Intervjuer

Kroos: – Vi blir brukt som dukker

Toni Kroos er en spiller som ikke er redd for å si det han mener. For et par dager siden gikk den tyske midtbanegeneralen ut i media og slaktet UEFA og FIFA. De siste dagene virker det som at majoriteten av de som følger fotball er samstemte i at landskamper på nåværende tidspunkt er unødvendig med tanke på korona-situasjonen og all reisingen disse kampene medfører.

– Vi blir brukt som dukker av UEFA og FIFA. Hvis det hadde vært en forening for spillerne hadde vi aldri spilt Nations League, eller Supercopa de Espana-finalen i Saudi Arabia. Disse turneringene er kun en måte å tjene penger på. Vi har ligaspillet, Champions League og VM, hvorfor skal vi legge på ting til det som allerede fungerer bra fra før av?

Det er også snakk om en europeisk superliga, der de største klubbene i verden skal spille mot hverandre. Kroos liker ikke det.

– Det ville vært interessant med tanke på det sportslige, siden det blir mange kamper på høyt nivå. Men da vil gapet mellom de største og minste klubbene i verden bare bli større. Alt trenger ikke hele tiden å handle om penger.

Tyskeren var i god form på podcasten, og kritiserte også feiringer som blant annet Griezmann og Aubameyang gjør.

– Alle de dansefeiringene og koreografiene er dumme.

Legg inn en kommentar