Kamprapporter

Manchester City 4-0 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid er ute av Champions League etter å ha blitt rundspilt av et fantastisk Manchester City på Etihad Stadium.

Manchester City 4-0 Real Madrid
Etihad Stadium, Manchester
Champions League, semifinale (andre kamp)
Onsdag 17. mai, kl: 21:00

1-0 (23′) Bernardo Silva – Assist: Kevin de Bruyne
2-0 (37′) Bernardo Silva
3-0 (76′) Manuel Akanji – Assist: Kevin de Bruyne
4-0 (90′) Julian Álvarez – Assist: Phil Foden

Onsdag kveld, på selveste grunnlovsdagen her i Norge, var det duket for den største fotballkampen i klubbfotball denne sesongen. Hvem av Real Madrid og Manchester City som skulle spille Champions League-finalen skulle bli avgjort i løpet av 90 minutter på Etihad Stadium.

Det som skulle bli en festaften for fotballen ble fort et mareritt for Real Madrid-supportere. Manchester City tok fullstendig kontroll over kampen fra første øyeblikk, og bortelaget fikk aldri en mulighet til å spille seg inn i oppgjøret igjen. Bernardo Silva sendte City i føringen halvveis i første omgang, før samme mannen la på til 2-0 før pause.

I andre omgang fortsatte hjemmelaget å male på. Med drøye 70 minutter på klokka satte Akanji inn 3-0 med et godt hodestøt. På overtid fant innbytter Álvarez nettmaskene og la på til 4-0. Et tungt tap, som også betyr at Real Madrids sesong i realiteten er over.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8 BB): Real Madrids soleklart beste på Etihad. Hadde ikke vært for Courtois kunne det fort blitt enda verre enn det ble. Særlig i første omgang var han helt strålende og beviste hvorfor han fortsatt er verdens beste keeper.

Dani Carvajal: (2): Dani Carvajal slet enormt med Jack Grealish denne kampen, og han virket både for treg og svak i alle duellene. Han var alltid for langt unna og passiv i presset, som gjorde at den engelske kantspillere fikk gjøre som han ville. Også Carvajal som opphevde offsiden på Akanji på 3-0.

David Alaba (2): Sjanseløs i duellene med Haaland og svak med ballen i beina. Det virket som han til tider ga opp med følge alle løpene fra City-spillerne som alltid kom. Må jo spørre seg hvorfor Rüdiger ble satt på benken i den kamp som dette.

Éder Militão (3): Militão klarte seg noe bedre enn sin stoppermakker i duellene med Haaland, men heller ikke han leverte noen overbevisende kamp. Han fikk riktignok litt ekstra å styre med på grunn av Carvajals passive forsvarsspill.

Eduardo Camavinga (3): Camavinga var strålende som back i forrige uke, men i går slet han som alle de andre i forsvar. Denne gangen tapte han duellen med Bernardo Silva, som oftere trakk inn i midten. Noen gode taklinger her og der, men en skuffende kamp av den franske unggutten.

Federico Valverde (2): Kanskje Valverdes dårligste kamp i en Real Madrid-drakt. Han ble stort sett løpende imellom midtbanespillerne til City uten å oppnå noe med det. Men mindre dynamiske spillere ved siden av seg ble hovedansvaret for press overført til ham, noe han selvsagt ikke klarer alene. Det var også han som ikke fulgte Gundogan på 2-0-scoringen.

Toni Kroos (3): Toni Kroos fikk mye av ansvaret for at lage skulle spille seg ut av presset til City, noe han overhodet ikke klarte. Pasningene var ikke så presise som de pleier å være, og han slet stort i duellene med Citys midtbanespillere. Han ble også fullstendig overkjørt defensivt.

Luka Modric (2): I går var nok første gang vi virkelig fikk se at Modric faktisk er 37 år gammel. For treg, for svak og alt for lav presisjon i det aller meste gjør dette til en av de svakeste Modric-kampene vi har sett i en Real Madrid-drakt.

Rodrygo Goes (2): Rodrygo ble fullstendig spist opp av Manchester Citys press i går. Han ble for svar i duellene med Akanji og skapte ingenting.

Karim Benzema (1): Helt usynlig da det gjaldt som mest. Han bidro ikke med noe som helst i det oppbyggende spillet og tapte stort sett alle dueller med Ruben Dias og Stones. I fjor var Benzema den mest avgjørende og beste spilleren i verden, men han virker langt fra den formen nå.

Vinícius Jr. (3): Kanskje ikke overraskende Real Madrids beste angriper på Etihad. Ikke at det nødvendigvis sier så mye. Han slet mot Walker og klarte nesten aldri å få med seg ballen forbi Citys press. Men han prøvde å få til noe, i motsetning til de fleste andre på banen.

Innbyttere:

Antonio Rüdiger (3): Veldig rart at Rüdiger ikke startet denne kampen med tanke på prestasjonen hans i forrige uke. Han hjalp til med å stramme litt i forsvar etter byttet, men det var fortsatt mye kaos.

Marco Asensio (2): Det er ganske vanskelig å huske at Asensio i det tatt spilte, for han var knapt involvert. Bidro ikke med noe mer enn de andre angrepsspillerne og ble helt usynlig.

Aurelién Tchouaméni (N/A): Spiller for kort for vurdering. Burde kanskje startet kampen i kveld,

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort for vurdering.

1 comment

  1. Denne kampen var fryktelig svak av RM hvor det var svikt over hele linja. Særlig den defensive organiseringen var langt under pari. RM bruker 4-3-3 som standard, men det blir for naivt mot City på bortebane. Selv om midtbanen til RM er like ballsikre som City sin midtbane, så har City langt flere spillere på midtbanen slik at de er konstant i overtall, og dermed blir det kaos og undertall for RM. Synes at podcasten vier for liten oppmerksomhet til organisering. Min påstand er at Kroos, Modric og Valverde var sjanseløse i går fordi de var i mindretall mot City’s 6 midtbanespillere. Og her feiler Ancelotti grovt. Hadde RM kjørt en 4-5-1 organisering så hadde de kanskje stått i mot. Helt enig i at Rudiger burde stilt fra start, og at Camavinga ikke er god nok i posisjoneringen i slike kamper. 4-5-1 med Rudiger sammen med Militao i midten, og Alaba som back, og samme midtbane pluss to til, og en ensom spiss (Vinicius) hadde stått i mot. Og så hadde RM kunne malt seg inn i kampen. Det viktigste nå er å bytte trener/manager etter min mening som utvikler en mer defensiv tilnærming i vanskelige bortekamper.

Legg inn en kommentar