Mats Hermansens spesialer

– Real Madrid kunne hatt bruk for Rodríguez

James Rodríguez er i vinden om dagen og leverer for sin nye klubb. Burde man satset mer på Rodríguez i Madrid?

James Rodríguez er i fyr og flammer etter overgangen til Everton. I løpet av fire kamper  har han levert 3 mål og to målgivende. Det mest imponerende er kanskje at han omtrent begynte å levere rett etter landingen i England, uten å nesten spille fotball hele forrige sesong. Tok Zidane feil av colombianeren?

Rodríguez ble aldri den store stjerna man forventet. Han gjorde navnet sitt kjent for alle under VM i 2014 og avsluttet mesterskapet som toppscorer. Madrid punget ut og Rodríguez ble en viktig del av laget. Han leverte kanskje ikke helt slik man ønsket, men potensialet lå der. Etter en full sesong med regelmessig spilletid, tok Benitez over spakene året etter. Dermed ble det gjort plass til Casemiro og Rodríguez måtte nøye seg med benken. Taktisk var det en veldig klok avgjørelse, noe som Zidane videreførte når han tok kontrollen. Bra for klubben, dårlig for James. Men var det hans feil?

Rodríguez ble dermed sendt på et låneopphold i Bayern. Igjen var det Ancelotti som ønsket han til klubben. I Bayern leverte han tålelig greit, med totalt 14 mål og 15 målgivende på to sesonger. Han ble kritisert for å være lite disiplinert og det var klart at han ikke var den store stjerna man så for seg. James ble dermed sendt tilbake til Madrid igjen.

Zidane gjorde det klart tidlig. Rodríguez var ikke en del av planen, verken nå eller da. Men det kunne vært bruk for han nå. På de siste kampene har Madrid scoret 6 mål, et snitt på 2 mål per kamp. Dette er tålelig greit, men ikke godt nok. Madrid sliter ofte foran mål og mangler en klar målscorer. Benzema er mannen man må støtte seg på, men han har ikke mer enn 20 mål i seg per sesong. Rodrìguez er heller ikke kjent som en måltyv, men han kan tilføre det ekstra elementet som mangler. Vinicius, Rodrygo, Asensio og Vazquez er for ustabile og noe urutinert, mens James beviser i England at han kan levere. Ting kunne kanskje vært annerledes hvis Zidane hadde hatt en annen holdning til han til å begynne med, men nå er det ikke slik. Valg må uansett tas, men her er det mulig Zidane gjorde feil.

 

Legg inn en kommentar