Martin Helleruds spesialer

Hva skjer med Llorente?

Mateo Kovacic’ prestasjoner den siste tiden kan tvinge unge lovende Marcos Llorente på utlån.

Real Madrid er godt i gang med sesongen, men det er fortsatt litt tid igjen av overgangsvinduet. Los Blancos har ikke foretatt seg så altfor mye på overgangsfronten denne sommeren, og det kan se ut til at de hvite fra hovedstaden er ferdighandlet for denne gang. Dog så er det fortsatt mulig at spillere kan forlate Santiago Bernabéu for overgangsvinduet stenget 31. august. En av disse spillerne er Marcos Llorente. Spanjolen gjorde det fantastisk godt på utlån til Deportivo Alavés forrige sesong og det var ventet at han ville ta rollen som Casemiros backup denne sesongen. Dog så kan en viss kroat sette en stopper for den planen.

Mateo Kovacic leverte to fantastiske kamper i Supercopa de España-kampene mot Barcelona og det kan være at Llorente blir lånt ut ettersom han er bakerst i køen om spilletid. Etter at Kovacic briljerte i nettopp Casemiro sin rolle som midtbaneanker så er det ventet at Zinedine Zidane kan være interessert i å låne ut spanjolen for andre gang. Kovacic har lenge stått langt bak i køen om spilletid han også, og Real Madrid skal visstnok ha fått et svært godt bud på kroaten fra Juventus for ikke lenge siden. Ifølge AS var budet på rundt €75 millioner, men Real Madrid skal ha respondert med at den tidligere Inter-spilleren ikke var for salg, uansett pris.

Etter å ha avslått et bud på rundt 750 millioner kroner sier det seg selv at Kovacic kan vente seg en del spilletid denne sesongen. Det er dermed høyst sannsynlig at dette vil gå på bekostning av spilletiden til Marcos Llorente. Dermed kan det bli aktuelt med nok et utlån for midtbanespilleren. Ifølge AS er det Sevilla som ser ut til å være den mest sannsynlige destinasjonen. I tillegg skal Atlético Madrid og Arsenal ha forhørt seg angående Llorente, men da skal det ha dreid seg om en permanent overgang. Real Madrid har heller ikke sagt at det er helt uaktuelt med en permanent overgang, men da vil de naturligvis inkludere en tilbakekjøpsklausl.

Det er ingen tvil om at et utlån vil bety mer spilletid for Llorente, og et lån til en klubb som Sevilla ville på mange måter vært ideelt. I Andalucía-klubben vil Llorente få sjansen til å spille på tre fronter og oppleve hverdagen til Real Madrid-spillerne, med helgekamp og midtukekamper stadig vekk. Spanjolen vil få sjansen til å spille Champions League-fotball, og spille for et lag som skal kjempe om en topp fire-plassering i LaLiga. Det vil være den ideelle mellomstasjon før han så kan ta en plass i Real Madrid-troppen neste sesong, hvor han da kan forvente spilletid.

Det som taler for at han kan bli i Madrid er naturligvis at Zinedine Zidane vil fortsatt ha sin elleville bredde i troppen. Llorente vil få spilletid i den spanske hovedstaden, og med en liten porsjon flaks kan han fort få en startrolle i for eksempel El Clásico eller El Derbi Madrileño. Han kan også håpe på å ha litt av samme utvikling som Marco Asensio hadde forrige sesong, da han befant seg i samme situasjon. Nemlig at mange syntes han burde blitt lånt ut for å få mer spilletid, men Asensio grep hver eneste sjanse han fikk og tvang seg på mange måter til mer spilletid med gnistrende prestasjoner.

Til tross for at det er både fordeler og ulemper med begge valg, så er det ganske klart at det beste valget for Marcos Llorentes karriere er at han lånes ut også denne sesongen, og Sevilla er den ideelle destinasjon. Andalucía-laget har solgt kaptein, Vicente Iborra og Steven N’Zonzi kobles stadig vekk fra klubben. Laget til Eduardo Berizzo har hentet Guido Pizarro fra Tigres i Mexico, men dersom franske N’Zonzi forlater klubben så er det plutselig enda en ledig plass på Sevilla-midtbanen, en plass Marcos Llorente kunne tatt. Sevilla skal, som nevnt, kjempe på flere fronter, og selv om han kanskje ikke hadde hatt en nøkkelrolle så ville han utvilsomt fått mer spilletid på Ramón Sánchez Pizjuán enn det han vil få på Santiago Bernabéu.

Hva syns du Real Madrid bør gjøre med Marcos Llorente?

Legg inn en kommentar