Martin Helleruds spesialer

Den ideelle tredjespiss?

Kan 22 år gamle Raúl de Tomás være Marianos erstatter som tredjevalg på spissplass i Real Madrid?

Mariano Díaz ble i juli klar for den franske storklubben Lyon. Den tidligere Castilla-spissen ble hentet opp fra Real Madrid Castilla i forkant av 2016/17-sesongen i rollen som tredjevalg på topp bak Karim Benzema og Álvaro Morata. Forrige sesong ble naturligvis preget av lite spilletid for 24-åringen. Til slutt endte Mariano opp med bare 300 minutter for Real Madrid, men han scoret allikevel fem mål. Kraftspissen valgte da å fortsette sin jakt på spilletid andre steder. Etter en skuffende sesong på utlån er Borja Mayoral hentet tilbake til klubben, men er 20-åringen den rette til å ta over stafettpinnen etter Mariano?

Borja Mayoral har vært i Real Madrid-akademiet siden han var bare 10 år gammel. Spanjolen gikk gradene i akademiet fra Real Madrid Alevín B til og med Real Madrid-troppen. 2015/16-sesongen tilbragte Mayoral sammen med Real Madrid Castilla, i tillegg til at han spilte for Real Madrid Juvenil A i UEFA Youth League. Som nevnt så ble den da 19 år gamle spissen sendt på utlån til tyske Wolfsburg i forkant av 2016/17-sesongen, men låneoppholdet ble rett og slett en fiasko. Spanjolen fikk bare starte to kamper og scoret to mål fordelt på totalt 426 spilleminutter. Spørsmålet er om det er best for Borja Mayoral og Real Madrid at spissen til tilbringe 2017/18-sesongen på Real Madrid-benken med meget begrenset spilletid, i forhold til at han lånes ut til et annet lag for å fortsette utviklingen sin?

Svaret er nei. Det vil ikke være bra for utviklingen til Mayoral å slite benken og tribunen på Santiago Bernabéu i en sesong. Det er nå spanjolen må spille kamper og han skal være i sin beste alder for utvikling. Det aller beste for Mayoral ville vært et utlån til en klubb hvor han ville vært førstevalg på topp. En spiller som derimot kan fylle tomrommet etter Mariano, er Raúl de Tomás. 22-åringen er ukjent for mange, men ikke for de som følger Real Madrid Castilla. Spanjolen kom til klubben da han var bare ti år gammel. I likhet med Mayoral så har de Tomás gått gradene i klubben, fra barnefotball på Alevín B til seniorfotball for Real Madrid Castilla.

De siste to sesongene har 22-åringen vært lånt ut fra Real Madrid. Spissen har spilt Segunda Divisíon-fotball for først Córdoba under 2015/16-sesongen, så Real Valladolid under 2016/17-sesongen. Raúl de Tomás har nytt godt med tillit i begge klubbene, og han var nære på å rykke opp med Córdoba i 2015/16-sesongen. Totalt sett så har spanjolen spilt 50 kamper over to sesonger i Segunda Divisíon. I det samme tidsrommet så har han scoret 20 mål. I tillegg til dette så scoret han syv mål for Real Madrid Castilla da de var i Segunda Divisíon. Raúl de Tomás fyller 23 i oktober, og det er ikke til å skjule at han ikke har fått utløst sitt fulle potensial som den lovende unggutten han en gang var.

Borja Mayoral går inn i sin viktigste fase av karrieren, og det å spille kamper er det aller viktigste for at spanjolen skal kunne utvikle seg, de kampene vil han ikke få for Real Madrid. Raúl de Tomás har allerede lagt bak seg to år på det nest høyeste nivået i spansk fotball, og han har vist at han har en nese for mål. Dersom de Tomás selv godtar en rolle som tredjevalg på spissplass i Real Madrid, så vil det være en mye bedre løsning for Real Madrid enn at Borja Mayoral skal bekle denne rollen. Raúl de Tomás har allerede debutert på Real Madrid, da han ble byttet inn i Real Madrids 4-1-seier over Cornellá 29. oktober 2014.

Det er ingen tvil om at Mayoral trenger spilletid, og som alle ser så må han dermed forlate Los Blancos, Raúl de Tomás har levert stabilt på et høyt nivå over flere sesonger, og det er ingen tvil om at han kan levere i de kampene han vil få sjansen i Real Madrid-drakta. Mariano Díaz scoret fem mål på bare 300 minutter for Real Madrid. Raúl de Tomás kan absolutt levere på samme nivå som Mariano, særlig med tung erfaring fra Segunda Divisíon. Dersom Real Madrid skal ha et tredjevalg på topp, så er Raúl de Tomás spilleren som bør fylle inn rollen, men om det skjer er dog usannsynlig.

Hvem syns du skal være tredjespiss i Real Madrid?

Legg inn en kommentar