Intervjuer

James Rodríguez: – Hvorfor jeg ikke spiller? Godt spørsmål

James Rodríguez kom med flere oppsiktsvekkende uttalelser i et intervju tidligere i denne uken, og det er tydelig at colombianeren er frustrert over mangelen på spilletid.

James Rodríguez sin sesong i Real Madrid har langt i fra vært noen dans på roser, og nå er det mye som tyder på at colombianerens tid i klubben kan være over. Mange trodde at overgangen vekk fra Los Blancos kom til å skje allerede forrige sommer, men James ble værende i Madrid etter at Bayern München ikke ønsket å hente ham fast etter låneoppholdet. Det har ikke gått som håpet for James.

Colombianeren har nemlig bare spilt åtte LaLiga-kamper denne sesongen, hvorav kun fem av dem var fra start. Det betyr at James kun har Jovic, Nacho, Brahim Díaz og Mariano bak seg på listen over utespillere som har spilt færre minutter enn han og vært tilgjengelig hele sesongen. Han står forøvrig meg en scoring og en assist på disse åtte kampene, men har har virkelig ikke klart å overbevise Zidane denne sesongen. I et nylig intervju med Gol Caracol uttrykket han sin frustrasjon over mangelen på spilletid.

– Hvorfor jeg ikke spiller? Det er godt spørsmål som jeg gjerne vil vite svaret på selv. Når du vinner viktige titler med spillere du har stolt på og når du har den kjernen, da er vanskelig å gjøre endringer. Det er også komplisert når treneren din ikke gir deg fast spilletid. Det gjør det veldig vanskelig. Det er vanskelig å vise fram egenskapene dine på bare noen få minutter, du får ikke vist fram alt du har. De som lever i fotballbransjen vet hva jeg prater om.

Som så mange andre spillere som sliter i Real Madrid, har James Rodríguez blitt kritisert for profesjonalitet hans denne sesongen. Dette er en lignende kritikk som det Gareth Bale har fått mye av de siste årene, men colombianeren selv er ikke enig i kritikken.

James Rodríguez
DEN FØRSTE: James Rodríguez feirer den første av totalt to Champions League-titler han har vunnet med Real Madrid.

– Mange ting har blitt sagt om meg, men nesten alt er løgn. Det som irriterer meg mest er at profesjonaliteten min har blitt betvilt. Det aksepterer jeg ikke. Jeg er veldig profesjonell, og det er grunnen til at jeg er der jeg er i dag. Mine nærmeste og folk som har jobbet med meg vet hva jeg prater om. Jeg tar vare på meg selv som ingen andre, og jeg trener mye i hverdagen min. Jeg vil alltid bli bedre.

Det er ofte snakk om at Zidane har en tendens til å stole veldig på en fast spillergruppe med spillere han liker, og at det fort blir vanskelig for spillere som ikke er med i den gruppen. Mariano, James Rodríguez og Odriozola har alle vært eksempler på det denne sesongen, men James mener selv at det aldri har vært noe konflikt med den franske treneren.

– Det var aldri et problem med Zidane. Hver trener har forskjellige preferanser. Vi har et helt vanlig arbeidsforhold. Jeg har ikke en sentral rolle, men jeg trener for å være klar når det er min tur.

James har altså blitt linket med en overgang vekk fra Real Madrid i en lang periode. Etter det toårige låneoppholdet i Bayern München var det få som trodde at han ville være i Real Madrid da sesongen begynte. Atlético Madrid og Napoli var nevnt som de heteste kandidatene til å hente colombianeren, men noen reell overgang ble det aldri. Nå gjør hovedpersonen det selv klart hva han ønsker neste sesong.

– Jeg tenker også på fremtiden, at jeg må være på mitt beste uansett hvor jeg er. Jeg vet ikke hva som vil skje i fremtiden, men om de gir meg et valg velger jeg en klubb hvor jeg kan vise egenskapene mine og potensialet mitt.

Legg inn en kommentar