Nyheter

Derfor ble ikke James med til Bilbao

MARCA hevder å ha fått tilgang til samtalen mellom Zinedine Zidane og James Rodríguez, som gjorde at colombianeren ikke ble med til Bilbao da Los Blancos møtte Athletic Club forrige helg.

Real Madrid er i storform og er kun åtte poeng unna serietittelen for 2019/20-sesongen, og Los Blancos tok et langt steg mot sitt 34. LaLiga-gull da Athletic Club ble slått 0-1 søndag formiddag. Sergio Ramos scoret kampens eneste scoring da mannskapet til Zinedine Zidane tok sin syvende strake LaLiga-seier i Baskerland.

Da Real Madrid annonserte de utvalgte til oppgjøret i Bilbao så var imidlertid ikke James Rodríguez å se. Colombianeren var ikke med i troppen, en tropp hvor spillere som Brahim Díaz, Mariano Díaz, Rodrygo og Real Madrid Castilla-spiller Javi Hernández var med. På pressekonferansen etter kampen kom Zidane dog med en overraskende uttalelse: James var ikke med fordi han ikke ville.

Les også: James Rodríguez: – Hvorfor jeg ikke spiller? Godt spørsmål

Den spanske storavisen MARCA hevder å ha fått nyss i samtalen som skal ha sørget for at colombianeren ble værende i den spanske hovedstaden under søndagens oppgjør. Avisen hevder å vite at en samtale mellom hovedpersonene, høyst sannsynlig på lørdag, var grunnen til at James ikke var med i troppen mot Athletic Club.

Avisen beskriver denne samtalen som en ærlig samtale, hvor James skal ha uttrykt sine bekymringer rundt mangelen på spilletid. Madrid-avisen skriver videre at Zidane aldri har vært misfornøyd med James’ profesjonelle holdning, og at forholdet mellom de to rent personlig aldri har vært noe problem.

James Rodríguez skal ha uttrykt bekymring ovenfor det faktum at han den dag i dag ikke bare er i utfordrerposisjon hva angår en plass i startelleveren, men også hva angår en plass blant de utvalgte på benken. Colombianeren selv skal føle seg bak i køen i forhold til unge spillere som Brahim Díaz, Vinicius Jr og Rodrygo.

James mot Real Sociedad
ENDELIG TILBAKE: James Rodríguez får spilletid i LaLiga for Real Madrid i juni 2020 for første gang siden oktober 2019.

Med det faktum at både Isco og Asensio nylig kom tilbake fra skader så har James innsett at sjansene for spilletid er svært, svært små – og dette skal han ha uttrykt i denne samtalen overfor Zinedine Zidane. Midtbanespilleren skal ha sett det nødvendig å ta denne samtalen med Zidane, for å få ut frustrasjonen over mangel på spilletid.

Etter samtalen skal visstnok begge ha vært enige om at James ikke skulle være en del av troppen til oppgjøret mot Athletic Club ettersom han ikke var psykisk klar for nok en kamp på benken eller tribunen. Real Madrid som klubb skal ha forsøkt å kjøle ned hele situasjonen rundt James ettersom klubben er inne i en avgjørende periode av sesongen som favoritt til LaLiga-gullet.

Det ser imidlertid vanskelig ut at James Rodríguez skal spille igjen for Real Madrid. Zinedine Zidane er ikke begeistret for spillestilen til colombianeren da han foretrekker spillere som heller jobber hardt begge veier, mye av grunnen til at spillere som Vinicius Jr og Federico Valverde har fått mye tillit denne sesongen.

Real Madrid skal visstnok jobbe med å finne en ny klubb til James Rodríguez, som har en kontrakt med klubben frem til 30. juni 2021. Salget av James skal være en prioritet for Los Blancos, og både klubben og hovedpersonen selv ser for seg at James Rodríguez spiller i en annen klubb i 2020/21-sesongen.

Colombianeren kom tilbake til den spanske hovedstaden etter to år på utlån i Bayern München sommeren 2019. Da var det interesse fra både Napoli og Atlético Madrid for den teknisk begavede midtbanespilleren, men Real Madrid valgte å ikke selge spilleren som kom fra AS Monaco sommeren 2014.

James Rodríguez
RETUREN: James Rodríguez feirer etter å ha scoret sitt første mål etter returen til Madrid.

James fikk dermed oppgaven med å overbevise Zinedine Zidane om å få tillit, noe han til dels klarte i starten av sesongen. Deretter ventet flere skadeproblemer og fra oktober til juni spilte ikke colombianeren en eneste LaLiga-kamp for Los Blancos. Det går mot slutten på Real Madrid-eventyret for James Rodríguez’ del, og det kan godt være vi har sett colombianerens siste offisielle opptreden i den helhvite drakten.

Legg inn en kommentar