Seriemesterne Real Madrid møtte nedrykkstruede Leganés på Butarque til et dramafylt oppgjør som endte med poengdeling. Dermed blir det nedrykk til Segunda División på Leganés etter fire strake sesonger i det gjeveste selskap.

0-1 Sergio Ramos (9) – Assist: Isco
1-1 Bryan Gil (45) – Assist: Jonathan Silva
1-2 Marco Asensio (52) – Assist: Isco
2-2 Assalé (79) – Assist: Jonathan Silva

I første omgang handlet det meste om de hvite fra Madrid, kaptein Sergio Ramos sendte Real Madrid opp i ledelsen og en utspilt Ivan Cuellar måtte plukke ballen ut av nettet etter kun ni minutter. Et strålende innlegg fra Isco og et godt hodestøt fra Sergio Ramos sørget for ledelsen. Deretter kontrollerte Zidanes menn både banespill og sjanseprotokollen, men på overtid skulle Leganés utligne. 19-år gamle Bryan Gil på lån fra Sevilla satte inn 1-1, og sitt første Leganés-mål etter å ha blitt assistert av venstreback Jonathan Silva.

Lagene:

Real Madrid: Areola – Vázquez – Militao – Ramos (Nacho 46) – Mendy – Valverde – Casemiro (Kroos 61) – Isco – Vinicius – Benzema (Jovic 62) – Asensio (Mariano 62)

Leganés: Ivan Cuellar – Rosales – Bustinza – Tarin (Assale 55) – Siovas – Silva – Aitor (Guerrero 46) – Amadou (Aviles 78) – Recio (Mesa 56) – Gil – Manu (Oscar 46)

I andre omgang skulle vi få se et mye mer aggressivt Leganés lag, men Real Madrid skulle score tidlig i denne omgangen også. Kun syv minutter ut i omgangen sender Marco Asensio Real Madrid opp i 1-2 på iskaldt vis, nok en strålende assist av Isco som viste gode gamle takter. Los Blancos hadde aldri tapt mot vertene i LaLiga-sammenheng, men fikk kjenne på et kraftig Leganés trykk i andre omgangen.

MÅLFARLIG: Sergio Ramos avslutter sesongen på elleve mål. Kun Karim Benzema har flere for Real Madrid.

Etter flere brukbare muligheter begge veier utlignet Leganés på ny og håpet ble tent på ny, vertene er kun ett mål unna å holde seg i LaLiga. Innbytter Assale banker ballen bak Areola med venstrefoten sin, etter Jonathan Silvas andre målgivende pasning for dagen. Kun sekunder senere får Aviles en eventyrlig mulighet til å øke til 3-2, men setter ballen til side for mål.

Slipper med skrekken

I det 85. minutt havner VAR og Luka Jovic i fokus, serberen handser ballen innenfor sekstenmeteren og det kan se ut som en straffe. Siovas og resten av Leganés spillerne fortviler når VAR ikke gjør om på situasjonen. Syv minutter på overtid skal vertene få sin siste mulighet av det store slaget. Oscar Rodriguez som er på lån fra Real Madrid prøver seg fra sekstenmeteren og er svært nære å overliste Real Madrids franske sisteskanse, men ballen flyr over mål og nedrykket er et faktum for Leganés. Laget som endte på en trygg 13. plass forrige sesong må ta den blytunge turen ned til Segunda División neste sesong.

Real Madrid fullfører som kjent sesongen som seriemester, etter 26 seiere, 9 uavgjort og kun tre tap.

Spillerbørsen:

Alphonse Areola (5): Leverer flere bunnsolide redninger, men er også meget rufsete i feltarbeidet til tider. Ingen stor kamp av franskmannen, men kan ikke klandres for noen av målene.

Lucas Vazquéz (3): Spanjolen er aktiv og ønsker å få til mye, men leverer en relativt svak kamp. Ikke god framover og svak defensivt, selv om han kommer på mange gode løp får han det ikke til å stemme.

Militato (4): Spiller en solid kamp når han har Ramos som sin makker, blir mindre trygg når kapteinen byttes ut og det er tydelig at han ikke har spilt mye i midtforsvaret med Nacho.

Sergio Ramos (6): Starter kampen med et bang og et nydelig hodestøt som sender laget opp i ledelsen. Er trygg og god i pasningsspillet før han byttes i det 46. minuttet for skadeutsatte Nacho Fernandez.

Ferland Mendy (6): Like eksplosiv som alltid, og fortsetter å ta gode steg i den offensive delen av spillet. Burde hatt en målgivende pasning når han serverte Marco Asensio, men spanjolen hadde på seg en tung ryggsekk.

Isco (8 BB): Hva skal man si om den lille magikeren? To flotte målgivende pasninger, lekre detaljer og hans beste kamp denne sesongen. Viser seg fram i godt gammelt slag og blir fullt fortjent kåret til banens beste.

Fede Valverde (6): Godkjent kamp av Uruguayaneren som jobber hardt begge veier, får det dog ikke helt til å stemme offensivt.

Casemiro (5): En av Casemiros dårligste kamper etter at La Liga ble sparket i gang, men har flere gode involveringer defensivt før han byttes ut. Svak i pasningsspillet og roter bort ballen flere ganger.

Asensio (6): Høyrevingen ønsker mye og får med seg et fint mål, men burde nok scoret flere. Angrepsvillig og frisk, men slurver og sløser bort flere gode målsjanser.

Benzema (4): Anonym kamp av lagets toppscorer før han byttes ut etter 62. minutter. Franskmannen bidrar til flere gode angrep, men er ufarlig offensivt i kveld totalt sett.

Vinicius (4): Den unge brasilianeren har vist strålende form for det meste denne sommeren, men det ble ingen god kamp mot Leganés. Dårlige arbeidsforhold og røff behandling satt driblefanten ut av kampen.

Nacho (5): Gjør et godkjent innhopp og avverger flere gode Leganés muligheter, men det er også tydelig at det er en stund siden spanjolen har spilt fotball.

Brahim (5): Friskt innhopp av unggutten som viser fram gode dribleferdigheter og lyst, men får det ikke til å stemme i avslutningsøyeblikkene.

Jovic (3): Usynlig mesteparten av tiden etter han kom inn, men havner i fokus når han handser i egen boks. Slipper med skrekken og blir ikke straffet for det.

Kroos (5): Trygg i banespillet i den siste halvtimen av oppgjøret, men får ikke vist fram sine beste kvaliteter når oppgjøret blir av det fysiske slaget.