Nyheter

Sliter som serieledere

Real Madrid avsluttet runde 30 som serieledere etter søndagens seier mot Real Sociedad. Hvis sesongen så langt er noe gå etter, så betyr ikke det nødvendigvis så mye.

Etter at Real Madrid slo Real Sociedad søndag kveld tok de over serieledelsen i den spanske ligaen. Barcelona klarte bare å få med seg ett poeng fra Sevilla forrige fredag, og derfor avsluttet Los Blancos runde 30 som serieledere, á poeng med rivalen fra Catalonia. Men hvis Real Madrid fortsetter som tidligere denne sesongen, betyr det langt i fra at Madrid-laget har sikret seg ligatittelen. Barcelona har allerede vunnet sin kamp i runde 31, og derfor må Real Madrid vinne i kveld for å holde førsteplassen i LaLiga.

Modric mot Betis
TAP: Real Madrid rotet bort serieledelsen mot Real Betis i mars, etter kun én kamp på topp.

MARCA skrev i går om Real Madrids skuffende tendens til å kaste bort ligaledelsen bare noen få kamper etter at de har fått den. Det lengste Zidanes mannskap har klart å være serieledere er fire serierunder på rad, hvilket var mellom runde 21 og 24. Da mistet laget serieledelensen etter uavgjort mot Celta Vigo i runde 23 og tap mot Levante i runde 24. Mange husker sikkert også tapet mot Real Betis i siste LaLiga-kamp før fotballpausen, da Real Madrid mistet ligaledelsen etter kun én kamp. Da hadde de slått Barcelona i El Clásico i Madrid, men de klarte ikke å holde seg på toppen i mer enn en uke.

Ettersom Barcelona slo Athletic Club i går kveld har de klart å legge press på Real Madrid, og kveldens kamp mot Mallorca kan altså bli mer spennende enn det kanskje ser ut. Selv om det virker usannsynlig at Los Blancos roter bort serieledelsen på hjemmebane mot Mallorca, vil nok laget være klar over denne statistikken. Ferskt i minne for spillerne er også tapet mot Real Betis, og det legger kanskje litt ekstra press på spillerne. Det vil i hvert fall bli spennende å se om Real Madrid klarer å snu denne negative trenden i slutten av sesongen, for det er de helt avhengige av for å kunne kalle seg selv LaLiga-mestere i juli.

Legg inn en kommentar