Mats Hermansens spesialer

Hva kan vi forvente fra årets sesong?

På søndag er det i gang igjen. Real Madrid møter Real Sociedad på bortebane. Med forrige sesongs lærdom i hodet, hva kan vi egentlig forvente fra Madrid i år?

Når corona-pausen var over forrige sesong, så vi et helt nytt Madrid. Zidane stilte i kjent stil med forskjellige oppstillinger og start ellevere, men det var ikke den eneste endringen. Madrid spilte mere kynisk og muligens mere «defensiv» fotball. Laget holdt mere på ballen og pushet ikke lenger for store seire. Resultatet ble et ubeiseiret lag som vant ligaen overbevisende. Men hvordan stiller Real seg mot denne sesongen?

Madrid har som kjent ikke gjort en eneste signering. Hakimi har forlatt klubben og flere tidligere leiesoldater er solgt. Det er fortsatt usikkerhet rundt situasjonen til Reguilón, men han blir mest sannsynlig solgt eller lånt tilbake til Sevilla. James er allerede borte, samt at Bale mest sannsynlig forsvinner. Zidane her dermed færre strenger å spille på neste sesong, men det blir dermed flere muligheter for de andre. Ødegaard trer inn i en midtbane sammen med Casemiro, Kroos, Modric og Valverde. Dette betyr gode muligheter for nordmannen. Angrepet har også blitt slanket godt. Med Bale, Diaz og James borte vil det bli flere muligheter på Vinicius og Rodrygo. Vinicius nyter mye tillit fra Zidane, men er avhengig av at Hazard ikke er på sitt beste. Med Bale borte vil også Rodrygo nesten ha enerett på høyre-vingen, med Vazquez som backup. Hazard og Jovic har i tillegg mye å bevise fra forrige sesong. Kan Hazard komme tilbake på sitt beste og Jovic begynne å finne scoringsformen, kan Madrid sitt angrep være blant de beste i Europa.

Madrid er også godt stilt defensivt. Militao begynte virkelig å finne plassen sin forrige sesong og Mendy tok seg opp kraftig. Det eneste uløste problemet her blir høyre-back posisjonen. Tanken var at Hakimi og Carvajal skulle dele plassen, men det gikk i vasken. Dersom Reguilón forsvinner, er det kun Odriozola som kan dekke opp for Carvajal. Real er dermed svake i denne posisjonen skulle Carvajal være ute for en lengre periode. Man må også nevne at Courtois virkelig fant formen sist sesong, men det er også takket være en mere kynisk spillerstil fra Zidane.

Det er dermed mye positivt å se frem til neste sesong. Kan Hazard og Jovic finne formen, kan Madrid virkelig kjempe om alle trofeene. Det hjelper også godt at Zidane har tunet litt på spillerstilen og dette fikk man virkelig igjen for forrige sesong.

Hva tenker dere om den kommende sesongen?

Legg inn en kommentar