Cantera

Denne sesongen kan bli den viktigste i Real Madrid Castilla sin historie

Hvis det spennende unge mannskapet til Raúl ikke når opprykks playoffen kan sesongen ende med nedrykk til nivå fire.

Castilla er kun noen dager unna å sparke i gang en ny sesong i Segunda B, og Las Rozaz venter i første serierunde søndag 18. oktober. Selv om hver eneste sesong er viktig for Castilla med tanke på spillerutvikling og for å kjempe om opprykk, kan den massive omrokeringen i divisjonen gjøre sesongen ekstra viktig for Raúl sitt mannskap.

Grunnet Covid-panemien rykket ingen lag ned fra Segunda B og det befinner seg nå 102 lag i de forskjellige avdelingene. Til vanlig er det 80-lag som kjemper i divisjonen, men i år blir den tøffeste sesongen i Segunda B sin historie og RFEF har fordelt lagene inn i fem avdelinger. Real Madrid Castilla ble plassert i gruppe 5 sammen med kjent motstand fra forrige sesong, dette er lag som Las Rozas, Atlético Madrid B og Getafe B, samt nykommerne Melilla og Badajoz.

Som om 102 lag i fem avdelinger ikke var komplisert nok fra før, bestemte RFEF seg for å dele hver avdeling inn i to undergrupper. Det vil si at Castilla er i undergruppe A for avdeling 5, som for det meste består av lag fra den spanske hovedstaden.

Denne sesongen vil laget møte de ni andre lagene i sin undergruppe både hjemme og borte. Skulle de havne blant de tre beste, vil de gå inn i en ny gruppe med seks lag som skal møte hverandre hjemme og borte. Til slutt vil 16 lag møtes i en playoff for å kjempe om de fire plassene til LaLiga Smartbank. Forskjellen fra tidligere år er at de som ikke havner topp tre i sin undergruppe, kan falle ned til fjerde nivå neste sesong.

(Saken fortsetter under bildet)

SEIER: Ungguttene som feirer både seier og scoring forrige sesong.

Hvordan kan det skje?

Til tross for en global pandemi har RFEF gått videre med sine planer om å lage en helt ny tredje divisjon av spansk fotball kalt Primera Division RFEF. Denne nye divisjonen vil bestå av 40 lag, fire som rykket ned fra nest øverste nivå og de resterende 36 kommer fra dagens Segunda B.

Det nye oppsettet har blitt omtalt av mange som et stort rot, og for å slippe nedrykkskamp bør Castilla havne topp tre i sin undergruppe denne sesongen. Om det ikke skulle bli tilfelle, og laget havner mellom 4-6 plass i sin gruppe vil laget bli plassert i en ny gruppe med seks lag. I denne gruppen vil det ikke spilles om opprykk til LaLiga Smartbank, men for å beholde plassen sin på nivå tre. Kun de to øverste lagene i denne gruppen vil kunne konkurrere i den nye tredje divisjonen, resten vil rykke ned til fjerde nivå.

For å oppsummere, vil Castilla rykke ned til fjerde nivå hvis de ikke A) havner topp tre i undergruppen sin eller B) havner mellom 4 til 6 plass i den nye gruppen de plasseres i.

Historisk fiasko?

Skaden ved å ikke i det minste spille på nivå tre i 2021 er vanskelig å sette ord på. Castilla har ikke vært nede på fjerde nivå siden Plus Ultra-dagene, før Real Madrid til og med hadde etablert et forhold til laget, noe som ville gjøre fallet til fjerde nivå til en historisk fiasko. Da måtte Real Madrids lovende unggutter spille på det laveste nivået av ligaene som omtales som profesjonell fotball i Spania, noe som helt sikkert vil hindre deres utvikling. Inntektene fra Castilla vil også falle drastisk, men verst av alt de må prøve å rykke opp fra en divisjon som er enda mer komplisert enn Segunda B.

Realistisk sett bør det å holde seg på tredje nivå være en selvfølge for Raúl og hans spennende mannskap. Han har et av de mest talentfulle Castilla-lagene i nyere tid, og opprykks rivalene har uten tvil blitt svakere denne sesongen sett utenom Atlético Madrid B og Atletico Baleares. Likevel, med tanke på de små marginene og det store presset, kan 2020/21 sesongen bli den viktigste og mest spennende i Castilla-historien.

Legg inn en kommentar