Chelsea 0-2 Real Madrid (0-4 Sammenlagt): Spillervurderinger

Det var dermed klart for siste oppgjør mot Chelsea. Real Madrid hadde en to-måls ledelse fra forrige oppgjør, men skulle det holde mot et revansjesultent Chelsea?

Chelsea- Real Madrid
Stamford Bridge, London
Champions League kvartfinale, 2.runde.
Tirsdag 18.04, kl. 21:00

Real Madrid dominerte de blå fra London sist uke, men det er allikevel ingen enkel oppgave Los Blancos hadde foran seg. Chelsea ligger foreløpig på en 11.plass i Premier League og er ute av FA-cupen. Det er kun triumf i Champions League som kan redde sesongen og det er dermed nærliggende å tro at de ville gjøre veien til semifinalen så vanskelig som mulig for de regjerende mesterne.

Real Madrid starter med samme tropp som i forrige oppgjør. Kroos, Vinicius og Alaba uteble fra kampen mot Cadiz og var helt uthvilt til dette oppgjøret. Camavinga og Modric fikk også kun 10 minutter mot Cadiz og burde være tent for kveldens oppgave. Real Madrid stiller derfor med et sterkt utgangspunkt mot formsvake Chelsea.

Kampen åpner litt tregt. Chelsea er litt avventende til å begynne med og Real Madrid forsvarer seg godt. Første sjansen får Chelsea etter 10 minutter. Reece James slår hardt inn og Kante får returen, men sleivsparket går utenfor. Heldige her. Chelsea øker presset etterhvert og Real Madrid kommer så vidt over midtbanestreken. Real Madrid kommer dermed litt tilbake igjen etterhvert. Rodrygo får ballen godt innenfor boksen og sparker hardt i stolpen. Chelsea risikerer mer og mer utover omgangen, men gjestene klarer allikevel å beholde roen. Det har vært typisk under Ancelotti å starte slike oppgjør defensivt, men ingen sier det er galt å stole på forsvaret sitt. Det er dermed Chelsea som kommer best ut og er flinke til å beholde presset. Angriper også mest mot Camavingas kant og nyter godt av Vinicius sitt fravær. Dette er veldig tydelig i det 45 minutt, når Chelsea får en vanvittig sjanse. Her må Ancelotti stramme opp umiddelbart! Fantastisk arbeid av Courtois holder oss inne i kampen enn så lenge.

Verdens beste: Courtois holder sørger for å holde nullen i 1.omgang
Verdens beste: Courtois sørger for å holde nullen i 1.omgang

2.omgangen begynner med Alaba ut og Rudiger inn. Mulig østerikeren kjente på en liten plage i løpet av 1.omgang. Vinicius har også tatt til fornuft og bistår bedre defensivt, spesielt tidlig i omgangen.  Chelsea vedlikeholder mye av presset i 2.omgang og er nære scoring, men Militao står i veien. Like etter punkterer Real Madrid kampen. Real Madrid spiller seg pent ut, Militao slår til Rodrygo som har haugevis av plass, brasilianeren slår inn til Benzema, som legger videre til Vinicius, som igjen legger opp til Rodrygo. 0-1 og fantastisk spill av bortelaget! Chelsea gir allikevel ikke opp, men finner aldri veien inn. Får til noen skuddmuligheter, men skyter rett på Courtois. Plutselig kommer Real Madrid igjen. Rudiger slår langt til Valverde, som slår videre til Vinicius. Valverde får ballen utenfor boksen, dribler seg inn og legger enkelt opp til Rodrygo. 0-2 og semifinalen er sikret! Også kult at å se at begge målene stammer fra midtstopperne. Kampen blåses av like etter! Blir det City eller Bayern i semifinalen?

Courtois (8): Megaredning i det 45.minutt! Får ikke så mye på seg ellers i kampen, men som vanlig sterk i boks og veldig selvsikker. Får noen skudd rett på seg.

Camavinga (7): Presses mye av James, men dribler seg pent ut. Angripes også mest på hans kant og får veldig lite hjelp av Vinicius. Trygg og stabil ellers, men slipper til litt mye (ikke lett uten Vinicius)

Alaba (6): Flink til å ikke slippe til Chelsea altfor mye. Byttes ut til 2.omgang, kan ha følt på noe i pausen.

Militao (7): Får gult kort etter 21 minutter etter en unødvendig røff takling. Må stå over semifinalen! Avverger muligens scoring tidlig i 2.omgang, men også nære ved å pådra andre gule. Arkitekten bak 0-1 scoringen. Har grei kontroll i forsvaret ellers og tvinger Chelsea ut på kantene.

Carvajal (6): Har i likhet med resten av forsvaret god kontroll, selvom Chelsea presser hardt. Bistår også godt offensivt de få gangene Real Madrid angriper i 1.omgang. Veldig tydelig at spanjolen trenger en uke mellom hver kamp.  Ut etter 80 minutter. Godkjent kamp.

Valverde (7): Lite involvert til å begynne med, men legger seg mer ut mot høyre-kanten utover i 1.omgang. Løper fra hele Chelsea forsvaret mot slutten av omgangen og får til et ok innlegg mot Benzema. Må aldri undervurderes. Har flere pene rykk i løpet av kampen. Assist på 0-2 scoringen! Fantastisk forarbeid.

Kroos (6): Ligger dypt i åpningsminuttene for å bistå forsvaret, lite involvert offensivt. Tas ut etter 75 minutter. Greit defensiv jobb i dag.

Modric (7): Noen uvanlige pasningsfeil i starten av oppgjøret og generelt litt svak i første halvdel av 1.omgang. Pent gjennombrudd og skudd i det 32.minutt. Ligger tettere opp mot målet etterhvert i omgangen og har noen bra involveringer. Kommer godt inn i kampen etterhvert.

Vini Jr (6): Lite ball i starten av 1.omgang. Gjør en altfor dårlig defensiv jobb, merkes ekstra i en slik kamp. Assist på 0-1 scoringen. Er også med på 0-2 scoringen.

Benzema (5): Nesten usynlig i åpningsminuttene i 1.omgang. Vanvittig slapt forsøk etter 31 minutter. Skal ha pluss for å presse forsvaret godt når Chelsea spiller seg ut. Velger rett i forkant av 0-1 scoringen! Får muligheten til å sette 0-2 i det 65.minutt, men sliter igjen med å finne siktet.  Byttes ut etter 70 minutter. Virker sliten og behøves ikke på banen når stillingen er 0-3 sammenlagt. Ikke sin beste dag på jobb.

Rodrygo (8)BB: Får en halvsjanse med skudd i stolpen etter 20 minutter. Scorer 0-1 målet! Får en pen ball av Militao og velger rett hele veien. Fantastisk spill! Får en enkel 0-2 scoring, men står på rett sted. Byttes ut like etter. Tar lærdom fra lørdagen og scorer to i dag. Tenk hvor farlig han blir etterhvert!

Innbyttere:

Rudiger (7): Inn for Alaba til 2.omgang. Knallhard i boksen og god til å klarere. Arkitekt bak 0-2 scoringen.

Tchoumeni (5): Inn for Benzema etter 70 minutter. Er veldig påskrudd og jobber godt på midten.

Ceballos (6): Inn for Kroos etter 76 minutter. Med på å sikre resultatet. Veldig tent.

Nacho: Inn for Carvajal etter 80 minutter. Får ikke utrettet stort

Asensio: Inn for Rodrygo etter 80 minutter. Får ikke utrettet stort

Trener:

Ancelotti: Ancelotti sørget for å hvile sentrale spillere før dagens kamp og sørget dermed for best mulig utgangspunkt. Legger laget lavt i åpningsminuttene og bruker Kroos i anker-rollen. Tillater Vinicius litt for mye frihet og krever for lite defensivt arbeid. Dette kunne kostet en redusering mot slutten av omgangen. Riktig valg å ta av Benzema etter 70 minutter. Franskmannen virker sliten, gjorde også det på lørdag, så har godt av en hvil. Bytter ut Carvajal og Rodrygo like etter 0-2 scoringen. Sparer på det han kan. Perfekt gjennomført, bortsett fra Vinicius sin defensive jobb i 1.omgangen.