Real Madrid 1-0 Sevilla: Spillervurderinger

Real Madrid slår Sevilla 1-0 på hjemmebane!

Real Madrid 1-0 Sevilla
Estadio Santiago Bernabeu, Madrid

LaLiga EA Sports, runde 25
Søndag 25. februar, 21:00

Etter poengdelingen sist uke var det på tide med ny runde og denne gangen var det Sevilla som kom på besøk. Det skulle også bety retur for eks-kapteinen Sergio Ramos, som for første gang etter exiten var tilbake på gamle trakter. Sevilla på sin side har hatt en svak sesong. De ligger før runden på 15.plass i ligaen, kun 6 poeng unna nedrykk, men formen har tatt seg litt opp i det siste. De har 3 seire (inkludert 1-0 mot Atletico Madrid), 2 uavgjort på sine siste 5.

Hjemmelaget stiller også relativt svakt. Los Blancos må klare seg uten både Carvajal, Bellingham og Camavinga. Joselu ble også skadet nylig og er heller ikke tilgjengelig for dagens oppgjør. Ellers er det ingen overraskelser. Rudiger er endelig tilbake som midtstopper sammen med Nacho, som også betyr at Tchouameni er tilbake der han hører hjemme.

De første 5 minuttene vakler litt frem og tilbake. Åpenbart at Sevilla satser på seier og står høyt, når de først har ball. Er også de som skaper den første sjansen med en god mulighet fra El-Nesyri. Dermed kommer det en scoring fra vertene som blir korrekt annullert etter VAR-sjekk. Når kampen endelig får satt seg litt så er det Real Madrid som begynner å styre. Etter 25 minutter spilt har ikke hjemmelaget hatt et eneste skudd på mål og roter ofte vekk ballen i avgjørende øyeblikk. Er ofte Vinicius og Rodrygo som kombinerer lengst fremme, men de blir godt presset ut på kantene. Skulle gjerne hatt en Joselu i boks i akkurat denne omgangen. Må også nevnes at dommeren er et irritasjonsmoment her. Ikke ofte man ser Kroos så sinna. Det skapes lite fra vertene i 1.omgang, bortsett fra et flott langskudd fra Valverde. Har fortsatt et par gir å gå på i 2.omgang.

2.omgangen åpner med en ny sjanse fra Valverde. Ballen spretter borti venstrebeinet og treffer stanga. Dermed er det Sevilla som får en kjempemulighet! Isaac Romero får ballen pent servert inne i boksen men blåser heldigvis utenfor. Like etter er det Rodrygo sin tur. Gjør et flott raid og kommer til skudd, men ballen ender opp like utenfor. Kort tid etterpå kommer Vinicius til en kjempesjanse, men her gjør Nyland en kjemperedning! Hjemmelaget har virkelig satt opp tempoet i omgangen og presser på for kampens første scoring. Sevilla begynner også risikere mer og veteranen Ramos er også med opp på et par angrep. Det går såpass kjapt i svingene at til og med dommer de Mera må byttes ut. Kanskje like greit? Etter dommerbytte er det fortsatt Real Madrid som styrer, men Sevilla kniper godt igjen. Ancelotti gjør sitt trekk og bytter Nacho med Modric. Tchoumeni trekker seg lenger ned. Trekket skal vise seg å treffe. Det er Modric som scorer det første målet i kampen og for en nydelig scoring! 38-åringen kan fortsatt levere og blir nok viktig også inn mot sesongavslutningen. Kampen ebber så ut og Ancelotti gjør flere taktiske bytter helt på tampen. God kamp av Los Blancos i dag, men kun gjerne avgjort tidligere.

Spillervurderinger:

Lunin(7): Blir en stille og rolig 1.omgang. Er like trygg i 2.omgangen. Gjør også en kjempeinnsats i eget felt.

Vazquez(6): Meget godt løp og pen avslutning på den annullerte scoringen. Er også mye involvert offensivt i dag.

Nacho(5): Har god kontroll bak sammen med Rudiger. Får ikke altfor mye å gjøre. Ofres for Modric etter 74 minutter.

Rudiger(6): Endelig tilbake etter skadeavbrekket. Blir en relativt rolig 1.omgang og har grei kontroll.

Mendy(5): Involverer seg litt for lite offensivt i 1.omgang og lar ofte Vinicius gjøre mye av kant-jobben alene. Involverer seg mer mot slutten av omgangen, som igjen gjør at Vinicius får spille mer sentralt.

Valverde(7):BB Løper og jobber hardt som vanlig. Vinner igjen flere baller. Skaper 1.omgangens største sjanse med et flott langskudd. Får en ny stor mulighet med et litt heldig stolpeskudd. Burde kanskje ha satt den Er uansett den som gjør mest inntrykk i dag.

Tchouameni(6): Kriger godt på midten, samtidig som han er med opp i angrep. Går inn som midtstopper mot slutten av kampen.

Kroos(7): Har stålkontroll i dag, bortsett fra et par misser. Er sjefen på midtbanen i dag.

Diaz(6): Viser tidlig hva han kan by på og skaper umiddelbart trøbbel for Sevilla-forsvaret. Pen ball inn mot Valverde tidlig i 2.omgang. Ut for Ceballos etter 89 minutter. Får ikke til så altfor mye i dag, men legger igjen alt på banen

Rodrygo(6): Prøver seg på noen gode raid, men ender ofte opp med ingenting. Plager Sevilla-forsvaret godt uansett. Fortsetter der han slapp i 1.omgang og skaper mye trøbbel. Mye gode raid fra brasilianeren i dag! Ut for Rodriguez etter 93 minutter.

Vinicius(7): Pen assist på det annullerte målet. Godt sett. Mye skjer langt utpå kanten tidlig i 1.omgang, men får trukket seg mer inn sentralt etterhvert. Får til et godt skudd, men Nyland er våken. Skal også ha pluss for å dekke tomrommet etter Mendy når det trengs.

Innbyttere:

Modric(7): Inn for Nacho etter 74 minutter. Virker frisk når han kommer inn og setter umiddelbart preg på kampen. Det hele toppes med en fantastisk scoring! Kroaten snapper opp ballen etter en dårlig klarering og klinker ballen i mål via stolpen.

Ceballos: Inn for Brahim etter 89 minutter. Skal inn å sikre seieren. For liten tid til vurdering.

Rodriguez: Inn for Rodrygo etter 93 minutter. For liten tid til vurdering