Mats Hermansens spesialer

Madrids luksusproblem

Det har nylig dukket opp troverdige rykter om at Hakimi muligens ikke blir Madrid spiller neste sesong allikevel. Går denne overgangen i boks, føyer Hakimi seg inn i en lang rekke talenter Madrid ikke har klart å beholde

Madrid har vært her før. Unge talenter som ikke gidder å vente. Fremtidige stjerner som vil ha muligheter nå og ikke senere. Forståelig er det jo også. De fleste fans kunne nok sittet på Real Madrid benken i årevis for å få muligheten og skjønner ikke at noen kan bli utålmodige. I Hakimi sitt tilfelle er det også forståelig. Skal Hakimi fortsette karrieren sin i Madrid, må Zidane ta noen tøffe valg. Han kan ikke love Hakimi en fast plass i start elleveren så lenge Carvajal er der. Han kan heller ikke rettferdigjøre å benke Carvajal til fordel for Hakimi. Carvajal er solid defensiv og blant de beste i verden. Han er også bare 28 år og er i sin «peak» for øyeblikket. Han kunne vært bedre offensiv, men han er god nok. Carvajal blir ofte sammenlignet med Marcelo på det offensive, men det er urettferdig. Carvajal er bedre på det defensive enn Marcelo. Man kan rett og slett ikke kvitte seg med Carvajal for å gjøre plass til Hakimi og det forstår han selv også.

Madrid har opplevd dette før. I de siste årene har Morata, Llorente, Di Maria og Kovavic forsvunnet ut dørene. Før disse har Madrid hatt både Arjen Robben, Eto´o og Higuaín på lønningslisten. Alle disse har blitt solgt videre og har vist sin verdi i andre klubber. I Madrid er dette hverdagen. Madrid har per nå et akademi som har flest lånespillere i de øverste ligaene. Kubo, Ødegaard, Ceballos og Hakimi er alle eksempler på talenter Madrid sitter på og det vil komme flere. Noen få av disse vil muligens få muligheten, andre vil gå videre. Det er jo ikke garantert at Ødegaard eller Kubo vil få en plass på laget i fremtiden heller. Madrid er en magnet for alle store spillere og fremtidige stjerner. Til enhver tid er det i hvertfall 20 spillere i troppen som kunne spilt hver kamp. Det er kun 11 som kan spille av gangen og mange får bare noen få innhopp. Man skulle gjerne beholdt de alle, men det er ikke mulig. Først og fremst tenker alle fotballspillere på seg selv først. Hvis du sitter på benken for Madrid, men både Bayern og PSG kan friste med like gode lønnsvilkår og en fast plass i elleveren, er valget enkelt. For Morata og Llorente var dette åpenbart. De skulle helst ha spilt for Madrid, men fikk ikke muligheten. Både Morata og Llorente flyttet seg noen kilometer til naboklubben og er fast inventar i startoppstillingen. Det er synd at det er slik, men sånn må det være. Ikke bare har Madrid store fremtidige stjerner tilgjengelig, men også ferdige produkter kan fort komme inn døren. Madrid har et enormt luksusproblem.

Mange gledet seg til Hakimi sin retur til høsten, men det kan muligens gå i vasken. Ingenting er avklart ennå, men det er høyt sannsynlig. Hakimi vet at han ikke kan garanteres en fast plass i laget. Men han kan få det andre steder. Dortmund vil nok også kaste seg i kampen om backen, dersom de kan møte prisen. Det eneste Hakimi ønsker er en fast plass på et topplag i Europa og det kan ikke Madrid levere. For Zidane, som allerede har nok dilemmaer å tenke på, ville dette gjort hodepinen enda verre. For klubben ville det vært perfekt å ha både Hakimi og Carvajal i hard konkurranse om posisjonen, men Hakimi er nok ikke interessert. Han vet at han kan få muligheten andre steder og dermed virker ikke Madrid like interessant lenger. I tilfelle salg, la oss håpe Madrid får inn en tilbakekjøpsklausul som med Morata.

Legg inn en kommentar