Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Shayan Jalilians spesialer

Kanskje Santiago Solari hadde rett i flere ting?

I oktober 2018 tapte Real Madrid 1-5 borte mot Barcelona, noe som kulminerte i at Julen Lopetegui fikk sparken som klubbens hovedtrener. Resultatene hadde i en periode før det ydmykende tapet vært for dårlige, og ledelsens tålmodighet hadde tatt slutt.

Santiago Solari ble flyttet opp fra sin rolle som trener i Castilla, for å ta over A-laget på midlertidig basis. Real Madrid vant de fire påfølgende kampene etter El Clasico-tapet, noe som endte opp med at argentineren fikk jobben på permanent basis. Under hans ledelse røk Real Madrid ut av Copa del Rey og Champions League i løpet av en og samme uke i mars, og det resulterte i at også Solari fikk sparken som trener.

Siden har det vært Zinedine Zidane som har hatt ansvaret for å levere resultater i Real Madrid, men det er på tide å se litt tilbake på det Solari gjorde i løpet av sine 32 kamper som Los Blancos-trener. Han var ikke særlig populær blant supporterne, og det er ingen tvil om at han i det lange løp ikke hadde de nødvendige kvalitetene for å trene et lag av et slikt kaliber. Han hadde ingen aura ved seg, det taktiske var langt fra godt nok og det så rett og slett ut som at jobben kom litt for tidlig for argentineren.

Men ettermælet hans i klubben har vist seg å bli langt bedre enn man skulle trodd. Det er flere valg han gjorde som var upopulært på den tiden, men som i ettertid har vist seg å være rett. Solari tok ikke hensyn til spillernes navn og historie i klubben. Argentineren tok ut de han mente var best egnet til å gjøre en jobb. Han satset på de unge spillerne, ga dem selvtillit og en sjanse til å prestere.

Det beste eksemplet er vrakingen av Marcelo og Isco. På den tiden var en stor del av fanskaren i harnisk, men Solari mente at de ikke gjorde nok til å fortjene en plass i elleveren. I løpet av argentinerens tid i klubben fra oktober 2018 til mars 2019, ble Marcelo plassert på benken i seks LaLiga-kamper. Isco måtte på sin side fullføre fire kamper på benken og finne seg i kun korte innhopp.

Tiden har vist at Solari gjorde rett. Han så allerede da at Marcelo og Iscos tid i den spanske hovedstaden nærmet seg slutten, og at tiden var inne for å satse ungt. Marcelo ble benket til fordel for lovende Sergio Reguilón, som imponerte stort. Isco ble vraket til fordel for en spiller som Marcos Llorente, som i dag er blant ligaens beste spillere, men som dessverre spiller på Wanda Metropolitano og ikke Santiago Bernabéu.

Men det som kanskje er mest imponerende, er hvor mye Solari fikk ut av en purung Vinicius. Brassen hadde nettopp flyttet til Madrid, og hadde kun spilt tolv minutter i LaLiga under Lopetegui før Solari fikk jobben. Under argentineren ble Vinicius en av de mest sentrale spillerne på laget, og flere imponerende prestasjoner gjorde at han i 18/19-sesongen ble regnet som et av verdens største talenter.

Etter at Zinedine Zidane kom tilbake, ble Sergio Reguilón sendt til Sevilla, Marcos Llorente til Atlético Madrid og han har fortsatt å stole på de samme gamle som ga han mye suksess i løpet av hans første opphold i klubben. Vinicius ser nå ut som en skygge av den spilleren han var, og det er vel kun Fede Valverde som virkelig har tatt steg under Zidane. Selv han sitter mye på benken nå.

Kanskje Santiago Solari hadde rett i flere ting…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.