Historie

100 år som Real

29. juni 2020 er det 100 år siden klubben som i dag er kjent som Real Madrid fikk lov til å bruke ordet "Real" i klubbnavnet sitt.
Real Madrid historie
HISTORISK: Brevet Real Madrids president Pedro Parages mottok fra den spanske kongen Alfonso XIII 29. juni 1920.

Real Madrid Club de Fútbol har, som mange vet, ikke alltid hatt dette navnet. Da klubben ble stiftet tilbake i 1902 så ble den stiftet under navnet «Madrid Club de Fútbol». Da klubben var 20 år gammel fikk den tillatelse av den spanske kongen, Alfonso XIII, til å bruke ordet «Real» i klubbnavnet. Ordet betyr royal, og klubben ble dermed omdøpt til Real Madrid Club de Fútbol.

20. juni 1920 er en dato som står med gullskrift i Real Madrid-historien, det er nemlig datoen der Los Blancos fikk formell tillatelse til å bære tittelen «Real». Denne dagen mottok klubbpresident Pedro Parages et brev fra den spanske kongen, med følgende budskap:

Hans majestet kongen har med den største ære innvilget tittelen Real, til denne fotballklubben som du er president av, som fra nå av vil ha mulighet til å sette dette inn i navnet. Jeg herved informerer deg og dette og konsekvensene av dette.

Dette brevet fra kong Alfonso XIII ga Real Madrid muligheten til å endre navnet sitt fra Madrid Club de Fútbol til Real Madrid Club de Fútbol, i tillegg til at Los Blancos fikk muligheten til å ha med kongekronen i klubblogoen, en krone som fortsatt pryder klubblogoen den dag i dag.

Legg inn en kommentar