i sin tid i den spanske hovedstaden, blant annet blitt trent av Mourinho, Ancelotti, Benitez og nå, Zidane.

– Mourinho var nøkkelen bak det at Real Madrid signerte meg. Jeg synes det er synd at jeg fikk jobbe med han i bare et år. Jeg vil alltid være takknemmelig for at han brakte meg til klubben. Han er tøff og sterk, og sier alltid det han mener.

– Ancelotti er en spektakulær trener, men enda mer som person. Vi spilte veldig bra under han. Jeg snakker med han noen ganger. Benitez var også en bra trener, men han lyktes ikke i Madrid.

– Zizou er en topptrener. Det er umulig å gjenskape det vi fikk til under han i tre sesonger. Jeg sitter med en følelse av at han ikke settes nok pris på. Han er en av de beste. Når du ser på TV eller hører på radio, er det mye kritikk av Zidane. Mye av den kritikken gir null mening. Han er perfekt for oss. Han kan bli for Real Madrid, det Ferguson var for United.

Modric er lagkamerat med Hazard og Vinicius. Den ene regnes som en av verdens beste kantspillere når han er i form, mens den andre blir sett på som en fremtidig superstjerne.

– Det er ikke en bra situasjon for Hazard. Han er fantastisk og kommer til å vise det. Kun skader kan hindre han fra å vise seg frem. Når han har vært frisk, har han spilt bra. Vi trenger han.

– Vini scorer mye mål på trening. Han har et enormt talent, og trenger bare å jobbe hardt. Han hadde en scoring her om dagen. Han må bare jobbe, han har et imponerende talent.

Til slutt ytret han sitt ønske om å forlenge kontrakten med Real Madrid.

– Til tross for at jeg er 35 år, føler jeg meg frisk og veldig bra. Jeg tror jeg kan fortsette på dette nivået i flere sesonger. Jeg vil forlenge, og om mulig, legge opp i Madrid.

Legg inn en kommentar