Mats Hermansens spesialer

Jovic må få muligheten

Det ryktes om at Jovic ønsker seg vekk fra Real Madrid og at han er utrolig misfornøyd med de knappe mulighetene han har fått. Madrid trenger et godt alternativ på spissplass og da må nesten Jovic få muligheten.

(Kommentar) Det var mye snakk om Jovic når han ankom klubben. Jovic var kanskje den heteste unge spissen der ute med 17 mål i Bundesliga og 10 mål i Europa League. Absolutt alle ville ha klørne i han og Los Blancos trakk naturligvis det lengste strået. De fleste sliter stort med å si nei  til Madrid, men denne gangen ga det litt mening. Benzema begynte å bli eldre og Madrid planla sterkt mot den neste generasjonen. Av alle de yngre spillerne Madrid har hentet den siste tiden, er Jovic den som har fått færrest muligheter. Denne sesongen blir mest sannsynlig siste mulighet for Jovic i klubben, men det er ikke opp til han selv.

Vi er alle enige om at Jovic ikke scorer mål. Han har startet flere kamper denne sesongen uten særlig suksess. Selvom han ikke scorer mål, er det flere medier som har merket seg bevegelsene hans i løpet av en kamp. Mot Real Betis gjorde han flere gode løp og skapte rom for lagkameratene sine som direkte førte til scoringer. Dette var dog vanskelig for de fleste å med seg på TV, men det gikk ikke ubemerket hen. Det eneste de fleste bryr seg om er scoringer og det er der Jovic svikter. Men for å kunne score mål trenger du selvtillit og en trener som backer deg. Akkurat her strekker ikke Zidane til. Hvordan skal man kunne forvente fremragende prestasjoner fra en spiller som får en omgang en gang i blant?

Benzema er en treners drøm, spesielt Zidane sin. Benzema gjør alt fra å ligge dypt på banen, være med på det oppbyggende spillet og noen ganger som kantspiller. Han scorer omtrent like mange mål som han serverer andre. Det er vanskelig å ikke spille Benzema og ingen kritiserer Zidane for det. Men Zidane må ta et valg. Skal Madrid sikre seg et godt alternativ etter Benzema, eller i verste fall ha et annet kort å spille på når man trenger en scoring, trenger Jovic spilletid. Verste scenario må være at Benzema pådrar seg en skade og Jovic må plutselig ta spissrollen, uten særlig med selvtillit eller motivasjon. Skal Jovic oppfylle potensialet sitt, må han få muligheten nå!

1 comment

  1. Vet ikke hvor mange fler muligheter han trenger ? Han har fått massevis i år, han er rett og slett dårlig. Nå må dere snart gi dere med han jovic. Han er ikke god nok for real!

Legg inn en kommentar