Mats Hermansens spesialer

Hva er igjen av ligaen?

Det gjenstår kun 12 kamper i La Liga og Real Madrid har et forsprang på 6 poeng mot Girona. Holder det hele veien?

Det begynner å tette seg til i ligaen. Med 6 poeng over Girona og 12 kamper igjen blir det viktig å holde hodet kaldt for Ancelottis menn. Men hvordan ser resten av kampene ut, både for Real Madrid og Girona?

Neste ligamatch for Real Madrid er Valencia borte. Valencia ligger på en 9.plass i ligaen og er innen rekkevidde av Europa-spill. Nøkkelspillere her er spiss Hugo Duro og Diego Lopez. Temperaturen vil være høy, spesielt med fjorårets hendelser i bakhodet, og det vil bli en tøff match for Los Blancos. Denne blir spennende, men heller mot 3 poeng.

Etter Mestalla-oppgjøret kommer Celta Vigo på besøk. Celta Vigo er en av bunnlagene i år, 17.plass med 3 poeng unna nedrykk. Dette bør bli en relativt enkelt match, men de pakker godt igjen bakover. Også verdt å merke seg at Jørgen Strand Larsen er klubbens toppscorer med 9 mål.

Neste oppgjør er borte mot Osasuna. Osasuna ligger på 11.plass i ligaen, men har vært i god form i det siste med kun 2 tap på sine siste 7 matcher. Nøkkelspilleren her er spiss Ante Budimir med 13 ligamål.

Dermed tar vi i mot Atletic Bilbao på hjemmebane. De ligger foreløpig på en 5.plass og har også vært gode i det siste. De slo Girona 3-2, samt en 1-0 seier over Atletico Madrid i første runde av cup-semifinalen. Ingen lett match, men Real Madrid har ikke tapt mot de siden februar 2022.

Etter dette er det borteoppgjør mot Mallorca. Mallorca er i tillegg en av bunnlagene med 16.poeng og har 1 seier, 3 tap og 2 uavgjort på sine siste 6. Real Madrid vant kun 1-0 i januar, men det skal kunne gå fint.

Etter dette kommer Barcelona på besøk for sesongens siste El Clasico. Trenger jeg å si mer?

Etter Barcelona-oppgjøret venter en ny tøff bortekamp mot Real Sociedad. De er foreløpig akkurat utenfor Europa-spill, men kommer til kjempe hardt for dette. Real Madrid vant det første oppgjøret 2-1, men det var Sociedad som scoret først.

Dermed blir det ny hjemmekamp mot Cadiz. Denne bør være grei. Cadiz ligger på 18.plass, men vil kjempe mot både Celta Vigo og Mallorca for å unngå nedrykk. Når lagene møtes, og om Cadiz er i samme posisjon, vil de gjøre alt for å bli. De skal ikke undervurderes, men bør være grei skuring for de hvite.

Etter Cadiz er det en ny nedrykkskandidat som står for tur. Granada ligger på en 19.plass og er 4 poeng unna Cadiz. Nedrykket kan være avgjort innen Real Madrid møter på de, men de kan også ha alt å spille for. 3 poeng bør være svært mulig her.

Dermed står Alaves for tur. Alaves har gjort det ok i ligaen og ligger på en 12.plass. Real Madrid har nytt noen store seire mot baskerklubben tidligere, men slet seg til en 0-1 seier like før jul. Real Madrid bør klare 3 poeng her, men må kjempe for det.

Siste bortekamp for sesongen skal spilles mot Alexander Sørloth og Villareal. De gule har hatt en svak sesong og ligger på 13.plass foreløpig. Real Madrid vant komfortabelt 4-1 i siste oppgjør, men formen kan snus til mai. Villareal er vanligvis en tøff motstander.

Siste seriekamp blir nytt møte med Isco og Real Betis på hjemmebane. Denne kampen var vanvittig seig forrige gang og endte uavgjort. Er fort gjort at det blir poengtap igjen, men på dette tidspunktet kan ligaen allerede være avgjort.

Det er flere kamper som blir avgjørende for Real Madrid nå som sesongen går inn i siste etappe. Første utfordring blir Valencia neste helg. Dermed er Bilbao-kampen hjemme relativt tøff. Det samme blir selvfølgelig El-Clasico på hjemmebane og Real Sociedad borte. Om det tas poeng i disse kampene, samt de litt enklere matchene, kan ligaen allerede være i boks. Villareal og Real Betis oppgjøret kommer såpass sent og gullet kan allerede være på plass innen dette.

Men mye avhenger av hvordan Girona gjør det ut sesongen. Girona skal fortsatt møte Atletico Madrid på bortebane og Barcelona hjemme. Skal heller ikke undervurdere tøffe kamper som Osasuna og Real Betis hjemme, samt Valencia borte. Taper de disse oppgjørene, og Real Madrid tar poeng i samme runde, kan gullet allerede sikres tidlig i mai. En liten fun fact er også at både Girona og Real Madrid skal møte 5 lag som foreløpig ligger på topp 10(1-9 plass) og 7 lag som ligger mellom 10-20 plass. Det gjenstår dermed like mange «svake» lag ut sesongen. Et annet element er også at Barcelona bare ligger 2 poeng bak Girona igjen. Om ting går som forventet så er det nok Barcelona som er rettmessig utfordrer om gullet, spesielt med tanke på at formkurven har snudd i det siste. Atletico Madrid ligger 13 poeng bak og har ingen reell sjanse. Også verdt å merke seg at Barcelona gjenstår å møte Atletico Madrid, Girona og Sevilla i runde 38. Kan Sergio Ramos gi sin gamle fiende et siste stikk her?

Hva tror du om vinnersjansene?

4 comments

  1. Takk for oppdatering med tanke på gjenstående kamper for oss og Girona. Blir en spennende vår!

  2. I og med at det er de to innbyrdesoppgjørene som poengmessig skiller oss fra Girona, er jeg ikke like trygg på at dette blir plankekjøring. Girona skårer flere mål enn oss. Vi er tidvise veldig passive/slappe gjennom store deler av kampene. Når vi ikke får mål ender vi med 1 eller 0 poeng.
    Barcelona er nok en like stor trussel gitt at de finner målformen igjen.

Legg inn en kommentar