Intervjuer

Éder Militão: – Stol på meg

Éder Militão får sin ildprøve i Real Madrid-drakten når han skal danne midtstopperparet sammen med Raphaël Varane mot Manchester City, og han har i den anledning stilt opp i et lengre intervju med den spanske avisen AS.

Om en snau uke kan 2019/20-sesongen omsider være over for Real Madrids del. 7. august venter Manchester City på Etihad i returoppgjøret i Champions League, og Los Blancos har en gedigen oppgave foran seg. De må snu 1-2-tapet på Santiago Bernabéu fra februar, og det må de gjøre uten Sergio Ramos som er ute etter at han ble utvist i det nevnte oppgjøret i februar.

Dermed er det duket for at Éder Militão danner stopperparet sammen med Raphaël Varane. Brasilianeren ble hentet for omlag en halv milliard norske kroner denne sommeren, og blir på mange måter sett på som arvtageren til Sergio Ramos. Men det er noen enorme sko stopperen skal fylle, og Real Madrid har tapt samtlige av de siste fem Champions League-kampene som lagkapteinen ikke har spilt.

Oppgjøret i Manchester vil på mange måter bli Militãos definitive ildprøve i Real Madrid-drakten, og forventningene er store etter blant annet en fantastisk opptreden på San Mamés i LaLiga-innspurten. Militão stilte nylig opp i et lengre intervju med den spanske storavisen AS, der han snakket om oppgjøret mot Manchester City, Sergio Ramos, oppveksten, overgangen til Real Madrid og mye mer.

Hva gjorde du på starten av 2019, da du fikk vite at Real Madrid var interesserte i deg?

– Jeg var hjemme og agenten min ringte meg. Det var en enorm glede, en fantastisk følelse for det bekreftet at jeg gjorde en god jobb i Porto.

Feiret du det?

DUELL: Éder Militão vinner en luftduell i oppgjøret mot Real Betis på Benito Villamarín i mars.

– Jeg er ganske rolig, og feirer sjeldent, men Real Madrid er den største klubben i verden. Jeg ble veldig glad og feiret med familien min.

Hvordan påvirket Pepe og Casillas deg, som da var dine lagkamerater i Porto?

– De lærte meg om klubben, hvordan den er, størrelsen og hvordan man lever her. Selv om vi ikke spilte lenge sammen så tar jeg med meg masse fra dem videre.

Hvordan er livet i Madrid?

– Jeg bor med familie og venner. Jeg liker enda bedre å være hjemme, der er det rolig. Vi spiller biljard, Playstation og slike ting.

Det kan ikke være enkelt å komme til en garderobe som Real Madrid sin, har noen hjulpet deg spesielt mye?

– Jeg går godt overens med alle sammen, men Casemiro er han som alltid snakker med meg, og han gir meg viktige råd. Det samme gjelder Marcelo, men vennskapet mitt med Casemiro er enda sterkere. Han støtter meg alltid, og vi er sammen på landslaget.

Hva har overrasket deg mest med det dagligdagse livet på Valdebebas?

– Jeg ble alltid imponert av å se Sergio Ramos på TV, og å spille med han nå er fantastisk. Han er en spiller med en vanvittig hunger. Det samme gjelder Toni Kroos, Luka Modric.. de er utrolige.

Du ble hentet for 54 millioner euro, til tross for din unge alder. Hvordan føles det å være tidenes dyreste forsvarsspiller i Real Madrid?

– Det å være tidenes dyreste Real Madrid-forsvarer er noe stort. Det viser til jobben jeg har lagt ned. Den betalte summen er velfortjent, og derfor må jeg fortsette arbeidet mitt.

Eder Militão
PRESENTASJON: Éder Militão under sin offisielle presentasjon som Real Madrid-spiller, her foran Real Madrid 13 Champions League-trofeer.

Hvordan var det å bli presentert på Santiago Bernabéu?

– Før denne dagen insisterte Casemiro at jeg kom til å føle på presset, at dette er den beste klubben i verden og at jeg måtte være fokusert for å gjøre alt riktig, spesielt med tanke på pressekonferansen. Jeg hadde aldri gjort en pressekonferanse med så mange journalister, og i et øyeblikk så så jeg masse folk som så på meg, filmet meg og jeg var emosjonell. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg klarte ikke snakke…

Du sa at det gjeveste trofeet er Champions League-trofeet, hvordan føltes det å vinne LaLiga?

– Jeg sa at Champions League er veldig viktig, men det er LaLiga også. Følelsen av å vinne LaLiga kan ikke forklares, det var helt utrolig. Nå venter Champions League, men vi kriger og kjemper for å komme til finalen og lykkes.

Hvordan har du taklet kritikken mot Real Madrid?

– Pressen må alltid skrive noe om Real Madrid. Vi vet hvilken jobb vi legger ned på treningsfeltet og hvor bra vi gjør det. Vi liker ikke å tape, vi vil alltid vinne og vinne og vinne, men det går ikke alltid slik. Vi visste også i høst at vi var på riktig vei.

Nå venter Manchester City, og du skal starte. Hva føler du?

– En fantastisk følelse. Det er en unik sjanse for meg og jeg kommer til å gi alt. Ramos kommer ikke til å være der, men jeg skal spille med hjertet mitt og gi mitt ytterste.

Les også: Ildprøven for Éder Militão

Det er en vanskelig oppgave, hvordan angriper du kampen?

– Det er min store mulighet for å vise at de kan stole på meg i både enkle og vanskelige kamper. Jeg forbereder meg godt og utstråler trygghet til lagkameratene mine. Jeg tror det blir en utrolig kamp.

Du har utviklet deg og var veldig god mot Athletic Club, forbereder du deg på noe spesielt mot Manchester City?

– Jeg forbereder meg på trening. Fokuset er enda større i slike kamper. Jeg forbereder meg psykologisk, hver dag på treningsfeltet har en spesiell intensitet, hvor vi ser for oss situasjoner som kan forekomme også i Manchester.

Da Zidane kom så var du allerede bekreftet, hvordan er forholdet ditt til han?

– Vi går godt overens. Når jeg spiller så snakker han alltid med meg enten dagen før kamp eller på kampdagen. Han ber meg om å holde fokuset for å yte mitt ytterste.

Du fikk din debut 14. september, som Eden Hazard. Hvordan ser han ut? Er han med mot City?

– Han er en fantastisk spiller. Han viser det han viste i England, der han var den beste spilleren i Premier League. Han er fundamental for oss, og kjenner godt til laget. For han også er kampen mot City en unik mulighet. Han tar stadig nye steg og kommer til å hjelpe oss, garantert.

Eder Militão
DEBUT: Éder Militão i hans debut for Real Madrid, mot Levante 14. september 2019.

Du er en fysisk spiller, men du har enda ikke scoret. Hvordan ser du for deg din første scoring for Real Madrid?

– Jeg ser den for meg nå, i Champions League, i Manchester. Den avgjørende scoringen, på hodet. Jeg aner ikke hvordan jeg ville feiret det. Ingenting er umulig, jeg skal prøve på det.

Hvilken beskjed ville du gitt til Real Madrid-fansen?

– Madridistas, mot City kommer ikke kapteinen vår til å være med oss, men jeg kommer til å være der. Jeg kommer til å gjøre en god kamp, stol på meg. Vi kommer til å lykkes.

Legg inn en kommentar