Intervjuer

Carvajal: – Vi er i samtaler

Dani Carvajal er for tiden satt på sidelinjen etter en kneskade han pådro seg tidligere i sesongen. Backen rakk kun å spille 213 minutter før skaden satte ham ute av spill, og det er ingen tvil om at Real Madrid virkelig savner klubbens førstevalg på høyrebacken, og en av verdens beste spillere i den posisjonen. Nylig har 28-åringen blitt intervjuet av MARCA.

Hvordan går det med skaden?

– Jeg har det mye bedre nå. Da jeg fikk skaden sa de at jeg måtte være forberedt på å være ute av spill i ti uker, og denne uken så har jeg vært ute i seks uker. Jeg har det bra, og har begynt å spille med ballen. Jeg har intensivert treningen, og håper jeg kan være tilgjengelig etter landslagspausen.

Ble du skremt av skaden?

– Ja, det var litt rart. Beinet mitt gikk fremover, mens kroppen gikk bak, også hørte jeg en lyd. Da forventer man det verste. Under MRI-undersøkelsen ba jeg om at det ikke skulle være en alvorlig skade, og jeg ble letta da jeg fant ut at det ikke var så alvorlig.

Det må være tungt å se dine lagkamerater fra sidelinjen?

– Du kan ikke forestille deg. Når man er ute av spill, lider man mer enn spillerne gjør på banen. Du kan ikke gjøre noe for å hjelpe laget, og det gjør deg nervøs. Det kan ikke sammenlignes.

Spesiell situasjon i Madrid nå der hver kamp må vinnes…

– Det er klart. Alle kamper er viktige, og det kommer en kamp hver tredje dag. Starten vi har hatt på Champions League gjør at det ikke er rom for å gjøre flere feil. Ligaen også, Barcelona er bra, Atlético Madrid er bra og Real Sociedad leder. Det er ikke til å skjule. Det er 38 kamper som skal spilles, så man må ta det kamp for kamp.

Er det vanskelig å være stabile i prestasjonene?

– Alle trenere og lag ønsker å ha stabilitet, men det er ikke enkelt. Spillere blir skadet, og et lag som Real Madrid har mange spillere som drar på landslagssamlinger. Du har ingen tid til hvile, og må hele tiden være klar til ny kamp. Det er komplisert, både fysisk og mentalt.

Presset i Real Madrid…

– Jeg har vært her i mange år og blitt vandt til det. Det ser ut som at vi er i krise, på grunn av at vi tapte borte mot et godt lag. Det er sånn det er, vi vant også en tøff kamp mot Inter. Fotballen er sånn, men til syvende og sist tenker vi på å vinne.

Tviler dere på treneren på innsiden?

– Nei, vi er med treneren til døden. Vi gir alt for treneren, klubben og lagkameratene våre. Filosofien til treneren er at vi alle er samlet, og skal dra i samme retning, slik vi har gjort i alle årene han har vært her.

Det er ikke den samme Real Madrid- og Barcelona-dominansen i dag?

– Nei, det er mange kamper og det er komplisert. Det er tøffe kamper som spilles hver tredje dag. Det er vanskelig å vinne alt. Lag vi møter som ikke spiller i Europa, har en hel uke på seg til å gjøre forberedelser i forkant av kampene. De kan hvile seg og analysere.

Kontrakten?

– Vi er i samtaler med klubben. Jeg har kontrakt til 2022, og vi er i samtaler om en bedre kontrakt men det er ikke enkelt. Vi lever i en vanskelig situasjon, der fotballen ikke lenger er alt. Vi må samarbeide med klubben og vise forståelse. Økonomisk er det utfordringer for klubben når man ikke spiller kamper foran supportere. Foreløpig er fokuset på å spille, og kontrakten er satt på vent.

 

Legg inn en kommentar