William Gromstads spesialer

Luka Jovic fant formen for landslaget

Det er ingen hemmelighet at Luka Jovic har slitt etter å ha byttet ut Bundesliga med La Liga, og selv om sjansene har vært få, har han heller ikke utnyttet dem når de har kommet. Det har vært mye uroligheter rundt Jovic utenfor banen, noe som naturligvis kan være med å påvirke det som skjer på banen, og serberen hadde nok hatt godt av litt stabilitet over en lengre periode. Nå har han som kjent testet positivt for COVID-19, og blir dermed utilgjengelig mens han isolerer seg hjemme.

Han ble smittet på landslagsoppdrag med Serbia, men kan likevel sitte igjen med en god følelse etter landslagspausen. Sportslig gikk det nemlig veldig bra for Luka Jovic. Tre mål og en assist på tre kamper er mye bedre tall enn han har for Real Madrid, og han er nok veldig fornøyd med egen innsats. En sen scoring mot Skottland sikret 1-1 til full tid, før skottene vant 4-5 etter straffer, og dermed kvalifiserte seg til EM. I Nations League spilte Serbia mot Ungarn og Russland. Den første kampen endte 1-1, og Jovic var nest sist på ballen før Serbias scoring, men han scoret to i 5-0-seieren mot Russland. Lovende takter!

Luka Jovic i aksjon for Serbia i 2019.

Skuffelsen var stor når klubben bekreftet at han testet positivt, og dermed ikke er med i troppen mot Villarreal. Benzema er heller ikke med, så Jovic hadde trolig fått sjansen fra start. Det er ingen tvil om at det bor mange mål i Jovic, i Tyskland scoret han på alle mulige slags måter, og Zidane må prøve å få frem den versjonen av Luka Jovic som herjet i Bundesliga og i den siste landslagspausen. Real Madrid-versjonen av Luka Jovic har vært skuffende, men vi krysser fingrene for at serberen tar med seg godfølelsen fra landslaget tilbake til Madrid når han blir frisk igjen.

Legg inn en kommentar