Nyheter

En kveld for avskjeder

Real Madrid spilte sin siste kamp for sesongen da Athletic Club gjestet Santiago Bernabéu i kveld. Det ble en emosjonell aften for mange.

Real Madrids sesong har i praksis vært over i flere uker, og den siste tiden har preget av betydningsløse kamper og prat om hvordan man skal styrke troppen frem mot neste sesong. I kveld spilte laget endelig sin siste kamp for sesongen, der de til slutt klarte å sikre andreplassen etter uavgjortresultatet mot Athletic Club.

Det ble en jevnspilt kamp på Santiago Bernabéu, der initiativet svingte frem og tilbake i lange perioder. I første omgangen fikk gjestene et straffespark etter at Kroos blokkerte en heading med armen. Courtois hindret scoring imot med en strålende strafferedning på forsøket til Vesga. Like etter pause fant Sancet nettmaskene for gjestene, til tross for en iherdig innsats fra Courtois for å hindre scoring imot. Etter drøye 70 minutter kom øyeblikket alle hadde ventet på. Real Madrid fikk et noe billig straffespark, og Benzema stilte seg opp på ellevemetersmerket. Franskmannen var iskald fra straffemerket, og avsluttet sin fantastiske Real Madrid-karriere med scoring på sin siste ballberøring. Kampen endte til slutt 1-1.

Vanligvis hadde den artikkelen fokusert på kampforløpet og spillervurderinger, men akkurat i kveld var ikke resultatet så viktig. Kvelden ble nemlig preget av avskjed for noen viktige Real Madrid-spillere. Mariano og Hazard spilte sine siste kamper for klubben, uten å noen gang ha klart å sette sine preg på den spanske hovedstad. Det har derimot både Nacho og Asensio gjort.

Nacho har vært i klubben i 22 år, og han har vært en lojal spiller som alltid har levert når man har trengt han. Nå venter nye eventyr, antakeligvis som en nøkkelspiller for Champions League-finalist Inter. Også Marco Asensio fikk en verdig avskjed av Santiago Bernabéu-publikumet, etter syv år med vanvittige langskudd og noen historiske øyeblikk.

Men størst av alt var selvsagt avskjeden til Karim Benzema. En av de aller største spillerne i klubbens historie fikk en enorm avskjed fra et publikum som har fått nyte franskmannens scoringer, tekniske detaljer og målgivende pasninger i snart 14 år. Real Madrid sa farvel til sin kaptein i kveld, og det var en tydelig beveget Benzema som mottok sin velfortjente hyllest av Bernabéu-publikumet.

Målsetning før kveldens serieavslutning var å sikre andreplassen, noe Real Madrid til slutt klarte. Men hovedfokuset ligger på avskjeden til en av klubbhistoriens aller største spillere. Takk for alt, Karim Benzema!

Legg inn en kommentar