Martin Helleruds spesialer

Hva skjer på back-plass?

Danilo har forlatt klubben, men hvem skal erstatte brasilianeren som Dani Carvajals backup?

23. juli ble det klart at Real Madrid hadde solgt Danilo til Manchester City etter to år i klubben. Brasilianeren ble hentet til Real Madrid for €30 millioner fra Porto sommeren 2015 for å ta opp kampen med Dani Carvajal om høyreback-plassen i Madrid. Den brasilianske høyrebacken kom til den spanske hovedstaden etter flere gode sesonger i Porto og det virket som Dani Carvajal virkelig hadde fått seg en utfordrer i jakten på spilletid. Tiden i Real Madrid ble ikke som forventet for Danilo, og etter flere svake prestasjoner så ble det bestemt at nok var nok, og han gikk til Manchester City. Nå må Real Madrid skaffe en ny backup for Dani Carvajal, og spørsmålet er hvem dette skal bli. I denne artikkelen skal vi ta en kikk på forskjellige scenarioer

Achraf Hakimi

En mulighet for Real Madrid er å hente opp Achraf Hakimi fra Real Madrid Castilla. Den unge høyrebacken var en av Santiago Solaris beste spillere forrige sesong, og ble belønnet med en plass i pre-season-troppen til Real Madrid denne sommeren. Hakimi kom inn mot Manchester United og gjorde en meget god figur, og han fikk i tillegg spilletid mot både Manchester City og Barcelona. Med sin enorme fart og offensive spillestil har han imponert både Zinedine Zidane, Santiago Solari og flere Real Madrid-trenere. Hakimi har vært koblet til et utlån til Deportivo Alavés denne sesongen, men det kan være at han blir værende i den spanske hovedstaden for å ta over stafettpinnen for Danilo.

Det å promotere Achraf Hakimi vil være et sjansespill fra Zinedine Zidanes side. Unggutten har bare en sesong på seniornivå å vise til og har ennå til gode å debutere for Real Madrid i en offisiell kamp. Det er liten tvil om at Hakimi er en svært lovende høyreback, men det gjenstår å se om han takler presset det er å være et fast medlem i Real Madrid-troppen. Dersom Dani Carvajal brekker beinet og er ute i fire måneder, er Achraf Hakimi nok? Er Achraf Hakimi en spiller Zinedine Zidane kan kaste innpå i El Clásico eller i en Champions League-finale?

Nacho & Lucas Vázquez

En annen mulighet er å ikke skaffe noen direkte erstatter. Nacho kan, som kjent, også spille som høyreback. I oppgjørene hvor Zinedine Zidane satset på defensiv trygghet forrige sesong var det nemlig den 27 år gamle spanjolen som ble foretrukket over Danilo. Det har i tillegg gått rykter om at Lucas Vázquez den siste tiden har blitt drillet som høyreback på trening. En mulighet for Real Madrid kan være å bruke Nacho som høyreback dersom Dani Carvajal er skadet i en avgjørende kamp i LaLiga eller Champions League, mens Lucas Vázquez tar over for den spanske landslagsbacken hvis det ellers skal være behov. Faren med dette er at Vázquez naturligvis ikke er noen høyreback, og at han sannsynligvis vil slite defensivt.

Det store skrekkscenarioet her vil være at Real Madrid skal ut i en sesong-definerende kamp og Dani Carvajal og Sergio Ramos er ute med skade. Nacho vil dermed garantert spille, men spørsmålet vil være om han vil bli brukt som høyreback eller stopper. Dersom han brukes som stopper vil Zinedine Zidane være nødt til å bruke Lucas Vázquez. Dersom den tidligere Castilla-kapteinen brukes som høyreback vil Jesús Vallejo brukes som stopper, en 20 år gammel midtstopper som går inn i sin første sesong som Real Madrid-spiller. Lucas Vázquez har sine største styrker offensivt og kan fungere fint som høyreback i kampene Real Madrid styrer, som da Rafa Benítez prøvde han ut i denne posisjonen under 10-2-kampen mot Rayo Vallecano under 2015/16-sesongen.

Kjøpe inn en erstatter

Real Madrid kan gjøre det som kanskje ser enklest ut, nemlig bruke pengene fra Danilo-salget på å hente inn en ny utfordrer til Dani Carvajal. En som raskt ble nevnt som en potensiell Danilo-erstatter var Real Sociedads 21 år gamle høyreback, Álvaro Odriozola. Dog så var baskerens utkjøpsklausul på €40 millioner gjorde så interessen fra den spanske hovedstaden kjølnet betraktelig. Et annet alternativ, som foreløpig ikke har vært nevnt i media, er en herremann med navn João Cancelo. Portugiseren har de siste sesongene spilt i Valencia, men kobles vekk denne sommeren. Grunnen til dette er at Valencias nye manager, Marcelino, ønsker å bruke Cancelo som ving, noe portugiseren selv ikke ønsker. Cancelo ønsker å brukes som back slik at han kan få en plass i VM-troppen.

Real Madrid skal spille enormt mange kamper kommende sesong og det er liten tvil om at Cancelo vil få rikelig med spilletid, uansett om Dani Carvajal er skadet eller ikke. Valencia skal visstnok verdsette portugiseren til €25 millioner, noe som er mindre enn det Real Madrid betalte for Danilo i 2015. Dersom Los Blancos bestemmer seg for å hente João Cancelo så vil de i tillegg signere en back som kan utfordre Carvajal om en startplass i større grad enn det for eksempel Achraf Hakimi. Det er for tiden ikke mange aktuelle høyrebacker som vil være villige til å bytte klubber uten å koste en formue, og dermed er João Cancelo en av få aktuelle høyrebacker Real Madrid kan skaffe seg for under €30 millioner.

Konklusjon

Den tryggeste løsningen for Zinedine Zidane er nok å kjøpe inn en direkte erstatter for Danilo. Det å satse på Achraf Hakimi vil være et sjansespill, og han vil uansett få begrenset med spilletid. Det vil være en bedre løsning for både Achraf og Real Madrid om unggutten tilbringer et år på utlån til en annen LaLiga-klubb, før han så kan komme tilbake til Madrid og kjempe om en plass i troppen. Dersom Florentino Pérez blar opp for en ny høyreback vil det også være mindre risikabelt med tanke på en eventuell skadesituasjon hvor Dani Carvajal og enten Raphaël Varane eller Sergio Ramos er ute med skade til en avgjørende kamp. Raphaël Varane er svært skadeplaget, Jesús Vallejo like så. Dermed er det nok den tryggeste løsningen å hente inn en erstatter for Danilo, men hvem vet, kanskje Zinedine Zidane ønsker å satse på Achraf Hakimi? Kanskje blir LucasVázquez omskolert til høyreback eller velger han kanskje å hente en ny høyreback?

Hva mener du Zidane bør gjøre?

Legg inn en kommentar