Magnus André Larsens spesialer

Historiske med en stolt historie? (Del 2)

Real Madrid har en svært stolt historie og en rekke historiske spillere som aldri vil bli glemt.

En massiv klubb som Real Madrid har naturligvis en rekke historiske spillere og du har nok hørt om flere av disse. Det er nok også flere av disse som ikke vil bli nevnt når ivrige supportere ramser opp legendariske spillere som har preget Real Madrid på en positiv måte. Vi vil ta for oss fem historiske spillere hver uke, og ønsker gjerne tilbakemelding på hvilke spillere dere vil lese om neste gang.

Santiago Bernabéu De Yeste

Før han ble klubbens kjente president, hadde Santiago Bernabéu også en lang og mindre kjent periode som Real Madrid spiller. Han spilte hovedsakelig som midtbanespiller og spiss hvor han viste stor kvalitet. Han var kjent for sin fysikk, målscoringsevne og engasjement for laget.

Etter noen kamper for Gimástica Vicola kom Bernabéu til Madrid og debuterte for førstelaget sesongen 1913-1914. Dette laget hadde stjerner som Aranguren, Machimbarrena, Castell og Sotero, Bernabéu tok vare på sjansen sin fra første stund og ble fort et førstevalg i startelleveren.

Santiago Bernabéu tilbrakte hele 16-sesonger som Madrid-spiller og selv om han er mest kjent som en ekstremt suksessfull president i klubben, vant han også mange utmerkelser som spiller.

På 80 offisielle kamper for de hvite scoret han imponerende 70-mål. Merkelig nok da han var på opptak til klubben, ønsket klubben at han skulle spille som målvakt, men broren Marcelo kjente ham godt og sa til ham: ”Du spiller enten som angriper eller så spiller du ikke.” Resultatet er historisk. Han døde 2. Juni 1978.

David Beckham

Født til å lede. Den engelske midtbanespilleren var alltid et sentralt medlem av garderoben i alle klubbene sine. Han hadde ikke bare en fantastisk touch som gjorde han til en av de beste spillerne i dødballsituasjoner, men hadde også en kapasitet til å jobbe hardt og ofre alt som man ikke alltid ser hos stjernespillere.

Etter en svært vellykket periode i Manchester United ankom han Madrid der forventningene til han var enorme. Los Blancos hadde kjøpt en av de mest berømte personene i fotballens historie. Beckham vant hjertene til hjemmefansen raskt og i løpet av noen uker hadde han allerede vunnet sin første tittel med klubben, den spanske super cupen. Presisjonen og hans eleganse når han skøyt ballen, han ble også meget populær hos fansen grunnet sin hengivenhet.

Beckhams viktigste prestasjon som Real Madrid-spiller kom i sin siste sesong i en spennende sesong i La Liga, der engelskmannen spilte en nøkkelrolle etter Los Blancos vant et etterlengtet seriemesterskap. Beckham etterlot seg et godt rykte da han forlot klubben etter å ha scoret 20 mål på 158 kamper.

Han var også kaptein for England og spilte 115 kamper for landslaget sitt, noe som gjorde han til spilleren med flest kamper etter Peter Shilton. Beckham spilte tre verdensmesterskap og to europamesterskap for England.

David Beckham
JUBEL: David Beckham jubler for en scoring for Real Madrid i 2005/06-sesongen.

Emilio Butragueno

Den spanske angriperen ble omtalt som et geni, en legende og en ekte gentleman. En Real Madrid-legende som gjorde fotball til en kunstform. Driblingen hans var fra en annen planet og målene hans var som spektakulære. Hans intelligens på banen var for mye for forsvarerne og gjorde spillet til sitt eget. Kallenavnet hans(Vulture) representerte en av de beste generasjonene av spillere i historien til Real Madrid og spansk fotball.

Hans visjon om spillet og hans evne til å improvisere førte til at speidere fra Atlético Madrid prøvde å signere han, men Butragueno og faren var medlemmer av Los Blancos og han ønsket å spille for laget han støttet. Derfor signerte han til slutt for Real Madrid sitt ungdomslag.

Når han spilte for Castilla begynte navnet hans å dukke opp i avisene, scoringsstatistikken hans var allerede spektakulær. Alfredo Di Stéfano kalte han opp til førstelaget og han debuterte 5. Februar 1984 i Cádiz. Han kom inn iført nummer 14 på drakten og snudde kampen på hodet når han scoret hele 3 mål.

Han var avgjørende når laget vant UEFA Cup i 1985 og 1986, hans prestasjoner i cupen ga han annerkjennelse fra hele Europa. Han vant også `Bravo Trophy` for beste spiller under 24 ved to anledninger. Sammen med Hugo Sánches var han del av en legendarisk duo i mange sesonger for Los Blancos.

I 12 år var han fast på laget og vant Pichichi Trofeet. Butragueno ga seg som Madrid-spiller 15. Juni 1995 i en testimonial kamp mot Roma. Publikummet på Bernabéu viste sin takknemlighet og han takket klubben i sitt hjerte for alt.

Fabio Cannavaro

Fantastisk til å bryte opp angrep, levde alltid opp til forventning og solid i luften. Fabio Cannavaro, en av de beste midtstopperne i fotballens historie. Hans enorme evne første til at han oppnådde en strålende utmerkelser over en omfattende karriere.

Han begynte å spille for Napoli, som bare 16-åring var han på førstelaget og på trening måtte han markere Maradona. Han dro deretter til Parma hvor han vant fire titler, i 2002 signerte han for Inter Milan og to sesonger senere hentet Fabio Capello han til Juventus.

Sommeren 2006 var utvilsomt høydepunktet i Cannavaros karriere. Etter en spektakulær forestilling vant han VM med Italia og på ble signert av Real Madrid etter mesterskapet. Det var sesongen etter VM i Real Madrid han ble tildelt Ballon dÒr. Han vant også La Liga i sin første sesong i Madrid.

Den italienske forsvareren var et fast navn i Real Madrid sin startoppstilling i sine tre sesonger, han vant nok ligatittel for Real Madrid. Cannavaro er nå hovedtrener for den kinesiske klubben Guangzhou Evergrande.

Iker Casillas

En Real Madrid-legende, Casillas blir omtalt som den beste keeperen i Real Madrids historie og i historien til spansk fotball. Han ankom klubben som 9-åring og hadde på seg drakta til Los Blancos i hele 25 år. Gjennom den tiden ble han et ikon i klubben og vant respekte, kjærligheten og beundringen til Madrid-supporterne.

Han debuterte for førstelaget 12. September 1999 på San Mamés og fikk hele 725 offisielle kamper, og vant 19 titler for klubben. Casillas vant også et verdensmesterskap og to europamesterskap for Spania.

Madrid-fansen vil aldri glemme minnene av Casillas som løfter trofèene og hans fantastiske redninger. Hans redninger har ført Los Blancos til mange seire, for eksempel i finalen i La Novena mot Bayer Leverkusen.

Hvilke fem historiske spillere ønsker du å lese om neste uke?

Legg inn en kommentar