Intervjuer

Zidane: – Han er en rollemodell

I morgen kveld er det duket for det som historisk sett er en toppkamp i LaLiga, nemlig oppgjøret mellom Valencia og Real Madrid. Valencia har slitt stort den siste tiden, og fremstår per dags dato som den største kaosklubben i Spania. Los Che har mistet en rekke sentrale spillere, og er langt fra det nivået de var på for mange år siden. Zidane ser likevel frem til det som han håper blir en fin kamp.

– Til tross for fraværene har vi fremdeles mange spillere vi kan velge å bruke, det er en god ting.Vi har forberedt oss veldig bra. Det er en tøff kamp, og vi må levere en god prestasjon for å slå en sterk motstander.

– Casemiro og Hazard har det bra. De er ikke fornøyde med det som har skjedd (korona red.anm.), men tross den tøffe situasjonen så har de det fint. Jeg har sendt dem en melding og skal prate med dem senere. Slike ting kan skje, og vi må bare akseptere situasjonen. Det samme skjedde her om dagen med Militao. Vi må akseptere det, og fortsette å jobbe sammen som et lag, det er der vi har vår styrke.

Forberedelser

– Sånne ting (korona red.anm.) gjør forberedelsene vanskeligere. Vi har en kamp i morgen, og det har gjort ting annerledes. Man vet aldri når man kan teste positivt. Det som har skjedd med disse – ansvarlige – spillerne, er ting som kan skje. Det kunne vært verre, det skjer mye på utsiden. Men som fotballtrener skulle jeg selvsagt hatt de tilgjengelige til kampen i morgen,

Er Sergio Ramos historiens beste midstopper?

– Ja, han er blant de beste. Når det kommer til syvende og sist har alle rett til å ha sin egen mening. For meg er han det, på grunn av alt han har oppnådd i karrieren sin, hva han oppnår nå og hva han har betydd for klubben sin. Men igjen, alle har sine favorittspillere.

Hazard

– Han er sterk mentalt. Han går gjennom en tøff tid med alle skadene, og det som skjedde med han i dag, men han er ved godt mot og det er det viktigste. Han må vente en uke nå.

Isco

– Alt han må gjøre er å fortsette og jobbe hardt. Det er ingen problem med Isco, det er et problem for treneren som må velge en startellever hver kamp. Jeg har ved gjentatte anledninger fortalt han at han må fortsette å gjøre det han gjør. Du får noen ganger tøffe stunder, men han har hatt mange fine øyeblikk også. Vi skal spille mange kamper. Det er sant at han ikke har spilt mye den siste tiden, men det endrer ikke på hva jeg tenker om ham. Han fortsetter å jobbe hardt, og vil få muligheten sin.

Lagets formbedring

– Det har vært veldig positivt. Det er sånn mine spillere er. Når ting er vanskelig, så har de karakteren som kreves for å overkomme det. Man har sine tøffe perioder i løpet av en sesong. De er fotballspillere, men de er mennesker også. Jeg er treneren og jeg kan se at spillerne mine gir alt de har for å lykkes. Noen ganger går ikke ting din vei, men reaksjonen vår har vært bra og vi må holde det gående. Jeg har tro på alle mine spillere.

Modric

– Han er ingen gammel spiller, han er en rollemodell. Han er veldig viktig innad i laget, og jeg har ingen tvil om hvilken spiller han er. Vi er her for å gjøre gode ting sammen.

Ødegaard

– Kneet hans er bedre nå, og han vil være med troppen. Vi er klare over kvalitetene hans, men han har nettopp kommet hit og vi må gi ham tid. Han pådro seg en skade, så det viktigste er å bli 100% igjen.

Legg inn en kommentar