Nyheter

Hvordan går renoveringen av Santiago Bernabéu?

Etter det første året med ombyggingsarbeid og renovasjon, er transformasjon av mektige Santiago Bernabéu tydelig.

 

Santiago Bernabéu fra det 21. århundre har som formål å bli en av verdens mest moderne fotballstadioner, og siden juni 2019 har en fantastisk transformasjon skjedd. Noe av arbeidet som gjenspeiler denne endringen, er knyttet til taket, der nord- og sør seksjonene nå er demontert. I tillegg er takets uttrekkbare del på siden av stadionet som går langs Castellana også fjernet, sammen med andre deler. I framtiden vil det nye takets struktur beskytte alle sitteplasser på arenaen, men det uttrekkbare taket vil dekke hele banen.

Et av trekkene til det framtidige sluttproduktet av stadion er nå synlig, er metallkonstruksjonen som tilhører de nye tårnene på Paseo de la Castellana. Utstyrt med ramper, rulletrapper og heiser. Det vil si at de nye tårnene erstatter de nåværende B- og C-tårnene og vil ha som formål å gjøre innstrømningen av tilskuere mer flytende. Det vil også tjenet et arkitektonisk formål, gitt at de vil gi strukturell støtte til det nye taket.

De to andre takstrukturerene vil være plassert på Calle Padre Damián og det er gjort fremskritt med konstruksjonen. Som en del av denne prosessen har de to tårnene på denne siden av stadion blitt revet og grunnlaget lagt, som skal kompletteres med en metallkonstruksjon og betongbekledning.

Denne siden av stadion har også gjennomgått to store endringer siden juni 2019. Den første vedrører byggingen av en underjordisk parkeringsplass på stedet som var hjemmet til kjøpesenteret Esquina del Bernabéu. Det nye bakkenivået er nådd og byggearbeidet har startet på de fem underjordiske etasjene, som skal erstatte de tre etasjene som kjøpesenteret tilbyr. Rundt 500 parkeringsplasser vil bli opprettet, og parkeringsplassen vil gi plass til å tjene nye formål, for eksempel å tilby et parkeringsområde for Real Madrid og besøkende lags sine spillerbusser.

(Saken fortsetter under bildet)

Santiago Bernabéu renovering
TAK-MONTERING: En av de mange delene som etterhvert skal utforme taket på det nye taket på Santiago Bernabéu blir montert.

Den andre av disse store endringene gjelder riving av den tilstøtende bygningen, som huset klubbens institusjonskontorer og Adidas-butikken. Dette arbeidet vil tillate bygging av en ny bygning som vil løpe helt langs høyden på siden av stadion og vil ha 10 funksjonelle etasjer over bakken (det var tidligere tre) og tre underjordiske etasjer. Denne bygningen vil bli innlemmet i den nye stadion-strukturen.

Dette arbeidet er utført nøyaktig og under optimale sikkerhetsforhold takket være installasjonen av støttefasiliteter i området rundt Bernabéu, spesielt inkludert installasjon av seks faste kraner med en rekkevidde på 90 meter. I tillegg er byggeplasshytten utvidet med tillegg av kantinerom og garderober for arbeidere for å overholde de strenge COVID-19-forebyggingstiltakene.

Alle disse nye funksjonene og forbedringene gjøres i ferden på å gjøre Santiago Bernabéu til en topp moderne arena som tilbyr optimal komfort, sikkerhet og banebrytende teknologi, og en plass tilskuerne vil fortsette å nyte uforglemmelige opplevelser.

Gleder du deg til du kan besøke mektige Santiago Bernabéu igjen?

Legg inn en kommentar