Nyheter

Jovic’ marerittår fortsetter

Luka Jovic er plassert i hjemmekarantene inntil videre etter at en kompis han nylig var i kontakt med har avgitt en positiv test for Coronaviruset.

Luka Jovic har hatt en turbulent og vanskelig debut-sesong for Real Madrid. Serberen som kom til Real Madrid for omlag 60 millioner euro fra Eintracht Frankfurt forrige sommer står kun med to scoringer for Los Blancos denne sesongen, og han har fått svært begrenset tillit av Zinedine Zidane.

I tillegg til svake prestasjoner på banen så har også serberen havnet i søkelyset for hans aksjoner utenfor banen, spesielt rundt den pågående pademisituasjonen i verden. Real Madrid-troppen ble 12. mars satt i karantene etter at Trey Thompkins på klubbens basketballag hadde testet positivt for coronaviruset, og måtte derfor være i hjemmekarantene i 14 dager.

Serberen var en av få Real Madrid-spillere som snakket med mediene om situasjonen rundt Coronaviruset, og hva hans tanker var etter nyheten om Thompkins’ positive COVID-19-prøve. Det var torsdag 12. mars at Real Madrid-troppen ble sendt rett hjem etter nyheten om at en spiller på basketballaget hadde testet positivt for Coronaviruset, noe Jovic beskrev slik:

– Vi hadde akkurat ankommet treningsanlegget, men folk fra klubben kom og sa at vi ikke hadde trening og at vi ikke kom til å trene de neste to ukene. Alle måtte holde seg hjemme og ikke forlate Madrid. Siden jeg var skadet så hadde jeg ikke trent sammen med laget de siste dagene før karantenen, men jeg hadde vært i de samme rehabiliteringsgruppene og brukt de samme apparatene som en COVID-19-smittet spiller.

Luka Jovic
FØRSTE SCORING: Luka Jovic header inn sin første scoring i Real Madrid-drakten, mot Leganés i oktober 2019.
KONKURRENTER: Luka Jovic og Karim Benzema har denne sesongen vært konkurrenter om spissplassen i Real Madrid.

Det var under hjemmekarantenen at Luka Jovic tabbet seg ut for første gang, for rundt en uke etter nyheten om at Trey Thompkins så dukket det opp i media at Real Madrid-spissen befant seg i Serbia, og dermed hadde brutt hjemmekarantenen. Han skal riktignok ha fått godkjennelse av Real Madrid, men i hjemlandet ble ikke nyheten om at en person i hjemmekarantene i Spania, men befant seg i Serbia, tatt godt imot.

Jovic ble fotografert ute på gaten i Beograd, og fikk landets statsminister på nakken, som han snakket blant annet om at dette muligens kunne kvalifisere for fengselsstraff. Heller ikke her tok det lang tid før serberens navn fant veien til avisoverskriftene, da han følte behov for å forklare situasjonen fra sitt ståsted.

– I Madrid viste testen min et negativt resultat. Derfor bestemte jeg meg for å reise til Serbia for å støtte folket vårt og være sammen med familien, med tillatelse av klubben. Da jeg kom til Serbia ble jeg testet, og den viste negativ. Jeg syns det er leit at noen personer ikke har utført jobben sin profesjonelt og ikke har informert meg med konkrete instruksjoner om hvordan jeg bør oppføre meg under karantenen. I Spania er det lov å kjøpe mat eller medikamenter, men ikke her. Jeg ber om unnskyldning om jeg på noe som helst vis har skadet noen eller satt noen i fare.

29. mars ble Luka Jovic formelt anmeldt av serbisk politi for brudd på karantenereglene for personer som hadde vært i utlandet. Kun en måneds tid senere var det duket for høring i retten, med en strafferamme som strekker seg fra en bot på 1275 euro og tre år i fengsel.

Da Real Madrid i starten av mai gjenopptok treningene på Valdebebas så havnet den serbiske spissen nok en gang i søkelyset, da han kom tilbake til treningsfeltet med en bruddskade i foten. Jovic selv skal ha fortalt at dette skjedde under en av video-treningene hjemme i hagen, mens ryktene vil ha det til at det skal ha skjedd etter at han har falt av et tak.

Luka Jovic
SMIL: Luka Jovic smiler etter å ha scoret et vakkert mål mot Osasuna i februar 2020.

Kun en uke før LaLiga-restarten i juni havnet Jovic nok en gang i rampelyset, da han var med på en grillfest hvor karantenereglene ble brutt. Sammen med blant annet Atlético Madrid-spiller Ivan Šaponjić og Getafe-spiller Nemanja Maksimović og deres koner ble grillfesten avholdt og det hele delt på sosiale medier, hvor man tydelig kunne se at verken avstand eller antall personer var i henhold til smittevernsreglene.

Denne skaden holdt spissen ute i omlag to måneder, og hans fire minutter i oppgjøret mellom Athletic Club og Real Madrid på søndag var hans første minutter for Los Blancos siden 26. februar, da han ble byttet inn i 1-2-tapet hjemme mot Manchester City i Champions League-åttendelsfinalen. Når Real Madrid startet treningsuken etter seieren mot Athletic Club så var imidlertid ikke Jovic å se noe sted…

Fordi onsdag ettermiddag meldte den spanske TV-kanalen Jugones, med Josep Pederol i spissen, at Luka Jovic har blitt plassert i hjemmekarantene. TV-kanalen hevder at serberen fikk en kompis på besøk på mandag, og at Real Madrids protokoll for spillere er at alle besøkende skal gjennomgå en COVID-19-test når de ankommer den spanske hovedstaden.

Denne testen ga et positivt svar, og som følge av dette så var ikke Jovic å se da Los Blancos gjennomførte ukens første trening tirsdag klokken 19:00. Den spanske loven sier så at Jovic må testet to ganger negativt før han kan ta del i treninger igjen, men Real Madrids protokoll er enda strengere enn som så.

Vennen til Jovic ble umiddelbart isolert fra Real Madrid-spissen, og samme dag gjennomførte 22-åringen en test som ga negativt svar. Det er ikke kjent hvor lenge Real Madrid kommer til å kreve at serberen venter og hvor mange tester han må gjennomgå før han kan ta del i treninger med laget igjen. Real Madrid tar ingen sjanser og tar alle mulige forhåndsregler for å være sikre på at serberen ikke utretter noen risiko for sine lagkamerater når han etterhvert kommer tilbake i trening.

Legg inn en kommentar