Rangers 2-1 Real Madrid

Det var Los Blancos som åpnet sterkest søndag kveld med scoring fra Rodrygo Goes allerede etter 8 minutter. I andre omgang scoret omsider vertene to ganger, og gikk seirende av banen med 2-1.

Rødt Kort: Nacho Fernández (74′)

Sesongoppkjøringen er i gang, og selv om Real Madrid allerede har spilt to treningskamper så var det søndag kveld duket for den første tv-sendte treningskampen for sesongen. Steven Gerrard sitt Rangers stod på motsatt banehalvdel på Ibrox Stadium i Glasgow, og der Real Madrid stilte med noen få «startspillere» så stilte Rangers tilnærmet toppet ettersom deres sesong er rett rundt hjørnet. Oppgjøret hadde derfor ulik betydning for lagene, hvor Rangers hadde sin sedvanlige tropp tilgjengelig, mens Real Madrid hadde noen få veteraner, og kun unggutter på banken.

Real Madrid: Lunin – Odrizola, Nacho, Chust (Gila 64′), Marcelo – Ødegaard (Morante 78′), Blanco (Dotor 85′), Isco – Lucas (Marvin 60′), Jovic (Arribas 46′), Rodrygo (Gutierrez 60′)

Rangers: Mcgregor – Lundstram (Kamara 46′), Helander (Simpson 46′), Goldson (Balogun 85′), Tavernier (Jones 72′) – Davis (Kelly 85′), Barisic, Hagi (Middleton 60′) – Wright (Arfield 46′), Fashion jr (Itten 60′), Kent (Patterson 60′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Carlo Ancelotti valgte følgende elleve spillere fra start mot Ranger.

Ødegaard med assist

Det var vertene som åpnet sterkest, og skapte et par halvsjanser tidlig ved skudd fra Fashion Sakala, men et av de endte til side for mål, og et ble enkelt reddet av Lunin. Snaut ti minutter ut i oppgjøret så var det omsider gjestene som skulle bite fra seg da Ødegaard førte med seg ballen fra egen 16-meter, og slapp til Rodrygo på motsatt 16-meter. Den unge brassen fintet vekk en forsvarer før han satte kula enkelt forbi McGregor, og i mål til ledelse. Kun et par minutter senere måtte Lunin ut i aksjon da Goldson headet et innlegg mot mål, men ukraineren reddet. En retur ble omsider gitt, og Kent snappet opp før han sendte tilbake mot mål, og nok en gang reddet Lunin.

REDDET: Lunin stod solid i første omgang, og reddet her et godt skudd fra Kent.

Et drøyt kvarter ut i omgangen gikk Ødegaard seg fast, og mistet ball før vertene kontret fremover ved Sakala, men avslutningen endte like utenfor nærmeste stolpe. Like før halvtimen fikk skottene en kjempestor sjanse da Wright kom fremover på høyre side, og fant Fashion Sakala i feltet. Angriperen sleivet skuddet videre til Kent som på åpen kasse klemte ballen i tverrliggeren og ut. Noen minutter senere var Rangers frempå igjen, og da ved Hagi på frispark som sendte Lunin ut i full strekk, men ukraineren vant duellen. Ti minutter før hvilen kontret vertene fremover, hvor Kent ble funnet i returrommet, og kantspilleren klemte til, men Lunin gjorde en flott redning og hindret scoring. Los Blancos tok dermed med seg ledelsen inn i garderoben.

Mål imot, rødt kort og tap

Andre omgang holdt på å starte på best mulig vis da innbytter Arribas fikk en enorm sjanse tidlig. Real Madrid angrep på den venstre siden, hvor Marcelo fant unggutten i feltet, og uten press headet han like over tverrliggeren. Stor sjanse som burde vært omgjort til mål. Vertene svarte omsider umiddelbart hvor innbytter Kamara brøt en pasning, og sendte Fashion Sakala fremover før han satte ballen til side for Lunin. Svakt press av Chust, og Rangers solide som straffet gjestene. Tjue minutter før full tid var det nok en innbytter som skulle vise seg frem da Isco fant Miguel Gutierrez på siden. Gutierrez kombinerte med mentor Marcelo, og mottok ballen i feltet hvor han fintet vekk en forsvarer før han sendte kula i stolpen og ut. Flotte takter fra unge Gutierrez. Et kvarter før full tid skulle omsider Rangers få den avgjørende scoringen da en ball ble sendt inn i feltet som Real Madrid ikke klarte å klarere, og da fanget innbytter Cedric Itten opp ballen før han enkelt sendte den i mål. Lunin både kunne, og burde reddet skuddet, men slik ble det ikke, og Rangers rystet dermed Los Blancos på Ibrox Stadium med 2-1-seier.

Kampens fire positive spillere:

Isco Alarcón: Forsøkte å styre spillet, og gjorde det godt de gangene han fikk ballen. Det var omsider ikke så ofte da forsvaret spilte forbi midten eller bommet med pasningene. Skapte noen gode kombinasjoner, og var flink til å vri spillet. Virket også kvikkere enn på lenge.

Rodrygo Goes: Varr ikke veldig ofte involvert, men de gangene han var involvert så virket han offensiv og aggressiv. Viste frem en stil hvor han var langt mer direkte enn tidligere, og endte opp med å score Real Madrid sitt eneste mål.

Martin Ødegaard: Som med Isco så var han ikke ekstremt mye involvert, men de gangene han var så virket han trygg og fordelte ballene videre med sikkerhet. Gjorde forarbeidet på målet hvor han førte med seg ballen fra egen 16-meter og slapp den til Rodrygo på motsatt 16-meter.

Miguel Gutiérrez: Kom inn som et frisk pust på den venstre siden. Der Marcelo ikke fikk til noe som helst så tok det unge Gutiérrez ti minutter å skape en stor sjanse. Viste frem godt fotarbeid, aggressivitet og ikke minst gode tekninske ferdigheter. Blir spennende å følge med på fremover.

Kampens fire negative spillere:

Luka Jovic: Særdeles lite involvert, og gjorde heller ikke mye for å involvere seg selv. I tillegg til å være lite involvert så beveget han seg også alt for tidlig ved flere anledninger som hurtig gjør han uspillbar. Må opp flere hakk om han ønsker en fremtid i Real Madrid.

Nacho Fernández: Pådro seg to gule kort, og ble dermed sendt i dusjen med et kvarter igjen å spille. Lite rutinert av ellers veldig rutinerte Nacho. Klarte heller ikke å sette en spesielt god linje sammen med resten av forsvaret, og virket tidvis små-irritert.

Lucas Vázquez: Virket helt ute av det, hvor det meste han foretok seg endte med ballmist eller pasning bakover i banen. Tilførte omtrent ikke noen ting i det hele tatt, og virket ikke til å trives spesielt godt med Odriozola som makker på siden sin.

Marcelo Vieira: Vi fortsetter der vi slapp forrige sesong med Marcelo.. Virker tung, og gjør særdeles få gode involveringer. Bommer med pasninger, vurderer feil og er rett og slett for treig i enkelte situasjoner. Sliter med å forstå hvordan kapteinen skal gjøre seg fortjent til en plass i startelleveren, og egentlig i troppen i det hele tatt.