William Gromstads spesialer

Kampen om å være backup

Dette er en kommentar.

Forrige sesong gjorde Ferland Mendy plassen på venstrebacken til sin egen, etter å ha delt den med Marcelo i sitt første år i klubben. Selv om han ikke var med i treningskampen mot Rangers, som endte i et skuffende tap, ventes det at franskmannen fortsatt er førstevalget når alvoret begynner. Der er derimot andrevalget på backen det virkelig burde være konkurranse, da mellom veteran og kaptein Marcelo og unge, lovende Miguel Gutiérrez.

Det er lenge siden det har sett ut som Marcelo har noe å gjøre i startoppstillingen til Real Madrid. Nå som Sergio Ramos har dratt til PSG, og det virker som om Varane havner i Manchester, har utskiftningene i laget begynt for alvor, samtidig som klubben prøver å selge flere spillere. Likevel er Marcelo en av spillerne som blir i klubben, og overtar kapteinsbindet. Da blir det også naturlig å tenke at han er spilleren som skal brukes når Mendy er utilgjengelig, en kaptein burde tross alt ikke være tredjevalg.

Saken fortsetter under bildet

Miguel Gutierrez
FREMTIDEN: Der Marcelo representerer Real Madrids fortid, burde Miguel Gutiérrez representere en forhåpentligvis lysende fremtid for klubben.

Samtidig er Miguel Gutiérrez en ekstremt spennende spiller, som i det minste må få noen kamper for førstelaget hvis den gode utviklingen skal fortsette. Ser man utelukkende på det sportslige, mener jeg personlig at Gutiérrez skal spille fremfor Marcelo, som er langt unna å være spilleren han en gang var. Brasilianeren kan derimot hente inspirasjon fra landsmann Dani Alves, som leverer på meget bra nivå etter at han ble avskrevet for noen år siden. Dette er dog ikke nok for å rettferdiggjøre at Marcelo skal fortsette å få muligheter.

I sommerens EM var det ingen representanter fra Real Madrid på det spanske landslaget. Dette kan ikke ses på som noe annet enn en skam, men Miguel Gutiérrez har potensialet til å endre dette. Han er naturligvis ikke den eneste, men med regelmessig spilletid for Real Madrid neste sesong, er det ikke helt uaktuelt at han vurderes til VM i Qatar. Som nevnt er det Mendy som er førstevalg, men andrevalgene i skadeutsatte Real Madrid får ofte mye spilletid. For øyeblikket har Ancelotti to spillere med totalt ulike forutsetninger for spilletid og fremtiden i laget, og italienerens valg kan sende et viktig signal om retningen klubben beveger seg i.

Legg inn en kommentar