Nyheter

Før kampen: Manchester City (B)

I morgen skal omsider returoppgjøret mellom Real Madrid og Manchester City finne sted, men det spanske hovedstadslaget har en stor oppgave foran seg.

Manchester City – Real Madrid
Etihad Stadium, Manchester
Champions League – åttendelsfinale, andre kamp
Fredag 7. august, kl. 21:00
Viasport 1/TV2 Sport 1

I morgen kveld er det endelig duket for den avgjørende kampen mellom Real Madrid og Manchester City i åttendelsfinalen av Champions League. Det første oppgjøret ble spilt i slutten av februar, men på grunn av pandemien ble alle de resterende Champions League-oppgjørene flyttet. Dermed skal dobbeltoppgjøret endelig avsluttes i morgen kveld. De lyseblå fra Manchester fikk med seg et svært godt resultat fra Madrid da de klarte å snu oppgjøret og vinne 1-2 i februar. Det må altså en skikkelig snuoperasjon til for at Real Madrid skal få spille flere kamper i Champions League denne sesongen, og det uten kaptein Sergio Ramos. Allikevel har spillerne selv stor tro på at et comeback er mulig.

Store sko å fylle

Selv om det er over fem måneder siden det første oppgjøret mellom lagene ble spilt, betyr ikke det at Real Madrid har alle spillerne sine tilgjengelig for kamp. Zidane har fått tilbake Marco Asensio og Eden Hazard, men fraværet av kaptein Sergio Ramos bekymrer nok den franske treneren enormt. Ramos pådro seg et rødt kort i det første oppgjøret mellom lagene da han stoppet en fremadstormende Gabriel Jesus som siste mann. Selv om det allerede i februar var tydelig at fraværet av Ramos i returoppgjøret kom til å bli en stor svekkelse, virker det nå som en kampavgjørende faktor. Kapteinen scoret nemlig seks mål på ti kamper etter LaLiga-oppstarten, og mange vil mene at han trolig aldri har vært like viktig for Real Madrid som det han er nå. Derfor vil erstatteren Éder Militão ha svært store sko å fylle i morgen kveld.

SUSPENDERT: Real Madrid må klare seg uten Sergio Ramos mot Manchester City etter at han pådro seg et rødt kort i det første oppgjøret.

Éder Militão har bare spilt to kamper i Champions League denne sesongen, og på de fire kampene slapp laget inn fire mål. Tre av dem kom i 0-3-tapet mot PSG i Paris i september, men det er ingen tvil om at Real Madrid er i en helt annen posisjon nå enn det de var da. Brasilianeren på sin side, er ikke i tvil om at han er i stand til å takle en så stor kamp, og han har flere ganger denne sesongen vist at han har et høyt toppnivå. Det er i hvert fall ingen tvil om at Militão må ha en helt fantastisk kamp for at Real Madrid skal ha mulighet for avansement i morgen kveld. Ikke bare mister Real Madrid en fantastisk forsvarsspiller i Sergio Ramos, de mister også lagets store leder. Selv om Militão aldri vil klare å ta over Ramos sin rolle i laget, må han allikevel prøvde å demme opp defensivt for et raskt og målfarlig City-angrep. Lederskapet på banen må komme fra andre steder, og det er nok først og fremst Benzema og Varane av de sikre starterne som kan ta på seg noe av det ansvaret. I tillegg kan spillere som Marcelo og Modric fort få startplasser på grunn av lederegenskapene de besitter.

Målfarlige City

Pep Guardiolas Manchester City har blitt kjent som et lag med mye mål i seg, og heller ikke denne sesongen har det blitt noe annerledes. Spesielt etter Premier League-oppstartet har City hatt lite problemer med å finne nettmaskene. På de siste ti kampene i Premier League scoret de lyseblå hele 34 mål, og enkel matte viser at laget hadde et målsnitt på over tre mål per kamp. Samtidig klarte laget å løse noen av de andre problemene sine, nemlig hvor mange de slipper inn bakover. Peps mannskap slapp nemlig bare inn tre mål i Premier League etter oppstarten, og mye av dette kan være på grunn av Aymeric Laportes tilstedeværelse i forsvaret. Franskmannen har vært ute med skade store deler av sesongen, men nå er lagets viktigste forsvarsspiller tilbake for fullt.

I FORM: Gabriel Jesus skapte problemer for Real Madrid i februar, og nå er brasilianeren i storform.

Andre spillere som er i storform for Manchester City er Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og Gabriel Jesus. Vi har blitt godt vant til å se både Sterling og De Bruyne på scoringslisten, og begge har virkelig levert varene den siste tiden. Den belgiske midtbanespilleren står med fem mål og fire målgivende på de siste ni kampene, mens Sterling på sin side har ni mål og to assist på sine ni siste kamper. På de to siste kampene av sesongen delte Sterling og De Bruyne fem mål og to målgivende mellom seg. Selv om Agüero er ute med skade, kan altså City fortsatt score mål, og erstatteren på spissplass vet også hvor målet står. Gabriel Jesus står nemlig med fire mål på de siste fem kampene i Premier League, og han har i tillegg levert to målgivende pasninger. Det er altså utvilsomt et slagkraftig Manchester City som tar i mot Real Madrid i morgen kveld.

Mulig lagoppstilling: Courtois, Carvajal, Varane, Militão, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Valverde, Hazard, Benzema

Legg inn en kommentar