Nyheter

Karim Benzema dømt i utpressingssak

I dag falt dommen i saken som omhandler sexvideo-skandalen til Mathieu Valbuena. Karim Benzema ble funnet skyldig i medvirking til utpressing.

Karim Benzema var siktet for medvirkning til utpressing av den tidligere landslagskameraten Mathieu Valbuena. Onsdag ble han dømt til ett års betinget fengsel av fransk rettsvesen. I tillegg fikk 33-åringen en bot på 750.000 kroner. Dommen er to måneder strengere enn den opprinnelige påstanden til påtalemyndigheten.

Benzemas advokat meddelte umiddelbart at Benzema vil anke dommen.

Saken som først så dagens lys tilbake i 2015, førte blant annet til at både Benzema og tidligere medspiller Mathieu Valbuena ble utestengt fra Frankrikes landslag.

Fire andre menn var også tiltalt i saken. Mustapha Zouaoui ble utpekt som hovedmann og innrømmet i rettssaken å ha stått bak. Benzema ble anklaget for å ha hjulpet gjerningsmennene å komme i kontakt med Valbuena, i et forsøk på å presse ham for penger. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel.  Zouaoui beklaget til Valbuena i retten:

– Jeg ber om unnskyldning fra bunnen av mitt hjerte, sa han.

Benzema har hele tiden benektet anklagene og sagt at han bare prøvde å hjelpe Valbuena med å komme seg ut av situasjonen han hadde havnet i. Real Madrid-spissen var aldri til stede i rettslokalene i Versailles utenfor Paris, og ble representert av sine advokater.

Hva dette vil si videre for Benzema er noe uvisst. Siden fengselsstraffen er betinget vil de si at han slipper å sone den, men boten må fremdeles betales. Siden han har levert anke er det mulig at saken blir gjenopptatt ved en senere anledning. Real Madrid har ikke uttalt seg om situasjonen, og det er uvisst om det kommer til å ha noen konsekvens for franskmannen på laget.

Likevel er det en trist sak for alle parter, og hva de eventuell konsekvensene av dette blir kan bli spennende å følge med på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.