Mats Hermansens spesialer

Manchester City vs Real Madrid: Hvem har den beste elleveren?

Vi lader opp til den uhyre spennende semifinalen mot Manchester City med en titt på elleverene til begge lag. Hvem kommer best ut?

(Dette er en kommentar som gir uttrykk for skribentens meninger)

9.mai braker det løs. De to beste lagene i verden skal igjen barke sammen og vinneren er favoritt til å gå hele veien. Men hvilken ellever er den gjeveste? La oss ta en titt.

Keepere- Courtois vs Ederson

Dette er vel egentlig ikke en så stor debatt. Courtois har i de to siste sesongene vært den definitivt beste keeperen i verden. Han gjør stadig matchvinnende redninger og er utrolig trygg med ballen mellom bena. Ederson er nok ikke så veldig mye dårligere, men får færre skudd på seg i Premier Leauge. Han er naturligvis veldig komfortabel med ballen mellom bena, en typisk Guardiola-keeper, og er samtidig en god shot-stopper. Begge lag har uansett to meget solide keepere mellom stengene, men Courtois trekker nok det lengste strået. 1-0 til Real Madrid.

Midstoppere- Alaba,Rudiger, Militao vs Ruben Dias, Akanji, Laporte

Heller ingen stor debatt her. Militao er nok den mest komplette av alle 6. Han har farten,  er solid i duellspillet og er samtidig god til å flytte ballen fremover, samt slå lange baller. Ruben Dias kommer på en close 2.plass, men taper duellen pågrunn av farten. Rudiger og Alaba overgår både Akanji og Laporte med god margin. Real Madrid trekker det lengste strået her også. 2-0 til Real Madrid.

Backer- Carvajal, Mendy, Nacho (Camavinga) vs Walker, Ake, Gomez

Fordelen for oss her er at Real Madrid har flere kort å spille på. Carvajal og Mendy er førstevalgene, men Nacho og Camavinga kan dekke inn ved behov. Carvajal er muligens den beste backen for Los Blancos når han er uthvilt, men Kyle Walker er litt vassere. Real Madrid trekker dermed det lengste strået her også, mest pågrunn av bredden og kvaliteten Ancelotti kan velge i. 3-0 til Real Madrid.

Midtbane- Kroos, Modric, Camavinga, Tchoumeni, Valverde vs De Bruyne, Gundogan, Silva, Rodri

Her er det mye å ta tak i. De Bruyne er kanskje den beste offensive midtbanespilleren i verden, men er ikke like god til å finne løsninger som veteranen Modric. De Bruyne er derimot mye farligere foran målet og holder høyere intensitet over 90 minutter. Rodri slår Tchoumeni, selvom Tchoumeni er hakket mere kreativ i offensive posisjoner. Valverde tilbyr en intensitet som ingen av spillerne matcher, men er ikke en like stor trussel fra en dypere midtbane posisjon. Kroos har spilt i en dypere posisjon både mot Liverpool og Chelsea, så vanskelig å sammenligne han med Silva og Gundogan. Silva og Gundogan har nok ikke like god treffsikkerhet som tyskeren, men er høyere opp på banen og bedre offensive. Camavinga matcher ikke de offensive egenskapene til Citys offensive midtbanespillere, men har samtidig en del andre kvaliteter. På en god dag for begge lag er det vanskelig å skille de to midtbanene, så her deles poengene. 4-1.

Kanter- Vinicius, Rodrygo, Asensio, Valverde vs Mahrez, Foden, Grealish (Silva)

Vinicius er definitivt den aller beste kantspillere på begge lag, med veldig god margin også. Mahrez er en god nummer 2, men han gjør ikke hverdagen til forsvarerne like vanskelig som Vinicius. Han er derimot en nesten like god avslutter. Rodrygo er definitivt nummer 3. Rodrygo har teknikk på nivå med Vinicius, men ikke like trygg foran målet. Grealish og Foden er langt unna de beste her, men kan sammenlignes litt med Asensio. Formen er heller ikke helt på plass for disse 3.  Både Valverde og Silva er to jokere som mestrer kantrollen godt. I akkurat denne posisjonen er Valverde mest komplett, mest pågrunn av jobben han gjør defensivt og den uselviske holdningen til lagkameratene sine. 5-1 til Real Madrid.

Spiss- Benzema, Mariano vs Haaland, Alvarez

Monsterduellen mellom Benzema og Haaland gleder vi oss alle til å se, men det er nok nordmannen som er sterkest her,  mest pågrunn av målformen. Haaland har vært helt enestående foran mål denne sesongen og vil være et mareritt for Madrid-forsvaret. Benzema er langt unna på målstatistikken, men har samtidig en helt annen rolle på banen enn nordmannen. Haaland er en litt utypisk Guardiola-spiss, i og med at han rett og slett er en klassisk nummer 9. Benzema ligger mye dypere på banen og bidrar mer i det oppbyggende spillet, som også er grunnen til at han ikke scorer like mange mål. Haaland skal allikevel få poengene her, selvom de har to ulike roller på banen. Alvarez og Mariano er det ikke noe vits å diskutere en gang. Poeng til City, 5-2.

Trenere- Ancelotti vs Guardiola

Trenerne har totalt møtt hverandre 8 ganger. Ancelotti har vunnet 3 og tapt 5, 4 av dem som Everton-manager. 3 seiere har kommet som Real Madrid-manager. Denne kampen blir en vanvittig sjakk-duell mellom de to. Begge lag stiller mest sannsynlig med sterkest mulig mannskap og blir nok ganske ulik fjorårets oppgjør. Ancelotti har gått ut med en mest mulig offensiv taktikk i årets sluttspill i forhold til i fjor. Rodrygo har ofte startet på høyre-kant med Valverde like bak, i stedenfor Valverde som høyre-kant og Rodrygo som supersub. Dette tilfører mer offensiv kraft, men er samtidig mer risky. Ancelotti valgte rett taktikk mot formsvake Chelsea og Liverpool, men bør være mer forsiktig mot City. City spiller også en annen type fotball enn i fjor, mest pågrunn av Haaland. I fjor var De Bruyne hengende spiss, i år er Haaland en vanlig nummer 9. Dette medfører at City flytter ballen raskere frem, samtidig som Haaland ser etter muligheter for å stikke i bakrom. Klarer man å nøytralisere Haaland, lettere sagt enn gjort, er ikke City like målfarlige. Det blir uansett spennende å se hvilken taktikk trenerne velger. Blir delte poeng her. 6-3 Real Madrid.

Hva mener dere?

1 comment

  1. Artige sammenligninger dette. Midtstopperne i første kamp mot Haaland blir viktige. Militao er ute i første kamp, og det er en klar ulempe for RM. Da står man igjen med Rudiger/Alaba eller Rudiger/Nacho. Jeg er usikker på Alaba i duell mot Haaland, og tviler på at han står i mot selv om han er en smart spiller. Backene med Carvajal og Camavinga er gode nok. Midtbanen med Kroos, Modric og Valverde vil sikkert være svært gode, og angrepsrekka med Vini jr, Benzema og Rodrygo tilsvarende. Men midtforsvaret uten Militao i første kamp er en svakhet, men bedre i kamp 2 med Militao/Rudiger.

Legg inn en kommentar