Olaf Mikkelsens spesialer

Hvem styrer klubbens medisinske apparat?

Uenigheten med Ronaldo er den siste i en lang rekke konflikter mellom spillere og støtteapparat som begynte allerede før VM for klubblag i 2014. Vi setter søkelyset på Dr. Olmo.

Jesús Olmo ble ansatt av Real Madrid i august 2013 for å virke som et bindeledd mellom klubben og Sanitas, en av de største private aktørene innen det spanske helsevesenet. Etter en intern maktkamp med Carlos Díez i Sanitas ble han sommeren etter sjef for klubbens medisinske apparat.

Navnet hans begynte først å sirkulere i media etter at Pedro Chueca, en av klubbens fysioterapeuter i mer enn 20 år, ble erklært persona non grata på Valdebebas. Årsaken skal ha vært en uoverensstemmelse med Dr. Olmo. Sistnevnte skal før Klubb-VM i 2014 ha sagt til Sergio Ramos at han ikke ville kunne spille. Forsvarsklippen svarte med å oppsøke Chueca, som hadde blitt sparket fra klubben sommeren før. Som kjent endte Ramos opp med å spille, og score flere mål, i turneringen.

Dette ble begynnelsen på en rekke konflikter. Kapteinene i klubben på daværende tidspunkt ba om et møte med klubben i januar 2015 for å uttrykke sin misnøye med beslutningen om å nekte Chueca adgang til Valdebebas.

Situasjonen ble ikke bedre etter at Dr. Olmo sommeren 2015 anbefalte klubben å sparke en rekke fremtredende skikkelser. Ifølge avisen ABC ble dette begrunnet med at man ikke ønsket å gjenta en like skadeplaget sesong som 2014/2015.

De sparkede personene var fysioterapeutene Juan Muro, Dani Martínez og Carlos Heredia, « fitness coach » Santi Lozano og Dr. Francisco Morate. Alle hadde en fartstid i klubben på over 10 år og ble erstattet av Olmos egne folk.

Denne sesongen ser vi at skadeproblemene ikke forsvinner. Spesielt muskelskadene florerer, og spillergruppen stoler ikke lenger på det medisinske apparatet. Flere av spillerne velger å konsultere eksterne spesialister (blant dem de « gamle traverne » som fikk sparken) og Olmo ble ifølge Marca nektet adgang til garderoben allerede i oktober. Flere medier skriver at han blant spillerne går under navnet « Doktor Tøy-og-bøy » og at de anser ham som en muldvarp som filtrerer ting fra garderoben til styremøtene.

Hvem er Jesús Olmo og hvorfor får han fortsette i sin stilling når han tilsynelatende er uønsket av spillerne? AS mener å vite at fyren er en nær personlig venn av Jerónimo Farré, Florentinos kardiolog og en av klubbens styremedlemmer.

Vi husker at presidenten etter sitt første opphold i klubben (2000-2006) uttalte at han hadde vært for ettergivende med spillerne. Går han nå for langt i den andre retningen?

Kilder: ABC, Cadena Ser, Marca, AS, Realmadrid.com

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.