Kamprapporter

Inter 0-2 Real Madrid

Los Blancos kontrollerte og dominerte oppgjøret fra første til siste blås i fløyta på Stadio Giuseppe Meazza onsdag kveld. Tre nye poeng ble sikret, og de satt seg selv i god posisjon før de møter de to resterende lagene i gruppen en gang til.

Inter 0-2 Real Madrid
Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Champions League, gruppespill (4/6)
Onsdag 25.november, kl:21.00

0-1 Eden Hazard (6′) – [Straffespark]
0-2 Rodrygo Goes (59′) – Assist: Lucas Vázquez

RØDT KORT: Arturo Vidal (33′)

Det var alt annet enn et Real Madrid-lag i storform som spilte mot tabellnabo Villarreal i helgen, hvor de tross en tidlig scoring fra Mariano kun endte opp med å dele poengene. Store deler av oppgjøret var tamt, og selv om forsvaret spilte bunnsolid gjennom hele oppgjøret så måtte de se en ball snike seg inn etter straffespark. Selv om det kun ble et poeng så var det noen positive ting man kunne ta med seg, nemlig at Martin Ødegaard spilte fra start, at Carvajal returnerte til startoppstillingen og at Nacho fylte tomrommet etter Ramos greit. Zidane valgte å bruke akkurat samme startellever som delte poengene mot Villarreal til onsdagens Champions League-oppgjør mot Inter, hvilket vil si at Martin Ødegaard startet sin første kamp for Real Madrid i Champions League.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Nacho, Mendy – Ødegaard (Casemiro 58′), Kroos, Modric – Lucas, Mariano (Rodrygo 58′), Hazard (Vinícius Júnior 78′)

Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni (D’Ambrosio 46′) – Hakimi (Sánchez 64′), Barella, Gagliardini, Vidal, Young – Lukaku (Eriksen 87′), Martínez (Perisic 46′)

Tidlig scoring igjen

Det var Real Madrid som tok tak i oppgjøret i Milano fra start onsdag kveld, og det skulle ikke gå lang tid før de tegnet seg på scoringslisten. Los Blancos rullet opp, hvor Ødegaard mottok ballen på 16 meter før han hurtig spilte opp Nacho i feltet, og i det forsvareren skulle avslutte så ble han lagt i bakken. Dommeren var sikker i sin sak og pekte på krittmerket. Eden Hazard var kveldens utvalgte, og belgieren var iskald fra krittmerket, 0-1. Drøyt ti minutter ut i oppgjøret var gjestene frempå igjen, hvor Lucas Vázquez klemte til fra 20 meter, men stolpen stod i veien.

ISKALD: Belgieren hadde isvann rennende gjennom blodårene, og satte enkelt inn kampens første mål fra krittmerket.

Snaut fem minutter senere så snappet Mendy en svak pasning, spilte vegg med Hazard og spilte på tvers mot Lucas, men pasningen var for hard og kantspilleren klarte ikke å avslutte. Like før halvtimen kombinerte Los Blancos flott, hvor Lucas spilte frem Carvajal som videre hælet til Hazard og belgieren klemte til, men forsøket ble reddet. Handanovic måtte omsider gi en retur som Ødegaard plukket, men avslutningen ble blokkert til corner. Noen minutter senere klønet Carvajal det til ved dødlinja og Vidal snappet ballen før han satte fart mot mål. Varane fikk omsider en fot på ballen samtidig som han felte Vidal, og chileneren var helt sikker på at han skulle hatt straffespark. Så sikker var han at han kranglet med dommeren til han fikk, ikke bare et, men to gule kort og måtte forlate banen. Mer skjedde det ikke før hvilen, og stillingen stod 0-1.

FRA START: Martin Ødegaard i aksjon mot Inter fra start onsdag kveld.

Super-innbytter

Vertene gjorde to endringer i hvilen, og la seg lavt fra start i den andre omgangen, hvilket gjorde at tempoet sank betraktelig. Conte sine disipler hadde ikke mye å by på, men de gangene det kunne lukte en form for fare så kom det etter å ha pumpet ballen inn i boksen mot Lukaku, dog så var det uten hell grunnet solid defensiv organisering. Like før timen så valgte Zidane å gjøre to bytter, et defensivt og et offensivt, hvor Casemiro erstattet Ødegaard og Rodrygo erstattet Mariano. Et bytte påvirket kampen umiddelbart, hvor Kroos spilte frem Lucas som på perfekt vis fant Rodrygo på bakerste stolpe, og brasilianeren klemte kula i mål helt umarkert til 0-2. Genialt bytte av Zidane.

SUPERSUB: Rodrygo Goes brukte kun et minutt på å tegne seg på scoringslisten med en flott volley onsdag kveld.

Ti minutter senere sendte Kroos et frispark inn mot bakerste stolpe hvor Lucas hadde sneket seg fri, og kanten satte foten til kula, dog så endte den bare i nettveggen. Et par minutter etter dette var gjestene frempå igjen, hvor Hazard førte med seg ballen fremover og klemte til, men forsøket endte en meter utenfor nærmeste stolpe. Inter satte hurtig i gang, og Perisic dro seg fremover på den høyre siden før han svingte innover og curlet ballen like utenfor lengste kryss. Snaut ti minutter før slutt var samme mann frempå igjen, da vertene kontret fremover, og denne gang gikk avslutningen på mål, men Courtois reddet flott. Mer skjedde ikke onsdag kveld, og Real Madrid sikret med det tre veldig viktige poeng etter en meget solid forestilling.

BUNNSOLID: Thibaut Courtois måtte ikke ut i aksjon ofte, men når han måtte så var han solid som vanlig.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Er så lite involvert i dette oppgjøret at belgieren nesten må berømmes for å ikke sovne. Er der de få gangene han må ut i aksjon, enten det er på lange baller i bakrom, eller baller som lempes inn i feltet. De skuddene som kommer hans vei ender rett i klypene, og han holder buret rent.

Dani Carvajal (6): Tilfører som vanlig solid spill begge veier, og defensivt har han absolutt full kontroll på Young. Engelskmannen utretter absolutt ingenting. Offensivt bidrar han i kombinasjonsspillet, og er alltid spillbar enten det er Lucas, Ødegaard, Kroos eller Modric som søker han. Kunne vært enda mer besluttsom ved enkelte anledninger, og kan tidvis ta litt færre sjanser defensivt, hvor han blant annet gir Vidal en stor sjanse.

Raphaël Varane (8): Har tidligere sett ut som en skygge av seg selv uten Ramos, men med Nacho inn i midtforsvaret så stråler han igjen. Spiller knallbra defensivt gjennom hele oppgjøret, og spesielt må han berømmes for jobben han gjør med Lukaku, som verken klarer å riste av seg franskmannen i hodedueller eller kropps-dueller. Gøy å se franskmannen fra denne siden igjen!

Nacho Fernández (8): Må nesten mimre tilbake til en kamp for nesten eksakt fire år siden, hvor Nacho og Varane ødela de offensive spillerne til Atlético Madrid på Vicente Calderon. Real Madrid vant den kampen 0-3, og samarbeidet mellom Nacho og Varane var bunnsolid – akkurat som i kveld. Slott med Lukaku ved flere anledninger, og selv om han er fysisk underlegen så løser han det svært bra. Tar en lederrolle i forsvaret og presterer meget solid gjennom hele kampen.

Ferland Mendy (6): Har som vanlig full kontroll defensivt, og Achraf Hakimi blir seende ut som en juniorspiller. Den tidligere Real Madrid-spilleren fikk ikke til noe som helst, hvor Mendy er mye av grunnen. Har også noen solide brudd, hvor spesielt kunne ledet til en stor sjanse da han spiller på tvers til Lucas, men pasningen var litt for hard.

Martin Ødegaard (7): Muligens den beste kampen til nordmannen i Real Madrid! Spiller med lavere skuldre, involverer seg mer og tar rett og slett mer plass. Har et flott fremspill til Nacho, hvilket leder til straffesparket. Virker til å kombinere godt med midten, og er spesielt god i press-fasen, hvor han presset forsvaret godt. Godt å se fra den unge nordmannen!

Toni Kroos (8 BB): Spiller i dypet på midten og gjør dette briljant i kveld. Er der han skal når Inter forsøker å angripe, hvilket gjør at han bryter baller og får fordelt de videre på flott vis. Delaktig i det meste som skjer fremover, da han ofte er den som starter angrepet med en god pasning, enten til kantene eller forbi ledd. Veldig trygg med ballen, og spiller litt som Xabi Alonso i hans glansdager, hvilket gjør at han fortjener banens beste i kveld!

Luka Modric (7): Spiller som de andre på midten meget solid. Fordeler baller, er trygg med kula i beina, og skaper kombinasjoner. I tillegg er han flink til å vri spillet, og spille gjennom ledd. Har noen særdeles gode pasninger som løser opp det lavtliggende Inter-laget. God kamp fra kroaten.

Lucas Vázquez (8): Spiller en god kamp fra a til å. Løper ekstremt mye, ikke bare defensivt, men offensivt også. Tar retur-løpene når det er behov for å hjelpe midtbanen eller forsvaret, og bidrar med både kombinasjoner og gode pasninger offensivt. Slipper ballen i riktige tidspunkt, beveger seg lurt i feltet og kommer til et par gode avslutninger, hvor en ender i stolpen. Har også en mesterlig målgivende pasning til Rodrygo. Ny god kamp fra den anvendelige spilleren.

Mariano Díaz (4): Er ikke med i det hele tatt denne kampen, og løper veldig ofte «feil». Møter gang på gang, når det er tydelig at midtbanespillerne ønsker at han skal stikke i bakrom. Stjeler rom og plass, og har enkelte svake involveringer. Må opp flere hakk for å beholde plassen i de kommende kampene.

Eden Hazard (6): Forsøker å involvere seg, og har enkelte situasjoner hvor han viser frem flotte detaljer, spesielt i tette dueller. Kommer til et par avslutningen, og er flink til å skape kombinasjoner, men utretter ikke det helt store. Sikker som banken når han får sjansen fra krittmerket, og muligens vil dette gi han selvtillits-boost.

Innbytterne: 

Rodrygo Goes (6): Scorer etter et minutt på banen, og er sikker som banken i slike situasjoner. Klemmer innlegget til Lucas i mål på volley – vakkert. Ser ut til å trives i Champions League, og gjør seg ikke bort den siste halvtimen.

Carlos Casemiro (5): Kommer inn for å stabilisere midten, og merkelig nok så kommer vertene til flere sjanser etter hans entre enn de gjorde før. Dette vil ikke si at brassen spilte dårlig, men dynamikken endret seg litt. Bommer på noen pasninger, og virker litt rusten, men gjør ellers en helt ok jobb.

Vinícius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva tenker du om vurderingene våre? 

Legg inn en kommentar