En skuffende dag på jobben for de hvitkledde da andre oppgjør av Champions League 8-delsfinalen skulle avgjøres.

Fredag 7. august, kl 21:00

1 – 0 Raheem Sterling (9´) – Målgivende: Gabriel Jesus
1- 1 Karim Benzema (28´) – Målgivende: Rodrygo
2 – 1 Gabriel Jesus (68´)

Da Manchester City gjestet de hvite fra Madrid i Champions League 8-delsfinale fredag kveld ble det en dyster dag på jobben for de hvitkledde. Vertene fra Manchester hadde en sammenlagt-ledelse på 2-1 før andre oppgjør skulle avgjøres på Etihad Stadium. Allerede etter ni spilte minutter setter Raheem Sterling ballen i gjestenes nett etter en tabbe fra Raphaël Varane i det Real Madrid forsøker å spille seg ut fra forsvar under høyt press fra motstanderen, dermed står det 3-1 på sammenlagt-tavlen.

Lagene

Real Madrid: Courtois – Mendy – Varane – Militao – Carvajal (Vázquez 83´) – Modric (Valverde 83´) – Casemiro – Kroos – Hazard (Jovic 83´) – Benzema – Rodrygo (Asensio 61´)

Manchester City: Ederson – Cancelo – Laporte – Fernandinho – Walker – Gundogan – Rodri (Otamendi 89´) – De Bruyne – Sterling (D. Silva 81´) – Gabriel Jesus – Foden (B. Silva 67´)

Taktikk-bom

TO TABBER: En lite minneverdig kveld for franskmannen.

Etter 45´ spilte minutter har vertene vært det bedre laget og har også hatt størst andel av ballinnehavet med 54% – dette til tross for at det virket som Zidanes tilnærming til kampen var å styre spillet og spille seg ut bakfra, noe som kan gjenspeiles i 1-0-skåringen hvor vertene klarer å snappe opp ballen i det de hvitkledde forsøker å spille seg ut fra forsvar.

Litt før halvtimen er spilt har vi et kampbildet hvor det er vekslende mellom hvilket lag som fører ballen i lavt tempo med korte pasninger under lite press fra motstander. Under et smart trekk fra fra Real Madrid med et par gode kombinasjoner på høyre kant, kommer Rodrygo til en innleggsmulighet etter å ha passert Citys forsvar på glimrende vis, ingen andre enn Karim Benzema er plassert i boksen og header ballen elegant inn lavt nede i høyre hjørnet og utenfor Edersons rekkevidde, det står 1-1 på tavlen.

Lagene går til pause etter ett mål for hvert av lagene og håpet om avansement for begge lag lever i beste velgående. Starten på andre omgang er preget av vertenes evne til å senke tempoet i kampen og det er lite rom for gjestene å hente. I det 68´ minuttet klareres ballen mot Real Madrids banehalvdel etter flere gode kombinasjoner fra gjeste på motstanderens banehalvdel. Varane og Gabriel Jesus løper begge to mot ballen etter klareringen, og ved første øyekast ser det ut til at Varane skal ha kontroll på situasjonen helt til franskmannen bommer på ballen i forsøket på å heade ballen til lagkamerat og målvakt Courtois. Dette fanges opp av Jesus og på pasningsforsøk nummer to for Varane, snapper den brasilianske spissen opp ballen og chipper den elegant over Courtois. Real Madrid er nære en utligning ved et par anledninger, men mangler prikken over i-en og det ender dermed 2-1 fordel Manchester City for andre gang.

Spillerbørsen

LITE INVOLVERT: Belgieren slet i dagens kamp i å involvere seg offensivt.

Thibaut Courtois (5): Gjør flere dårlige valg når det kommer til utspill fra 16-meteren, men gjør ingen dårlig kamp. Belgieren

har flere gode involveringer og står stabilt igjennom kampen og viser seg frem som en god skuddstopper.

Raphaël Varane (1): Har to gigantiske tabber i en og samme kamp som begge fører til baklengsmål. Virker usikker bakover og tilbakeholden når det kommer til pasningsspillet sitt, her kunne franskmannen tatt bedre valg.

Éder Militão (4): Den store ildprøven for Militão ble ikke som han håpet. Brasilianeren spiller ikke en spesielt god kamp, selv om sammenlignbart med stoppermakkeren sin så gjør han ingen like store tabber. Midtstopperen nøler tidvis i dueller og kanskje er det mangelen på spilletid som er årsaken.

Dani Carvajal (6 BB): Gjør en god defensiv kamp og er ansvarlig for at resultatet ikke ble verre enn det ble. Har et par klasse-taklinger inne i egen 16-meter og viser at han er det klare førstevalget på høyrebacken.

Luka Modric (4): Dikterer tempo slik som han pleier, selv om vi gjerne skulle sett at han satt opp tempoen enda et par hakk. Kreativiteten vi vanligvis ser hos kroaten mangler litt i dag og magikeren virket litt magi-løs i dagens oppgjør.

Carlos Casemiro (3): Brasilianeren er noe usynlig igjennom kampen, men gjør den defensive jobben sin som han pleier. Går ned på stopperplass når en av stopperne er ute av posisjon. Mangler råheten og initiativet vi vanligvis får med en av Real Madrids viktigaste spiller denne sesongen.

Toni Kroos (3): Midtbaneveteranen er lite involvert i siste tredjedel av spillet og det blir mye korte enkle pasninger på egen banehalvdel. Skaper lite og blir litt «døll» på midten.

Eden Hazard (2): Komplett usynlig til tider og er lite involvert på venstrekanten. Belgieren viser lite tegn til initiativ både offensivt og defensivt, spesielt defensivt. En svært svak kamp av 29-åringen.

Karim Benzema (5): Starter kampen med et brak og viser seg frem som en av de spillerne som vil mest. Ser svært frisk og spretten ut tidlig i kampen. Gjør et par gode involveringer og avslutningen på 1-1-målet er strålende. Får lite hjelp fra kantene og midtbanen.

Rodrygo Goes (4): 19-åringen fikk sjansen fra start og virket giret fra start. Virker sikker med ballen  og har noen fine løp i løpet av kampen. Skulle gjerne sett at brasilianeren utfordret mer og tok flere sjanser, utover dette – ingen dårlig kamp av den lovende unggutten.

Marco Asensio (3): Får snaue 30´ minutter på banen og har noen gode pasningskombinasjoner ute på høyrekanten. Varierer mye når det kommer til deltakelse i spillet, men god når han først blir involvert.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.
Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.
Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.