Al Ahly 1 – 4 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid skulle enkelt ta seg forbi egyptiske Al Ahly, og er dermed klar for finale i klubb-VM på lørdag.

Al Ahly – Real Madrid
Klubb-VM, semifinale
Stade Prince Moulay Abdallah, Marokko
Onsdag 08. februar, kl: 20:00

Real Madrid dro til Marokko og møtte Egyptisk motstand i semifinalen av klubb-VM 2023. Vinneren skulle få møte Saudi Arabiske Al Hilal i finalen på lørdag, men det var egentlig en kamp Real Madrid kontrollerte fra start til slutt.

Kampen startet i det forventede sporet, der Real Madrid hadde mye ball og mye sjanser. Likevel var det egypterne som hadde de største sjansene tidlig i kampen. To ganger kom de seg gjennom alene med Lunin, men begge gangene gikk skudet langt over mål. Etter 30 minutter kom Real Madrid sin første store sjanse. Vini var gjennom alene med keeper, men klarte ikke bøye den i lengste, og ballen gikk like utenfor stolpen.

Like etterpå var det Rodrygo som fikk en sjanse alene med keeper, men også han var uheldig med skuddet, som traff stolpen og ut. Real Madrid hadde fått mer taket på kampen, og kom seg også til sjanser mot slutten av første omgang. Og 43 minutter inn i kampen kom den forløsende skåringen. Vini ble truffet av en dårlig klarering, som ga han fri bane inn mot mål, og denne gangen var han iskald alene med keeper. 1-0 til Real Madrid.

Real Madrid fortsatte andre omgang der de slapp den første, og allerede etter to minutter satt ballen i nettet igjen. Denne gangen var det Rodrygo som gikk for skudd. Keeper reddet, men ballen landet i beina på Fede Valverde, som enkelt kunne sette inn 2-0. Nå var det bare for Real Madrid å styre inn seieren.

Men de skulle ikke gjøre det lett for seg selv, og Al Ahly fikk betalt for de få sjansene de kom til. Camavinga felte en Al Ahly-spiller inne i feltet, og den påfølgende straffen satte Ali Maaloul vakkert inn i venstre hjørne. 2-1, og muligens litt spenning i kampen igjen.

Real Madrid fikk nok en gang muligheten til å punktere kampen da VAR mente Vini ble felt på ulovlig vis i feltet etter 84 minutter. Real Madrid hadde straffebom mot Mallorca på søndag, og jammen ble det en straffebom onsdag kveld også. Luka Modric klarte ikke overliste keeper, og resultatet var stadig 2-1. Etter straffen var det likevel kun Real Madrid som hadde ballen, og  det skulle også gi resultater. Vakkert klikk-klakk-spill mellom Ceballos og Rodrygo gjorde at brassen kom alene med keeper, som fra kloss hold kjørte en skuddfinte før han lekkert vippet ballen over en utspilt keeper.

På tampen av overtiden ble Vini tatt ut til fordel for unggutten Sergio Arribas. Han trengte ikke mer enn 10 sekunder før det ga uttelling! Alaba lempet ballen inn i feltet, og en litt dårlig klarering havnet rett i beina på Arribas, som klinket ballen ned i lengste hjørnet. Arribas aller første mål for A-laget til Real Madrid, og et overbevisende 4-1 resultat til de kongehvite kledd i lilla for anledningen. 4-1 ble også sluttresultatet, som vil si at Real Madrid skal spille finale mot Al Hilal på lørdag kveld. Der kan de vinne turneringen de allerede har vunnet flest ganger av noen klubber for femte gang.

Lunin (6): Ble ikke satt på all verdens av prøver, men de han fikk mot seg ordnet han bra. Absolutt en godkjent kamp av ukraineren som får sjansen i Courtois´ fravær.

Nacho (5): Høyrebacken til Real Madrid er det aldri lett å bli klok på om dagen. I dag fikk Nacho sjansen fra start og fikset det OK-. Han blir i likhet med sin makker Carvajal litt lite mobil, og treg, og hadde ikke sin beste kamp på høyrebacken i dag. Uansett en godkjent kamp.

Alaba (6): Alaba er endelig tilbake igjen, og han var som vanlig god. Er både en trygg spiller, men også en lederskikkelse på banen, og han kan være viktig i kampen med å finne igjen formen for Real Madrid.

Rüdiger (5): I likhet med sin stoppermakker gjorde Rüdiger også en grei kamp i dag. Treffer på de meste av pasningene og vinner mange dueller, men virket litt småshaky i forsvar i noen situasjoner. Trekkes nok mest ned fordi en godkjent kamp bare er å forvente når man ser på motstanderen.

Camavinga (6): Nok en god kamp av Camavinga på venstreback. Er god både offensivt og defensivt. Laget straffen imot ved å være litt uheldig og litt udyktig, men var solid gjennom hele kampen og får derfor en 6.

Tchouaméni (6): Også Tchouaméni er endelig tilbake, og leverte en god kamp i dag. Er et milevis bedre alternativ enn Kroos, og med Camavinga i forsvar er han også det soleklare alternativet på defensiv midtbane. Godt å ha franskmannen tilbake!

Kroos (6): Traff på 74/78 pasninger i dag, og var solid på midten. Fungerer mye bedre som indreløper enn dyp, men ble nok spilt litt god av motstanderen i dag. Uansett en godkjent kamp fra tyskeren.

Modric (7): En bedre kamp enn på lenge for Modric. Skapte mye offensivt, og var et godt bindeledd mellom forsvaret og angrep. Straffen han bommet på var dårlig, men alt i alt hadde kroaten en god kamp i dag, og viste gode takter inn mot finalen.

Vini Jr. (7): Var full av liv offensivt og fikk leke seg litt med det egyptiske laget. Skapte sjanser og skåret også. Må fortsatt bli litt mer dyktig foran mål, men alt i alt en god kamp av Vini i dag!

Valverde (6): Er fortsatt ikke helt på nivået han viste før VM, men synes han hadde en god kamp i dag. Blir mer angrepsspill i dag, som han for så vidt fikser greit, men det er stadig et eller annet som mangler i spillet hans før han er tilbake på toppen.

Rodrygo (7 BB): En meget god kamp av den unge brassen. Har skint gjennom når han har fått muligheten i cup-turneringer. Målet hans kom fra et vakkert samarbeid med Ceballos. Skapte også mye offensivt, likt som landsmann Vini. Var banens beste i dag, og burde absolutt starte lørdagens finale.

Innbyttere:

Dani Ceballos (6): Ceballos kom inn for Kroos etter 77 min, og hadde et godt innhopp. Var leken fremover, og pasningssikker på de pasningene han hadde. Har hatt en del gode kamper i det siste, og er helt på nippet til å spille seg inn i 11-eren som fast.

Odriozola (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Mariano (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Sergio Arribas (N/A): Spilte ikke nok til vurdering, men skåret etter 10 sekunder på banen, så det står seg nesten til en 10!

NB: Finalen mot Al Hilal spilles på lørdag klokken 20:00