Ryktebørsen

Stjernene venter på Real Madrid

José Felix Díaz melder at flere av stjernene som Real Madrid hadde sett for seg å hente til klubben kommer til å vente på Los Blancos og ikke godta tilbud fra andre klubber.

Den verdensomfattende Corona-pandemien har rammet økonomien til Real Madrid hardt. Tapte bilettinntekter, kommersielle inntekter og foreløpig utestående inntekter for turneringene klubben deltar i har satt Los Blancos i en vrien situasjon. Oppå det hele valgte Florentino Pérez å fremskynde renoveringen av Santiago Bernabéu for å få dette gjort så effektivt som mulig.

Santiago Bernabéu renovering
RENOVERING: Det jobbes iherdig med renoveringen av Santiago Bernabéu om dagen.

Dette har satt Los Blancos i en vrien økonomisk situasjon, noe som blant annet hadde mye å si da Achraf Hakimi nylig ble solgt til Inter. José Felix Díaz i MARCA hevder å vite at Real Madrid hadde store planer for overgangsvinduet sommeren 2020. I tillegg til klubbens drømmesignering i Kylian Mbappé, så skal visstnok Los Blancos ha vært svært interesserte i å hente både Kai Havertz og Eduardo Camavinga til klubben.

Real Madrid skal visstnok begynne å innse at det er godt mulig at ingen av disse spillerne ankommer den spanske hovedstaden denne sommeren, og at det er mulig disse spillerne vil lytte til tilbud fra andre klubber. I tillegg skal disse spillerne være under et press av sine nåværende klubber for at de skal skrive under på en ny kontrakt.

Kylian Mbappé og Eduardo Camavinga har begge kontrakter som går ut 30. juni 2022, og neste sommer vil henholdsvis Paris Saint-Germain og Rennes være tvunget til å selge franskmennene for å ikke måtte se de gå gratis sommeren 2022. Disse to skal være villige til å vente på Real Madrid, selv om dette betyr en ny sesong i sine nåværende klubber.

Kylian Mbappé & Raphaël Varane
DUELL: Kylian Mbappé og Raphaël Varane i en hodeduell under Champions League-kampen mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain i 2017/18-sesongen.

Kylian Mbappé skal ha fått et kontraktstilbud fra Paris Saint-Germain som ville sikret storstjernen en lønn på 40 millioner euro i året. Franskmannen skal imidlertid være klar over at Real Madrid ser på han som klubbens fremtidige stjerne, og han skal også selv være lysten på å ikle seg den helhvite drakten en dag.

Real Madrid ønsker ikke å komme i unåde med de høye herrer i Paris Saint-Germain, og handlingene de foretar seg blir foretatt med all mulig respekt ovenfor direktørene i Paris-klubben. Hovedpersonen selv skal imidlertid ta det hele med knusende ro, og han stresser ikke med en overgang til den spanske hovedstaden.

Kai Havertz’ kontrakt går også ut 30. juni 2022, men hans tilfelle beskrives av MARCA som noe annerledes. Tyskeren har allerede vært jaktet av Bayern München en god stund, og denne sommeren er også Chelsea kraftig linket til Bayer Leverkusens målfarlige unggutt.  Ryktene ville ha det til at Real Madrid hadde kommet til enighet med Havertz om de personlige betingelsene, men at Coronapandemien har satt overgangen på vent.

Havertz-overgangen skulle være Florentino Pérez’ prestisjeprosjekt denne sommeren, en godt skjult hemmelighet som skulle komme overraskende. Tyskeren skal ha kommunisert til Real Madrid at han er villig til å vente, men det er verdt å bemerke at 21-åringen samtidig seriøst vurderer en overgang til Chelsea, som presser på for å hente tyskeren.

Artikkelen nevner også Real Madrids jakt på Erling Braut Haaland, men at nordmannen er en av få som ikke stadig får nye kontraktstilbud av sin klubb. Nordmannen skal ha uttrykt et ønske om å fortsette i Borussia Dortmund minst en sesong til, dette til tross for at MARCA hevder at Manchester United ønsker å hente mannen fra Jæren allerede denne sommeren.

For Los Blancos’ del så vil de neste ukene være ensbetydende med overganger vekk fra Santiago Bernabéu. Real Madrid har et håp om å spare opptil 200 millioner euro denne sommeren, noe som vil si at spillerkjøp virker lite sannsynlig.  Allerede har Achraf Hakimi blitt solgt for 40 millioner euro, og spillere som James Rodríguez, Óscar Rodríguez, Borja Mayoral, Mariano Díaz og Lucas Vázquez kan alle forsvinne for å skaffe frisk kapital.

TRAVELT: Florentino Pérez får det travelt med å skaffe frisk kapital til Real Madrid når overgangsvinduet åpner.

Legg inn en kommentar