William Gromstads spesialer

Målscoreren Fede Valverde

Federico Valverde har allerede vært mer involvert i scoringer denne sesongen sammenlignet med fjorårets, og det etter bare syv kamper.

Real Madrid kan ha fått en ny målfarlig midtbanespiller i Federico Valverde. Selv om sesonger så vidt har startet, har Valverde allerede scoret flere mål denne sesongen enn han gjorde i løpet av hele forrige sesong. To mål i fjor og tre mål i løpet av syv kamper hittil. Uruguayaneren fikk sitt gjennombrudd i fjor, og har fortsatt å imponere denne sesongen. I en periode Real Madrid har slitt, har Valverde stått frem og er et av de store lysglimtene.

Etter at Ronaldo forlot klubben har det store spørsmålet vært hvem som skal score målene. I fjor var det i stor grad Karim Benzema og Sergio Ramos som tok på seg ansvaret, samtidig som de fleste utespillerne i troppen bidro litt på målprotokollen. Zidane ønsker naturlig nok at alle skal kunne bidra med mål, og for øyeblikket kan det se ut som Valverde er klar for oppgaven. Med sin aggressive og energiske spillestil er han allerede en sentral spiller i laget, noe som blant annet var grunnen til at Paul Pogba ikke lenger er like sterkt ønsket i Madrid.

Målfarlig: Målscorer Valverde feirer sin andre scoring på to kamper.

Han har for det meste spilt til høyre i midtbanetrioen, hvor han stormer både frem og tilbake på banen med lange klyv, og dermed bidrar både i forsvar og i angrep, da kanskje spesielt på kontringer. Hurtigheten hans gjør det mulig for han å komme seg i gode posisjoner foran mål, og selv om flestaperten av målene til Real kommer fra venstresiden, åpner han opp for muligheten til å angripe fra begge kantene. Hvis Hazard, Benzema, og Asensio spiller, har de muligheten til å trekke motstandernes forsvarere ut av posisjon slik at Fede Valverde kan utnytte rommene de etterlater seg. Dette kan bli et viktig våpen for Real Madrid denne sesongen, og i fremtiden.

Legg inn en kommentar