Intervjuer

Kroos: – Suksessen vil komme!

Real Madrids midtbanegeneral Toni Kroos svarte på spørsmål rundt formen, om livet i Madrid, og kom med tips til unge som gjerne vil følge tyskerens fotspor og bli profesjonell fotballspiller.

Toni Kroos er endelig tilbake på banen for de hvitkledde etter skaden som holdt ham ute av spill i starten av sesongen. Nylig satte han seg ned med Real Madrid sine media og ga et lengre intervju om sesongen så langt, og ikke minst om hvor mye han gleder seg til å spille på nye Santiago Bernabeú!

Den tyske midtbanegeneralen er forventningsfull til hvordan sesongen kommer til å utspille seg:

– Denne klubben ønsker alltid å vinne, og det har jeg sett siden jeg kom hit for syv år siden. Jeg ønsker meg en god sesong, fri for skader. Hvis det skjer, føler jeg meg bra, for jeg kan se hvordan laget presterer. Jeg er avslappet fordi jeg vet at suksessen vil komme.

Toni Kroos
FIRE: Toni Kroos poserer med Champions League-trofeet etter Real Madrids finaletriumf mot Liverpool i 2018, hvilket var fjerde gang Toni Kroos kunne løfte Champions League-trofeet som vinner av turneringen.

Han fortsetter:

– Hvis vi alle koser oss sammen, er jeg ikke i tvil om at vi vil oppnå gode ting. Champions League er vanskelig å forutsi fordi alt kan skje, men vi er godt forberedt og jeg er klar for å nyte fotballen.

Kroos forteller at han er fornøyd med sesongstarten hittil, og at noen humper i veien er normalt når man har ny trener og ny taktikk å forholde seg til:

– Denne åpningen av sesongen har vært annerledes så langt. Vi er i god form i konkurransen vi har som mål å vinne, som alltid. Vi har en ny trener som etterlyser forskjellige ting fra oss sammenliknet med den siste manageren, og det er normalt at det tar litt tid for tilvenning.

Han er samtidig klar på at det er rom for forbedringer:

– Det viktige er at resultatene stort sett alltid har vært gode, men det er fortsatt rom for forbedring. Vi har hatt noen veldig gode kamper, og i andre har vi slitt litt. Nøkkelen er at vi får se det beste Real Madrid har å gi over hele sesongen.

Om nye Santiago Bernabeú

Midbanespilleren er full av lovord om utbyggingen av ærverdige Santiago Bernabeú som er i full gang, og som skal stå ferdig til sommeren:

– Det er allerede det beste stadionet i verden, og det vil det fortsette å være. Du kan se på bildene hvordan det kommer til å bli når det er ferdig, og det ser fantastisk ut. Jeg gleder meg til å spille der, og jeg håper jeg kan få spille der i noen år fremover.

Hva han vil forbedre til neste ligakamp

Tyskeren fikk spørsmål om det var noe spesielt han ville forbedre og fokusere på slik at han er best forbredt til neste ligakamp som er mot Granada borte søndag 21.11:

– Det er forskjellig for hver spiller, men for meg handler det om å hvile. Jeg var ute i tre måneder og nå har jeg spilt de siste seks kampene, nesten 90 minutter hver gang. Det er viktig å få nok hvile, men det vil ikke være alt jeg gjør fordi jeg ikke vil miste fitness heller. Jeg trener på en bestemt måte, jobber i treningsstudioet, og på banen. Landslagspausen er en god mulighet til å styre arbeidet godt.

Om kampen mot Rayo Vallecano

Kroos hadde en særdeles god kamp mot Rayo Vallcano, og noterte seg for skåring og en banens beste-prestasjon. Han var fornøyd med å skåre, men advarte fansen om at de ikke må forvente en skåring i hver kamp:

– Jeg liker å score mål, spesielt på Bernabéu, men det er ikke jeg som skal få målene. Som midtbanespiller er det viktig å score i blant, men jeg tror jeg kan gi andre viktigere ting til laget og det er det jeg prøver å gjøre. Jeg er ikke spilleren å stole på for å skåre mål, fordi jeg får ikke så mange.

SESONGENS FØRSTE: Toni Kroos og Vinicius Jr feirer tyskerens første scoring for sesongen etter at han satte inn 1-0-scoringen mot Rayo Vallecano.

Samtidig som han noterte seg for mål i den ene enden av banen, var han også avgjørende i sluttminuttene da han klarerte en ball på målstreken på stillingen 2-1 til Real Madrid, og dermed hindret en utlikning:

– Ancelotti fortalte meg at jeg hadde fått to mål denne uken, med det ene jeg klarerte mot Rayo. Det er uvanlig for meg å være i den posisjonen, men denne sesongen er det der jeg er ment å være når jeg forsvarer cornere. Jeg startet med å markere motstander, men jeg sa til Davide (assistenttrener) at jeg ikke ville gjøre en god jobb der, og det ville ikke være bra for laget. Jeg trodde jeg ville være bedre til å forsvare soner. Derfor er posisjonen min nå på bakre stolpe som soneforsvarer, og det gikk bra denne gangen.

Om bidraget på midtbanen og livet i Madrid

Kroos svarte på spørsmål om hvilken rolle han har i Real Madrid og hva han tilfører klubben, og forteller at han gjerne tar imot ros når han gjør det bra:

– Jeg liker at andre snakker om meg, forutsatt at de har positive ting å si. Alle vet hva spillet mitt handler om. Jeg prøver å bringe litt balanse til laget og få spillerne rundt meg til å føle seg komfortable, samt gjøre meg tilgjengelig for å få ballen av dem i vanskelige situasjoner. De kjenner meg og jeg prøver å gi alt i hver kamp for å gjøre laget og spillerne ved siden av meg bedre. Det er min idé om fotball.

Han mener det er viktig at spillerne tilpasser seg klubben, og ikke motsatt:

– Det viktigste er at spilleren tilpasser seg klubben og ikke klubben til spilleren. Alle menneskene i klubben, som presidenten, trenerne, laget og fansen har gjort det veldig enkelt for meg her, og jeg har følt meg veldig komfortabel siden dag én. Men i en klubb av denne størrelsen handler det ikke bare om å føle seg komfortabel, du må også lykkes. Heldigvis har vi også hatt mange suksesser i min tid her, og jeg føler jeg har hjulpet til. Det har alltid vært et veldig unikt forhold fra dag én og fram til i dag.

Det er lite som er kjent rundt privatlivet til tyskeren og forholdene i Madrid – noe Kroos selv har hatt et ønske om:

– Ikke mye er kjent om meg fordi det er slik jeg vil at det skal være. Vi lever et veldig stille liv, som en vanlig familie. Jeg er ikke noe spesiell utenfor banen. Vi bor stille, i utkanten av hovedstaden. To av barna mine går på skolen og det andre i barnehagen. Vi lever normale liv som de fleste familier.

Og for de unge som gjerne vil bli profesjonelle fotballspillere kommer han med noen velvalgte ord og gode tips:

– Det viktigste er å jobbe hardt og trene hver dag. Det er også viktig å ta gode beslutninger. For å komme opp på et profesjonelt nivå må man noen ganger si nei til venner og fortsette å trene. Det er ikke lett. jeg har vært gjennom det. Det er bare én måte å slå gjennom som profesjonell fotballspiller, og det er det jeg ønsker å hjelpe folk å forstå.

AVGJØRENDE: Toni Kroos har vært helt avgjørende for Real Madrid sin suksess siden han kom til klubben for syv år siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.